Kako poteka odstavek v "Vardo"?

Odstavek v "Vardo" je tisti del oblikovanja, ki je lahko potreben ali, nasprotno, odveč. Zato bomo v članku razumeli ne samo, kako to storiti, temveč tudi, kako ga očistiti. Obstajata dva načina za umik v Vordih. Priporočljivo je, da preberete članek do konca, da ugotovite, ali je za vas najboljši.

Vključno z ravnilom

Prvi način, ki ga bomo upoštevali, je standarden in najhitrejši, vendar kljub temu umakne drugi, ker ne omogoča umika za natančno določeno razdaljo - poteka "na očeh".


Torej, preden naredimo odstavek v "Vardo" s takšnim orodjem kot ravnilom, ga moramo najprej dodati. Če ga že imate, lahko ta element preskočite.
Vključite ga preprosto. To je enako za vse različice programa. Pojdite na zavihek »Pogled« (ponavadi je skrajno) in tam, v polju »Pokaži«, označite polje poleg orodja Ravnilo. Ko to storite, se bo pojavil v vašem programu.

S pomočjo ravnila naredimo umik

Zdaj lahko varno ustvarite odstavek v "Vardo". Za to bomo potrebovali le en ravnilo - vodoravno. Nahaja se na vrhu. Na njej so štirje drsniki - eden na desni in tri na levi. Takoj pozabimo na pravico, ne potrebujemo je. Toda na levo smo pozorni le na vrh, tisti, ki je odgovoren za alineo prve vrstice odstavka.
Preden povlečete drsnikNa desni strani in tako ustvarite odstavek, se prepričajte, da ste izbrali del besedila, v katerem želite narediti digresijo. Če je vse v redu, premaknite drsnik na želeno razdaljo.


Vnašamo nastavitve. "Odstavek"

Najprej smo pregledali prvi način, da naredimo odstavek v "Vardo", vendar ne deluje, če se morate umakniti na točno določeno razdaljo. Samo lestvica vladarja tega ne dopušča. Toda način, kako ga gledamo, nam bo pomagal pri tem. Za začetek morate vnesti možnost »Odstavek«. To lahko storite na več načinov. Oba sta precej preprosta in hitra, zato se odločita le za vas. Z desno miškino tipko lahko kliknete kjer koli v dokumentu in v kontekstnem meniju izberete vrstico "Odstavek". Lahko pa tudi kliknete na ustrezno ikono v istem imenu v stolpcu orodne vrstice. Preverite, ali je zavihek Domov odprt.

Z uporabo nastavitev niza "Odstavek"

naredimo umik, zato boste vnesli nastavitve odstavka. Preden boste imeli okno, v katerem je vredno pozoren na območje, imenovano "umik". Tu nas zanima le spustni seznam in polje za vnos vrednosti v desno. V spustnem seznamu morate izbrati "Zamik", v polje na desni pa vnesite vrednost, do katere bo izvedena zamik. Ko ugotovite, kliknite gumb »V redu« in videli boste rezultat.
Treba je spomniti, da se pred izvedbo vseh ukrepov prepričajte, da je del besedila, v kateremodstavkov.

Znebite se ekstra

No, zdaj bi morali govoriti o tem, kako odstraniti odstavke v "Vardo". To bo pomembno, če prenesete dokument iz interneta, oblikovanje pa vam ne ustreza, vključno z odstavki.
Obravnavali bomo dve metodi, nasprotno od zgoraj. To pomeni, da bomo storili vse isto, ravno nasprotno.
Na primer, če ste naredili umik z ravnilom in ga želite odstraniti pozneje, potem morate vzeti zgornji drsnik in ga povleči na levo stran, dokler se vrstica ne ujema z ostalim odstavkom. Če želite odstraniti zamik iz menija z nastavitvami »Odstavek«, se prijavite vanje in na spustnem seznamu »Prva vrstica« izberite »Ne«. Nato kliknite OK in odstavki izginejo.

Sorodne publikacije