MRT.exe: Ali je to sistemski proces ali virus?

Programi za Windows 7 ali katero koli drugo različico, vključno z lastnimi sistemskimi orodji za vse priložnosti, so tako raznoliki, da uporabniki pogosto ne vedo, za kaj so namenjeni. Poseben nesporazum je povezan s sistemskimi procesi, ki se lahko izvajajo v ozadju. Ena od teh storitev je proces, za katerega je odgovoren izvršljiv MRT.exe. Kaj sistemsko orodje, mnogi uporabniki sploh nimajo koncepta. Zato je nadalje predlagano, da se razume, kaj je to in zakaj je to potrebno.


MRT.exe: Kaj je ta storitev?

Ime izvedljive datoteke je kratica za vgrajeno varnostno orodje sistema Microsoft Removal Tool. Zato je enostavno sklepati, da je to nekakšen protivirusni skener, ki je namenjen zaščiti sistema pred vsemi vrstami groženj.
Vendar pa ni vse tako preprosto. Največji problem pri tej storitvi je dejstvo, da ne more zaznati vhodnih groženj in zaščititi sistema v realnem času, ampak se uporablja izključno za skeniranje, odkrivanje in odstranjevanje virusov ali zlonamerne programske opreme v že okuženem OS. To je glavna naloga skenerja MRT.exe. Kaj je to v smislu splošne varnosti? Tukaj lahko izvedete najbolj preprosto analogijo s prenosnimi protivirusnimi pripomočki, kot je Kaspersky Virus Removal Tool ali kaj podobnega. Samo iz funkcionalnosti tega apleta obstaja veliko dvomov.

Kako uporabljati to orodje?

Glede izvajanja osebjapreprosto zaženite program kot datoteko EXE ali prenesite paket KB890830 z uradnega Microsoftovega spletnega mesta.


Po zagonu bo aplikacija ponudila več možnosti skeniranja: hitro, popolno in selektivno. Ko izberete eno od možnosti, se začne preverjanje. Če se najdejo kakršne koli grožnje ali sumljive stvari, bo program ob izdaji rezultata uporabnika obvestil o svoji prisotnosti in lokaciji okuženih ali virusnih predmetov.

Vprašanje prekinitve in izbrisa postopka

Toda to je le del vprašanja, ki zadeva storitev MRT.exe. Kaj je, ugotovil sem. Zdaj pa poglejmo, ali lahko odstranite to komponento sistema.
Pravzaprav ta programček ni obvezen za Windows, zato ga lahko odstranite brez težav. Sam proces se najprej izvede v upravitelju opravil, po katerem se v razdelku nameščenih posodobitev zgornji paket odstrani, kar je mogoče najti na seznamu nameščenih posodobitev v razdelku programov in komponent. Kontaktirate lahko tudi Center za posodobitve.

Kako ugotoviti, ali gre za virus?

Na žalost, kljub vsem Microsoftovim prizadevanjem, da bi ustvarili zanesljivo sredstvo za odkrivanje groženj, so se sodobni virusi naučili preoblikovati v sistemski skener, ki povzroča veliko težav. Ugotovite, da ima sistem isto ime virus, lahko popolnoma osnovno, z uporabo za ta namen "Task Manager". V njej, ko je izbran PCM na imenu procesa, je lokacija datoteke lokacije prikazana za datoteko in mapo.
Izvirna storitev se nahaja na poti c: WindowsSystem32MRT.exe ali po isti poti, vendar v mapi MRT. Če je za odkriti postopek določen drug postopek, ne morete dvomiti, da je virus sam. Če ga želite nevtralizirati, če je le mogoče, takoj odstranite glavni imenik in vse njegove komponente ter uporabite tudi prenosni skener, da popolnoma odstranite grožnjo iz sistema. In ne pozabite, da v vprašanjih zaščite zanašati samo na ta skener nima nobenega smisla. Kot smo že omenili, temelji na načelu dela, osredotočenega izključno na iskanje groženj že okuženim OS in sploh ni primerno, da se prepreči njihov prodor v sistem. Zato je prisotnost antivirusnega izdelka s polnim delovnim časom s proaktivno zaščito obvezna.

Sorodne publikacije