Kako uporabljati MSI Afterburner in ohraniti grafično kartico v "tonu"

Da bi vrnili vse barve življenja in ponovno začutili, kako računalnik zažene novo igro na visokih nastavitvah, je potrebno overclock z programom, kot je MSI Afterburner. "Kako ga uporabiti?" - precej logično vprašanje. Za odgovor je potrebna kratka razlaga.

Zakaj lahko razširim svojo grafično kartico?

Podjetje (običajno Nvidia) po izdelavi majhne serije grafičnih kartic izvaja stresni test in mejne vrednosti overclockinga, nato pa samo stack enake stabilne vrednosti za vse izdane grafične kartice.


Proizvajalec preprosto ne more preveriti, ali je vsaka izdelana grafična kartica stabilna na overclocking. Preprosto nastavi bar na vrednost, kjer testirane grafične kartice tečejo gladko. Lahko pa se zgodi, da je grafična kartica, ki je nameščena v računalniku, sposobna prikazati visoke stopnje disperzije. Kazalniki enakega povečanja FPS po pospešku nihajo od igre do igre: to se zgodi, komaj doseže do 10%, včasih pa se poveča za 50%. Odvisno od tega, ali veste, kako uporabljati MSI Afterburner.

Varnost

Logično je, ali to ni nevarno. Navsezadnje dvignemo kazalnike, ki jih je preizkusil in priporočil proizvajalec. To ni ravno tako. Včasih se zgodi, da proizvajalci sami priporočajo malo overclocking grafično kartico, ko razumejo, da so "poceni" in imajo zelo nizke vrednosti. Tudi če overclock ni priporočljiv s strani proizvajalca, je še vedno mogoče. Vse sodobne grafične karticezaščitene z različnimi tehnologijami, katerih vsebina se zniža na naslednje: ko se pregreje, se preprosto izklopi in spusti vrednost pospeška na prvotno raven. Enako se zgodi, če pretiravate in preveč pospešite. Računalnik se bo znova zagnal in ponastavil nastavitve grafične kartice, ki ste jih naredili.


Prenesite in namestite program

Ta članek vam bo povedal o uporabi MSI Afterburner 231 in drugih vidikih. Program lahko prenesete na uradni strani, na programski strani, najprej na zavihku Prenosi.
Nato kliknite gumb poleg prvega programa, ki je prikazan na strani.
Med prenosom boste morali izbrati jezik, namestitveno mapo in komponente, ki jih je mogoče namestiti. Priporočljivo je, da namestite in RivaTuner Server Statistics - program, ki bo razširil zmožnost sledenja računalniku.

Vmesnik

Da bi razumeli, kako uporabljati MSI Afterburner, se morate seznaniti z vmesnikom. Sestavljen je iz štirih glavnih elementov:
 • Označena s številko 1 prikazuje trenutno uro video vmesnika.
 • Na sliki 2 lahko opazujete podatke o temperaturi in napetosti, tudi če ne greste globoko v statistično okno.
 • Trimestna oznaka je označena z glavnim delom programa, ki je odgovoren za overclocking.
 • Na območju, ki ga označuje številka 4, je središče statistike.
 • Toda še vedno glavno vprašanje pri uporabi MSI Afterburner: "Kako overclockati grafično kartico?" Spoznajmo drsnike
 • jedrna napetost (mV) - (angleščina "jedrska napetost") - Ta parameter je odgovoren za napajanje grafične kartice. Večje je napajanje, višja je temperatura in večja je frekvenca grafične kartice.
 • Omejitev moči (%) - ta nastavitev določa prag za vključitev zaščitne tehnologije - trotlininga. V igri, če nenadoma video kartica začne presegati ta parameter, vklop in spusti frekvenco na standard, in včasih celo nižji ravni. Ljudje, ki sprašujejo, kako uporabljati MSI Afterburner, in samo spoznajo program, bi morali vedeti, da čezmejna dovoljena meja (ki jo lahko preberete na uradnih spletnih straneh proizvajalca grafične kartice) povzroča težave, čeprav je omejitev porabe pogosto blokirana in nedostopna za urejanje
 • Temp Limit - Nastavitev določa temperaturni prag, po katerem bo grafična kartica vključevala trotling, to pomeni, da deluje kot Power Limit, samo s temperaturo, ne z močjo.
 • Core Clock (MHz) - (angleška "core frequency") - najpomembnejša za overclock drsnika. Da bi povečali svojo vrednost, je potrebno skrbno, na 10-15 točk, vsakokrat obdržati in preverjati delovno zmogljivost novih frekvenc v grafičnih aplikacijah.
 • Pomnilniška ura (MHz) - (angleščina "Memory Frequency"). Če predpostavimo overclocking, se je treba spomniti, da je spominska ura skoraj nepotrebna za zagon - ta možnost ne vpliva na zmogljivost brez overclockinga, kot tudi na uro Core.
 • Hitrost ventilatorja (%) - drsnik za nastavitev hladilnika na video kartici.
 • Uporabne funkcije

  V programu je možno spremeniti vmesnik MSI Afterburner. Veliko jih je všeč staremu sloguprogrami:
  Privzeti vmesnik MSI Afterburner v2 Skin je prikazan spodaj.
  Morda se vam zdi neprijetno, da morate program odpreti vsakič, ko uporabite pospešek. V tem primeru lahko pri zagonski nastavitvi uporabite sistem za uveljavljanje overclockinga. Vendar pa je to potrebno le, če ste prepričani o frekvenčnem učinku.
  Prav tako je zelo priročno shraniti nastavitve v profilu in jih po potrebi uporabiti. To storite tako, da pod oznako profila kliknete ikono in izberete številko profila.
  Kasneje, da bi uporabili nastavitve, preprosto kliknite na številko. Pod naslovom Start Up je ikona Windows. Če ga premaknete v aktivni način, bo MSI Afterburner začel z operacijskim sistemom.
  Klikni center za statistiko na gumb Odloži ustvarja ločeno podatkovno okno.

  Sklep

  Seveda, ko igra proizvede 65-70 FPS, nima smisla razpršiti grafičnega čipa in povečati obremenitev na njem. Druga stvar je, ko računalnik ne bo več 15-20 FPSs. V tem primeru bo celo povečanje za 5-10 sličic na sekundo že dalo občutno izboljšanje slike, in overclocking grafične kartice je sposoben dati ta dobiček. Še več, to ni nevarno (kot je bilo pred časom, ko bi lahko video kartico dobesedno zažgali), včasih pa je priporočljivo, tudi če ne veste, kako uporabljati MSI Afterburner. Program MSI Afterburner je trenutno najboljši v svoji obliki. Vsekakor ga mora uporabiti večina igralcev - tistih, ki nimajo 3 GTX 1080TI v paketu. Ampak glavna stvar - da se spomnimo, da overclockinggrafična kartica v vsakem primeru vodi do hitrejše odpovedi, tudi če veste, kako uporabljati program MSI Afterburner.

  Sorodne publikacije