Litley Winging Town v okrožju Surrey iz univerzuma Harry Potter

Vas, ki se imenuje Little Winging, je znana vsem ljubiteljem vesolja Harry Potterja, ki berejo vsaj nekaj knjig. V tem kraju je svoje otroštvo preživel skupaj z istoimenskim protagonistom z nevednostjo o tem, kdo je. Če želite izvedeti več o tej lokaciji, preberite članek v tem članku.

Lokacija

Mnogi ljubitelji epske zgodbe o "fantu, ki je preživel" se je spraševal, če je v okrožju Surrey dejansko malo mesto Whiteing. Če natančneje pogledate zemljevid, lahko ugotovimo, da takšna lokacija resnično obstaja. To je predmestje Velike Britanije. Omenjena občina je tudi prava upravna enota s svojo zgodovino. Surrey se nahaja na jugovzhodu otoka in velja za eno najstarejših v državi. Okoli glavnega mesta, London, in celotno prebivalstvo doseže oznako 420 tisoč ljudi.


Malo splošnih informacij

Little Uinging je blizu Londona in se šteje za majhno naselje, ki je izbrano za življenje in ne za najrevnejše ljudi. Spomnimo se, da je v prvi vrsti ravno urejene, lepe zgradbe. V knjigi "Harry Potter in red Feniksa" je rečeno, da na tej lokaciji ni nobenega čarovnika razen glavnega junaka. Na tem mestu živijo le domačini - ljudje brez čarobnih sposobnosti. Informacije se lahko štejejo za polovico pravilne, ker tukaj živi Arabella. V otroštvu Harryjapogosto ostane za njo, ker stara ženska živi sama s svojimi mačkami. Deček je s hišnim vonjem sovražil svojo hišo, vendar je bil zelo presenečen, ko je na sodišču izvedela, da je čepenje. To je oseba, ki ve vse o magiji, rojeni v družini čarovnikov, vendar brez sposobnosti čarovnije. Če upoštevamo, da je bil samo Potter pravi čarovnik, potem avgusta 1997 nihče ni ostal v Little Uingingu. Ko je protagonist dopolnil 18 let, mu je bil odvzet red.


Prvi nastop

Mesto v okrožju Surrey Little Uinging se je prvič pojavil v knjigi Harryja Potterja prvič od prvega dela. Opisovanje bo v filmih bolj smiselno, saj je snemanje potekalo v avtentični atmosferi, ki jo je na straneh epa opisala Joan Rowling. Sprva je bila saga vidna občinstvu, ko je Dumbledore odstranil svetlobo iz njihove veverice. To se je zgodilo na ulici Bull v Little Wingingeju. Tukaj je moral roebus hegrid malega Harryja Potterja dostaviti četrto hišo. Dumbledore se je odločil, da bo v družini tete Petunia, ki se je poročil z Vernonom Dursleyjem, varen. Le v sedmi knjigi so razlogi za njeno odločitev. Krv Petunije ima enako moč kot njegova mati Harry, Lily. Ona je rešila novorojenega fanta iz Volana de Morte. Prvi film prikazuje samo četrto hišo in stavbe poleg mesta Little Winginge. Družina je odpotovala v živalski vrt v Londonu, kjer se je na tem področju resnično dogajalo.

Več okvirjev

V drugem delu franšize z naslovom "The Secret Room" se je pojavil tudi Mali Uinging, in sicer Tisza Street, ki se pogosto imenuje Fair Drive Drive. Skozi antiki Elfa Dobbyja je protagonist zaklenjen v svoji sobi v hišnem priporu, okno pa zgrabi mrežo. V nekem trenutku Fred, George in Ron Weasley letijo z njim z avtomobilom. Iztrgajo okno pregrade in Harry, skupaj s stvarmi, pobegne iz ujetništva. Tu je mogoče oceniti mesto le za nekatere okvire.
Podrobneje si lahko ogledate Tisso ulico v tretjem delu »Azkabanskega zapornika«. Dogodki se začnejo jeseni 1993, ko sestre Vernona, Marge, pride pred Dursley. Harry je moral podajati mizo, teta pa se je odločila, da mu bo posvetila pozornost. Zaradi spomina na mrtve starše Harryja, v začetku besa, Marge piha do ogromnih razsežnosti in leti v zrak. Nato junak zbira stvari sredi noči in začne hoditi po zapuščenih ulicah mesta.

Lokacije v naslednjih dveh knjigah

Čeprav v četrti knjigi franšize "Fire Cup" Harryja Potterja dogodki vplivajo na ulico Tisza v Little Uinginge, ko so ustvarili film, so se odločili preskočiti to točko. Spoštljive predmestje gledalcem ne kažejo, ampak vse prenašajo vse do trenutka, ko potujejo na finale svetovnega prvenstva v quidditchu. Peti del prireditve pokriva ulice Malega malega krilca in na tem mestu lahko najbolje razumete lokacijo. Film "Red feniksa" prikazuje trenutek, ko je Harry hodil po ulicisam, razmišlja o novem prihodu temnega Gospoda. Potem je spoznal bratranca Dudleyja, ki se je skupaj s svojimi prijatelji odločil, da bo oblekel protagonista. Nenadoma v predmestju Malega Uinginga postane neverjetno mrzlo in kmalu se pojavijo dementorji. Ta bitja ne bi smela preseči zapora Azkabana, ampak so na nek način prišla sem. Med lovom in poskusi, da bi rešil Harryja Dudleyja, si lahko preberete več o urejanju mesta.

Zadnji deli

S šestim delom je stanje skoraj enako kot pri četrtem. V knjigi »The Crown Crown Prince« se dogodki dotaknejo četrte hiše na ulici Tysa. Od tod Dumbledore pripelje Harryja Potterja k prijatelju. V filmu direktorica šole Hogwarts najde protagonista v določeni kavarni. Izkazalo se je, da fant potuje po vlakih v predmestju Londona. V sedmi knjigi z Little Whinging je slovo. Harry Potter je večno vzet iz hiše tete, ker je star 18 let, družinski čar pa preneha delovati. Najprej je mogoče sliko videti v panorami predmestij in zadnjič pogledati Tisso ulico. To so najsvetlejši prizori, povezani z lokacijo v franšizi Harryja Potterja.

Sorodne publikacije

Escape The Ghost Town 2: Ravni 1-6 Escape the Ghost Town: mimo igre