Kako upočasniti video: glavne situacije in rešitve

Pogosto imajo mnogi uporabniki težave s tem, kako upočasniti video pri ogledu ali v procesu snemanja. Mogoče je veliko situacij, v katerih bi lahko izvajali takšne ukrepe. Oglejmo si na kratko, zakaj je to potrebno in kako upočasniti, odvisno od posameznega primera. Vse odločitve so dokaj preproste in lahko koristne tudi tistim, ki takšnih stvari niso nikoli srečale.

Zakaj bi upočasnili video?

Pogosto je problem upočasnitve videa, ko uporabnik pogleda video navodila, v katerih se vizualna predstavitev niza dejanj izvede v istem vrstnem redu v določenem vrstnem redu. Vendar se okvirji spreminjajo prehitro in oseba preprosto nima časa, da bi spremljala vse izvedene postopke in jih ponavljala.


Potreba po spremembi hitrosti predvajanja se lahko pojavi ne samo z valji, prenesenimi v računalnik, temveč tudi s tistimi, ki se nalijejo na priljubljeno YouTube video gostovanje. Na primer, če je v okvirju poleg glavnega posnetka tudi besedilo, ki se imenuje teče. To besedilo se zelo hitro spremeni, uporabnik pa ga želi napisati (odgovor na vprašanje: "Kako upočasniti video posnetek na" Utube? ").
Nazadnje, upočasnitev se lahko uporabi tudi pri fotografiranju. Takšen učinek je zelo priljubljen v isti filmski industriji ali pri produkciji glasbenih videov. Njegova vloga prinaša celo uganko v zajetem materialu.

Kako upočasniti videoračunalnika s standardnim predvajalnikom?

Zdaj pa pridemo do praktičnega dela. Za začetek bomo uporabili redne vire operacijskega sistema Windows in kot glavno platformo vzeli sedmo spremembo. Seveda, vsi igralci programske opreme ne podpirajo spremembe hitrosti predvajanja, toda ne "native" Windows Media Player ima tako funkcijo na začetku.


Torej, kako upočasniti videoposnetek s takšnim standardnim orodjem? Vse je preprosto! Odprite video datoteko z uporabo PCM na sliki, prikličite kontekstni meni in izberite možnosti. V spustnem meniju se pomaknite na vrstico za spremembo hitrosti predvajanja, na plošči pa bo posebni drsnik pospešil ali upočasnil predvajanje datotek. Uporabite lahko tudi nastavitve hitrosti na zgornji plošči (spodnja, zgornja, srednja). Toda v tem primeru ne pride do upočasnitve, ker je vezava nastavljena na standardne vrednosti. Da ga onemogočite, je treba odstraniti kljukico iz linije regulatorja, ki se veže na standardne hitrosti. Po tem se lahko hitrost spremeni v poljubnem območju.

Nadomestni igralec

Še en zanimiv pripomoček, ki lahko reši problem, kako upočasniti video v dveh računih, je nekoč priljubljen igralec Light Alloy.
V njem ni nobenih oken podobnih Windows, vendar je celoten proces poenostavljen zaradi dejstva, da poleg gumba za predvajanje obstajajo gumbi s trikotniki, ki so odgovorni za standardne vrednosti.pospeševanje ali počasno predvajanje datotek.

Slow motion video: Movavi

Toda predpostavimo, da morate spremeniti hitrost predvajanja, ne da bi jo gledali, ampak najprej, da bi dobili enak učinek, kot je opisan zgoraj. Profesionalni uredniki za navadnega uporabnika so v razvoju lahko preveč zapleteni, vendar bo majhen program Movavi prav.
Če želite spremeniti hitrost, morate klikniti na ploščo nad gumbom časovne premice s sliko orodja in pokličite posnetek menija lastnosti. V oknu z nastavitvami, s premikanjem drsnika za hitrost, lahko dosežete želeni rezultat, po katerem morate urediti datoteko.

Spreminjanje hitrosti predvajanja videoposnetkov na YouTubu

Zdaj nekaj besed o tem, kako upočasniti YouTube video. Pravzaprav je vrstni red izvedenih dejanj praktično enak kot v zgornjih primerih, saj isti na samem gostovanju uporablja rednega igralca z vsemi glavnimi funkcijami programske opreme tega razreda.
V spodnjem desnem kotu pritisnite tipko zobnika, pojdite na hitrostno palico in izberite privzeto razmerje pospeševanja ali zaviranja. Upoštevajte, da ni mogoče doseči spremembe poljubne hitrosti, vendar faktor minimalne spremembe ustreza eni četrtini normalne hitrosti (025).

Zajemanje počasnega videa: splošna načela

Nazadnje si poglejmo, kako narediti počasnejši video. Če želite začeti, preberite priročnik za svoj računalniknapravo (fotoaparat, mobilna naprava itd.). Če naprava podpira počasno snemanje, bo ta funkcija označena kot počasna slika. Lastniki iPhone 5s in zgoraj so izjemno srečni, saj je takšno orodje za fotoaparat že v prednastavljenem stanju. Sam proces se zmanjša na preprosto izbiro želenega načina s pritiskom ustreznih gumbov ali namestitvijo iz dodatnih menijev.

Namesto naknadne besede

Kot lahko vidite, je težko rešiti vprašanje, kako upočasniti video v različnih situacijah. Uporaba vseh opisanih metod v kateri koli od težav uporabnika ne bi smela povzročiti. Kaj je treba uporabiti? Vse je odvisno natančno od tega, za kaj je potrebna sprememba hitrosti. Z redno pregled dovolj in programske opreme, urejanje lahko uporabite urednike, na YouTube, tudi, ne bi smelo biti težav, no, pri fotografiranju bi morali biti pozorni le na določeno v napravi vgrajeno podporo za ta način.

Sorodne publikacije