Kako ustvariti sliko diska v UltraISO: navodila

Znani program UltraISO vsebuje veliko različnih orodij za delo s slikovnimi datotekami in ne samo. Vseh seznamov, seveda, ni dovolj, zato bomo v tem članku le dotaknili del funkcionalnosti predstavljene programske opreme, in sicer kako ustvariti sliko diska v UltraISO in kako napisati sliko na bliskovni pogon.

Opredelitve pojmov

\ t
Preden vam povem, kako ustvariti sliko diska UltraISO, je vredno pojasniti, da ne vedo, kdo je. Posledično je slika diska ali, kot se imenuje, virtualni disk, nujna za hiter prenos datotek z enega CD-ja /DVD-ja na drugega.


Med drugim se uporablja za ustvarjanje navideznega pogona v računalniku. Takšen pogon se praktično ne razlikuje od fizičnega, edina razlika je, da ga ustvarite sami v računalniku in vam ni treba uporabljati računalnika.

Ustvarite sliko diska

Zdaj pa si poglejmo, kako ustvariti sliko diska v UltraISO. Prva stvar je, da program, mimogrede, že na tej stopnji ustvari sliko. Po tem je zaželeno, da ga v prihodnosti hitro preimenujete in tako hitro najdete v računalniku. Naredite to na naslednji način:
 • Premaknite kazalec na ime slike, ki se nahaja v zgornjem levem kotu plošče.
 • Z desno miškino tipko kliknite miško.
 • V kontekstnem meniju izberite "Preimenuj".
 • Nato vnesite ime, ki se vam zdi primerno, inpritisnite ENTER. Po preimenovanju je potrebno shraniti datoteke v našo podobo. To naredite s pomočjo prevodnika, ki se nahaja v spodnjem levem kotu in podpisan kot "Katalog". Poiščite želene datoteke in jih povlecite na desno.


  Po izvedenih manipulacijah ostane samo shraniti sliko. To se izvede na dva načina:
 • Pritisnite tipko CTRL + S.
 • Nad orodno vrstico kliknite gumb "Datoteka" in izberite vrstico "Shrani".
 • Odpre se okno čarovnika, v katerem morate izbrati mapo, v kateri bo shranjena slika. Ko se premaknete v želeni imenik, morate izbrati obliko zapisa. Priporočamo izbiro .iso, saj je to izvorni format programa UltraISO. Če pa razmišljate o uporabi datoteke, ki ste jo ustvarili v drugih, jo lahko shranite v ustrezni obliki.
  Ta vadnica o tem, kako ustvariti sliko diska v UltraISO, je končana, zdaj pa bomo šli neposredno na drugo funkcijo programa.

  Posnemite sliko diska na bliskovnem pogonu

  Druga pomembna funkcija programa je zmožnost snemanja ustvarjene slike na bliskovnem pogonu. Zdaj bomo podrobno opisali, kako napisati sliko, ustvarjeno na sliki diska UltraISO na bliskovnem pogonu. Za to boste potrebovali:
 • Zaženite program kot skrbnik.
 • Kliknite gumb "Odpri", ki se nahaja na drugi orodni vrstici v orodni vrstici. To lahko storite tudi tako, da kliknete gumb "Datoteka" in izberete to možnost.
 • V oknu upravitelja datotek, ki se prikaže, morate iti v mapo,kjer se nahaja desna slika, in kliknite na gumb "Odpri", ki ga najprej označite.
 • Kliknite gumb "Self Download" na orodni vrstici in v meniju izberite "Record HDD Image".
 • Pojavi se okno, v katerem morate prilagoditi nastavitve z nastavitvijo zahtevanih parametrov. Naredite to najbolje v skladu s sliko, ki bo predstavljena spodaj.
 • Po konfiguraciji morate formatirati pogon, če na njem obstajajo datoteke, kliknite gumb Format. Po končanem postopku lahko takoj kliknete gumb »Snemaj«. Po tem se bo začel postopek snemanja. To traja dolgo časa, tako da lahko še vedno opravljate svoje posle.

  Zaključek

  Tukaj smo ugotovili, kako narediti sliko diska v UltraISO in kako jo zapisati na pogon. Kot lahko vidite, nič v tem kompleksu ni, glavna stvar - sledite zgornjim navodilom.

  Sorodne publikacije