Kako priključiti "Macbook" na TV: navodila na različne načine

Novi HDTV-ji imajo več video vhodov kot prej. Namesto tega je HDMI priključek 2-3, DVI, VGA priključek in vsaj ena komponentna povezava. Škoda, da bo večina od njih ostala nezahtevana. Torej, če je MacBook v bližini, zakaj ga ne bi uporabili? Članek je namenjen tistim, ki bi radi, vendar ne vem, kako povezati »Macbook« s televizorjem. To je, na primer, potrebno uporabiti kot velikanski zunanji monitor za zagon računalniških iger na velikem zaslonu, pretakanje videa in filmov. Dejansko je to dokaj preprosta naloga. Nekaterim tudi ne bo treba adapter, v drugih primerih pa bo postopek povezovanja bolj zapleten.

Izbira ustreznega vhoda

Kako priključiti »Macbook« na televizor, da bo slika najboljša? Prednost je treba dati priključkom HDMI in DVI. Zagotavljajo enako visoko digitalno kakovost. Edine praktične razlike so oblika in podpora HDMI video in avdio v eni povezavi.


Druga možnost je uporaba vrat VGA. Zanj je mogoče uporabiti ločljivost z visoko ločljivostjo, številni televizorji pa ponujajo posebne možnosti povezovanja, ki so dostopne samo prek nje. Na primer, nekateri modeli vam omogočajo, da prilagodite skaliranje izključno za vrata VGA. Druga možna možnost je pixel način, v katerem se slika iz računalnika prikaže brez kakršnih koli manipulacij - raztezanje ali stiskanje okvirja.Seveda lahko MacBook poskusite povezati z vašim HDMI, DVI in VGA televizorjem enega za drugim in nato izberete najboljšo kombinacijo.

MacBook Video Output

Glede na leto izdaje in blagovne znamke lahko prenosni računalniki Mac imajo vrata DVI, Mini DVI, Mini DisplayPort ali Thunderbolt. Apple je uporabil druge vrste video spojnikov, vendar zgodnji modeli nimajo dovolj pasovne širine za ustrezno obdelavo, dekodiranje in prikaz 1080p signala.


DVI in Mini-DVI na računalniku Mac lahko predvajata tako digitalne kot analogne (VGA) video signale. Če priključite DVI ali miniDVI v vrata VGA televizorja z visoko ločljivostjo, boste potrebovali poceni adapter. Prav tako potrebujete adapter za priklop miniDVI na standardni DVI-vhodni priključek na zaslonu. Mini DisplayPort in Thunderbolt pa sta digitalni povezavi. Obstajajo adapterji, ki lahko pretvorijo video signal, ki prihaja iz teh priključkov, v format VGA, vendar kakovost, ki jo ustvarijo, ni primerna za sistem domačega kina.

Adapterji in kabli

Torej, preden priključite "Macbook" na TV prek HDMI, morate kupiti ustrezen adapter. Obstaja veliko prodajalcev adapterjev in kablov. Apple v svoji spletni trgovini v oddelku »Dodatki za Mac ponuja svoje modele. Čeprav je večina preprostih adapterjev poceni, so lahko nekateri dragi. Na srečo, Apple ni njihov edini proizvajalec. Obstaja veliko krajev, kjer jih je mogoče kupiti - od spletnih trgovin do trgovcev na drobno in tam so cenejši. Na primer cena za Apple miniDP-DVI adapterje 2000 rubljev, in enakovredni model drugega podjetja bo stala 720 rubljev. Zato je vredno vzeti nekaj časa pri iskanju potrebnih kablov in adapterjev po dostopnih cenah.
Priljubljena spletna mesta, ki ponujajo cenovno ugodno opremo za MacBook, so Amazon, Monoprice in Newegg.

Ustvarjanje povezave

Če je kupljen potreben adapter in je potreben kabel, preden priključite MacBook na Samsung, LG ali drug proizvajalec, morate izklopiti obe napravi. Ko jih priključite, morate najprej vklopiti HDTV. Ni vam treba nastaviti posebne TV-nastavitve, vendar jo je treba hraniti že prej, tako da jo lahko pri prenosu prenosnega računalnika prepoznajo in potrebna dovoljenja. Nato vklopite Mac. Prenosnik mora neodvisno določiti format in ločljivost zaslona ter samodejno izbrati najprimernejše video parametre. Po nekaj sekundah lahko na zaslonu vidite namizje. Privzeto prenosni računalnik poskuša uporabiti televizor kot zunanji monitor in s to funkcijo odlično deluje. Če pa je cilj gledanje filmov ali iger, je najbolje, da nastavite podvojen zaslon. Če želite to narediti, v sistemskih nastavitvah izberite "Displays" in na zavihku za postavitev zaslona označite možnost podvajanja.

Povečava slike

Po prvem vklopu je včasih opazno, da je namizje nekoliko večje od zaslona, ​​njegovi robovi pa so obrezani. Lahko pa zavzame ves prostor okoli zaslona, ​​rob pa je temen. Torej, kako povezati "McBook Eyre" zTelevizija, da bo razmerje slike pravilno? To se običajno lahko določi s prilagajanjem nastavitev televizorja. Za informacije o nastavitvah, povezanih s povečavo slike, si oglejte uporabniški priročnik. Če ima TV z visoko ločljivostjo funkcijo prikaza slikovnih pik, jo lahko preizkusite. To bi odpravilo vse težave s preveliko ali premalo sliko. Nekateri modeli imajo na določenih vhodih samo posebne nadzorne funkcije, zato se prepričajte, da se priključite na ustrezna vrata.

Ni slike

Do situacije lahko pride, ko uporabnik izpolni vsa navodila v tem priročniku, vendar namizje prenosnega računalnika ni prikazano na zaslonu. Kako v tem primeru povezati "Macbook" s televizorjem? Oglejte si nekaj stvari. Najprej se morate prepričati, da je izbrana pravilna prijava. Nekateri modeli skušajo poenostaviti izbiro vnosa z odklopom vrat. Če pred tem videoposnetek ni bil uporabljen, ga boste morda morali vključiti v TV meniju. Lahko poskusite tudi z drugim priključkom. Če vrata HDMI ne delujejo, preverite vhod DVI ali celo VGA. Na ta način lahko najdete priključek, ki bo pravilno deloval. Včasih televizor MacBook ne obvesti o pravilni ločljivosti. Prenosni računalnik lahko pošlje video signal v eni obliki, ko zaslon čaka na drugega. Zato na zaslonu ni ničesar. Kako v tem primeru povezati "Macbook" s televizorjem? Stanje lahko popravite s pripomočkom SwitchResX. Ona jeomogoča spreminjanje ločljivosti, ki jo MacBook pošlje napravi za prikaz. Na spletni strani razvijalca lahko izvedete, kako ga uporabljati.

Sorodne publikacije