"Kozaki 3": pregled igre. Ocene, zahteve in nasveti

Legendarni ukrajinski studio GSC Game World se je vrnil na svoj način. Res je, da ga pokličete polnopravni studio jezik ne bo vrnil, ker osebje sestavljajo strokovnjaki, ki delajo na daljavo. Recall GSC je znan po sprostitvi kultnih iger iz serije S. T. A. L. K. E. R. in "Kozaki". Prva igra je prvi strelec, ki govori o dogodkih, ki se odvijajo v Černobilski izključni coni. Toda "Kozaki" je zgodovinska strategija realnega časa, ki je osvojila ljubezen navdušencev po vsem svetu. In zgodilo se je! Obnovljeni atelje je po desetletju premora od izdaje prvega dela izdal igro "Kozaki 3". Torej, poglejmo, kaj predstavljajo "Kozaki 3". Pregledajte in na prvi pogled novo strategijo.


Uvodni deli

Prvi deli "Kozaka" so nastali na začetku dveh tisoč let. Takrat so bile "bombe". Še posebej so jim bili všeč igralci iz držav SND, saj se je parcela zanašala na zgodovino ruskega imperija. In zelo blizu nas je. Takrat so se te strategije razlikovale v premišljenem sistemu upravljanja za velike in velike bitke. In raven umetne inteligence za ta čas ni bila slaba. Potem sem moral vse prevarati. In v "Kozaku" je bil presenetljivo pameten.
Seveda ni bilo treba čakati na neprimerljivo grafiko iz prvih "kozakov". V tistem času pa še posebej ne strelci niso pritegnili pozornosti. Kaj naj rečem o strategijah. Toda po urniku nihče ni posvečal pozornosti. Glavna stvar je igra in mehanika iger. In v tem "Kozaki" so bili na visoki. Zdaj, zdajprišlo je novo obdobje. Odgovorite "Kozaki 3" sodobnim standardom strategij v realnem času? Poskusimo ugotoviti.


Stara igra v novem ovoju?

Tisti, ki so čakali na razvoj starih "kozakov" in na popolnoma novo strategijo, bodo zelo razočarani. "Kozaki 3" ni nova igra, temveč remake strategije za sprostitev iz leta 2001. Zakaj smo tako odločni? Ker, poleg grafične komponente in nekaj sprememb v ravnotežju narodov v igri, nič novega. Po igranju za nekaj minut, boste jasno razumeli, da so isti "Kozaki" od daleč "nič" pred vami. Nostalgija je velika.
"Kozaki 3", katerih pregled je pokazal, da je pred nami igra iz leta 2001 v novem naslovu leta 2016 nekoliko arhaična. Kar je bilo na začetku stoletja, je zdaj popolnoma nepomembno. Toda igra se je pojavila brez posebnih težav, saj v tem "žigu" ni nobenih tekmovalcev v "Kozaku". Strategije v realnem času so izjemno redke. Od podobnih iger današnjega dne je mogoče izločiti samo drugo zvezdico. Ampak on ni iz niše "Kozaka" in nima nič opraviti z zgodovino.

Značilnosti narodov in enot

Kako se torej ukvarjate z igro? Čeprav nekako izstopajo "Kozaki 3"? Pregled enot kaže, da ima nekaj sprememb v ravnovesju narodov prostor, ki ga je treba imeti. Na primer, Ukrajina je najmočnejši bojevnik na začetni stopnji. Njihova srca se lahko odmrznejo v zeljah vseh enot drugih držav. Toda v morskih bitkah je Ukrajina tisti dan. Tu starejša ženska vlada Britaniji (kot bi morala biti, glede na resnično zgodovino).
Ampak, če je najemnina generatorzemljevidi in narodi bodo raznesli Britanijo na celino, nato pa jo bo pehota katere koli države zlahka zavila v asfalt. Poljaki so strmi krilati Husarji. V Franciji - najmočnejši konjski mušketirji, ki so sposobni nositi vse v prahu in prahu. Takšne značilnosti narodov in enot v igri "Kozaki 3". Pregled se ne konča. Nekateri narodi (kot je Turčija) v 18. stoletju ne morejo iti na igranje. To seveda ni dobro. Kot alternativa pa lahko te države zlahka "obesijo" druge akterje v zgodnji fazi na račun poceni vojakov. Toda takoj, ko se nasprotnik preseli v 18. stoletje, so Turki tu in konec. Ker perths proti mušket in pištole na pištole so v svojih rokah - čisti samomor. Toda, če Turki ne upočasnijo, njihovi nasprotniki preprosto ne bodo mogli vstopiti v novo tisočletje zaradi prezgodnje smrti iz rok zlobnih janičarjev. Proti njim, tudi ukrajinski vodniki ne morejo storiti ničesar, ker Turki preprosto stisnejo mase.

Oglaševalske akcije

Ob pogledu na meni kampanje, se nevede misli, da je vse tukaj povsem enako kot v prejšnjih poglavjih. Ampak ne. Razvijalci so si zamislili nove zgodbe. In izkazalo se je, da je to dobro za njih. Med kampanjo se igralcem celo da alternativa. Na primer, nekaj takega kot "Straty ni mogoče pomilostiti." To je pomembna novost. Stari "Kozaki" tega niso imeli. Še vedno je to "Kozaki 3" 2016. Pregled bi bil zelo dolgočasen, če ne bi imeli nič novega.
Zdaj je glavna naloga kampanje naučiti igralca, da zgradi prave stavbe v enem ali drugem obdobju in ustrezno upravlja vojake.Res je, da je celoten pomen oglaševalskih akcij omejen na formulo "escort-deliver-kill". Toda to je že napredek. "Kozaki 3" (kozaki 3), katerih pregled je nekoliko uničil vtis igre, je kljub temu uspelo prijetno presenetiti.

Multiplayer

Tukaj je multiplayer v igri do sedaj je vse slabo. Seveda, razvijalci brez težav izdajo popravke, vendar pa igra za več igralcev prek interneta slabo deluje. Prav tako ni zadovoljen s samim sistemom za več igralcev. Igranje na levem strežniku ne bo delovalo. In za uradnika bo moral plačati naročnino. To nekako ni tako kot ljubitelji starih dobrih "Kozakov". Multiplayer je odkrito ne. In vtis je, da bo vse ostalo.
Tukaj je studio GSC dal maho. Učili bi se v Blizzardu. Toda kaj je - je tam. Kljub temu pa to ni "StarCraft" in ne "Warcraft" in "Cossacks 3", katerih pregled se premika. In obračamo se na najbolj zanimive za mnoge igralce. Namreč - do razporeda igre. O multiplayer-ju, ko pozabimo. To je, ko je na misel, potem lahko govorimo o čare multiplayer igre.

Grafika

Grafični del igre je zelo redefiniran. Vredno je omeniti igro "Kozaki 3D". Ker je to resnično. Toda 3D grafika v igri je nekoliko smešna. Nekako takoj ne boste razumeli, kaj se je zgodilo z grafično komponento grafikona. "Tri De" v igri ni opazen, dokler ne vklopite dinamične kamere. Ampak to morate vključiti s posebno ekipo iz konzole. Vseeno brez tega. Vendar pa obrnite brezplačno kamero in hkrati zaženite enote še en test. Torej bo bolje, če bo vse ostalo tako, kot je.
V drugi sliki je igra navdušena. Vsejasno pobarvane. Barve so svetle in sočne. Da, in enote se gibljejo precej realistično. In to kljub dejstvu, da posebej močna grafična kartica za zagon "kozakov" v največjih nastavitvah ni potrebna. In na minimalno igro lahko deluje tudi na vgrajeno grafiko procesorja. In splošne sistemske zahteve se ne razlikujejo v nečem groznem. Torej, najboljša strategija v realnem času za "Cossacks 3" Empire, pregled, ki kaže, da se bo odlično obnašal tudi na računalnikih s srednjim železom.

Sistemske zahteve

Zahteve novih "kozakov" so minimalne. V primerjavi z zahtevami za žleze drugih sodobnih iger se zdijo na splošno smešne. Za začetek igre potrebujete računalnik z enojnim procesorjem s frekvenco 3000 megahertz. RAM nima nobene zveze s trenutnimi standardi: 2 gigabajta. Tudi grafična kartica ni zelo zmogljiva. Vgrajeno grafično jedro procesorja Intel Core i3 druge generacije se bo odlično ujemalo. Da ne omenjam diskretnih grafičnih kartic. To so minimalne sistemske zahteve, ki vam bodo omogočile začetek igre "Cossacks 3", pregled, ki je predmet našega članka. Glede zahtev, ki jih priporočamo za udobno igro z vsemi grafičnimi zvonovi, so nekoliko drugačne od minimalne. Čeprav tudi ne izpolnjujejo minimalnih zahtev sodobnih iger. Sodite sami. Zahteva družinski procesor Core i5 4 GB RAM-a in grafični adapter, ki je enakovreden "neobstoj" serije 560. Strinjam se, da so priporočene zahteve dokaj zmerne.

Splošna ideja igre

Torej, kaj lahko rečemo o povzetku igre"Kozaki 3"? Pregled igre je v zaključni fazi, zato morate nekako posplošiti vse informacije in podati kratek pregled. Na splošno to ni popolna igra, ampak le remake izvirne strategije iz leta 2001 s posodobljeno grafiko. Toda v tej različici je nekaj inovacij, ki ga razlikujejo od začetnega dela. V bistvu so te inovacije povezane z ravnotežjem narodov in kampanj. Mehaniki so enaki. Tudi lokacija kontrolnih elementov kopira izvirnik iz leta 2001.
Hkrati bo igra privlačna mnogim. Še posebej veseli so tisti, ki so nekoč igrali originalno različico. Za njih bo v svetu realnih časovnih strategij "Kozaks 3" nastal nov ideal. Pregled, mimo - vsi ti igralci računalniških iger niso posebej zainteresirani. Glavna stvar je, da se vrnete na "nič" in ponovno igrate za kozake. Vendar pa bo igra zanimiva za tiste, ki niso nikoli igrali v prvotnih "kozackih", ker ni nobene analogije te strategije. V tem načrtu lahko rečemo, da so razvijalci dobili zelo dobro igro. In v vsakem primeru bo priljubljena zaradi pomanjkanja konkurentov.

Sklep

Pravkar smo razmislili o razmeroma sveži izpustitvi ustvarjalcev Stalkerja. Tudi ob upoštevanju vseh pomanjkljivosti v "Kozakih" je igra obsojena na uspeh. Že razprava na internetu o ortodoksnosti "kozakov" ne umira. Nekateri trdijo, da je igra ohranila svoje najboljše tradicije, medtem ko drugi z noro vztrajnostjo trdijo, da so takšni "Kozaki" v našem času - pravi anahronizem. Kateri od njih je prav, se bomo naučili malo kasneje. Toda iz neznanega razloga se zdi, da imajo nove "Kozaki" vse možnosti, da postanejokultna strategija v realnem času. Zelo so sposobni ponoviti uspeh svojih "prednikov".

Sorodne publikacije