Možni načini za skrivanje stolpcev v Excelu

Pri delu z Microsoft Office Excelom morate včasih skriti nekaj stolpcev ali vrstic. Razlog za to je lahko izboljšanje branja dokumenta ali preprosto skrivanje neke vrste izračunov ali podatkov. V zvezi s tem imajo uporabniki programske opreme vprašanje: "Kako skriti stolpce v Excelu in kako vrniti svojo vidnost nazaj?".

Načini za skrivanje stolpcev

Za izboljšanje udobja programa Excel program vsebuje funkcije, ki omogočajo skrivanje določenega obsega celic. Ni pomembno, katere informacije so shranjene v njih, ali pa so prazne. Če želite skriti enega ali več stolpcev, morate izvesti enega od naslednjih štirih algoritmov delovanja.


 • Izberite celice stolpcev, ki jih želite skriti, miško premaknite nad izbrano območje - naslovi stolpcev bodo obarvani v temnejši barvi in ​​kliknite z desnim klikom. V kontekstnem meniju izberite ukaz Skrij.
 • Z izbiro potrebnih stolpcev v celoti pritisnite tipko "Menu" na tipkovnici, kar bo vodilo do podobnega razkritja kontekstnega menija, nato pa izberite ukaz "Skrij".
 • Če izberete eno ali več celic v izbranih stolpcih, pojdite na naslednje ukaze. Na plošči za hiter dostop izberite »Domov«, nato pa v orodni vrstici »Celice« kliknite ikono »Oblika«. V odprtem seznamu najdete naslov "Vidnost", ki vsebujeMožnost Skrij ali Pokaži, kjer izberete Skrij vrstice.
 • Da bi dosegli hitrejši rezultat, Excel ponuja niz vročih tipk, ki lahko skrijejo stolpce s pritiskom dveh gumbov na tipkovnici. Če izberete stolpec stolpcev, ki ga želite skriti, morate pritisniti tipko Ctrl + "0".
 • Kot lahko vidite, če morate razumeti, kako skriti stolpce v Excelu, učenje, kako to storiti, ne bo delovalo.


  Zasuk vidnosti s stolpci

  Po skrivanju stolpcev je pogosto vprašanje, kako odpreti skrite stolpce v Excelu. Vrnitev skritih celic je zelo preprosta - z izbiro niza celic, ki vsebuje dva stolpca, ki sta med njima skrita, opravite podobna dejanja kot takrat, ko so skrita, tako da izberete ukaz »Prikaži stolpce« na končni točki. V primeru hotkeys je dovolj, da pritisnete kombinacijo "Ctrl" + "Shift" + "0".

  Kaj še lahko skrijete?

  Poleg stolpcev ponuja Excel tudi skrito črto in črke. Če želite skriti ali prikazati vrstice, morate delovati enako kot skriti in prikazati skrite stolpce v Excelu. Edina razlika je izbira na končni točki ukaza Hide Rows in ukaza Display Lines ter rahlo spremenjena kombinacija tipk Ctrl + 9 za skrivanje in Ctrl + Shift + 9 za prikaz vrstic.
  Pri delu s črkami je proces nekoliko drugačen od tega, kako skriti stolpce v Excelu. Sliko lahko skrijete ali prikažete na kartici »Oblika«,tako, da izberete ukaz "Pokaži /skrij" "Skrij list", medtem ko je potrebno skriti list. Za vrnitev vidljivosti je dovolj, da izvedete podoben postopek tako, da izberete "Pokaži črko", tako da izberete zahtevana črka v oknu. To lahko storite tudi tako, da z desno tipko miške kliknete ploščo s seznamom e-poštnih sporočil, kjer lahko izberete možnost za skrivanje ali prikazovanje.

  Posebnost skritih celic

  Razumevanje, kako skriti črte in kako skriti stolpce v Excelu, lahko zelo olajša vaše delo. Prednost skritih celic je pomanjkanje pečata - tako da lahko iz izpisa papirnih podatkov, ki so odvečni, izključite, ne da bi sami urejali dokument. Druga prednost je povečanje enostavnosti branja podatkov - v tem primeru s skrivanjem neželenih stolpcev lahko pomembne podatke postavite drug poleg drugega.

  Sorodne publikacije