Kako popolnoma odstraniti vsebino Push News: glavne načine

V zadnjem času se mnogi uporabniki po vsem svetu soočajo z virusi, ki so povezani z vrsto oglaševalskih groženj. Ena izmed najbolj nestandardnih se imenuje Content Push News. Kako odstraniti ta virus, bomo še naprej upoštevali. Hkrati bomo poskušali ugotoviti, kaj je v tej grožnji tako nenavadno. In v njem je veliko nenavadnih.

Kaj mora uporabnik obravnavati?

Ta aplikacija prodre v sistem z namestitvijo (domnevno affiliate) programske opreme v procesu namestitve drugih aplikacij, ki so bile prenesene iz nezanesljivih internetnih virov. Pogosto so to sledilci piratskih torrentov, spletna mesta z vsebino za odrasle ali drugi viri, bogati z virusi, ki so bili spremenjeni, kljub opozorilu o navadnem protivirusnem programu.


Praviloma se virus izvaja ne le v operacijskem sistemu, ampak tudi v vseh nameščenih brskalnikih, ki jih zapolni z oglaševanjem in upočasnjuje operacijski sistem. Toda najbolj žalostna stvar je, da tudi če trenutno ni brskalnika na namizju ali v opravilni vrstici, se lahko prikažejo različni pasici in pop-up oglasi. Poleg tega je aplikacija sama nameščena v obliki treh glavnih programčkov, ki bodo omenjeni ločeno, čeprav so lahko več. Res je, da je problem, kako odstraniti vsebino Push News, poenostavljen zaradi dejstva, da so vse datoteke običajno v istem imeniku, tako da bo pri čiščenju ostankov iz njih mogoče.brez bolečin se znebite. Ampak o tem kasneje.


Kako odstraniti vsebino Push News iz vašega računalnika: najlažja rešitev

To je prva odločitev, ki jo priporočajo praktično vsi strokovnjaki na področju zaščite računalniških sistemov, s preverjanjem z uporabo posebnih oglasov storitve Najbolj napredni so izdelki programske opreme podjetja Symantec. Od tega razvijalca lahko uporabite katerega koli pajka, vendar je zaželeno le za prenosni tip. Tukaj ni nobenih težav.

Kako odstraniti News Push News z operacijskim sistemom Windows?

Toda kaj storiti, če takih orodij ni. Nič slabega! Vprašanje, kako odstraniti News Push News, je mogoče rešiti z ročnim odstranjevanjem virusa. To bo seveda trajalo nekoliko dlje, vendar rezultat ne bo dolg.
Najprej morate uporabiti standardni del programov in komponent na nadzorni plošči in odstraniti komponente s seznama nameščenih aplikacij, kot so Chrome Search, Save in Mediapass (to so glavni elementi virusa). Včasih so na istem seznamu lahko tudi AdClick, Content Defender, HP Defender in HandlerService, ki jih želite odstraniti.
Nato, kot ponavadi, morate najti ostanke v registru in v Raziskovalcu, izmenično pri iskanju imena oddaljenih orodij. Končno morate izvesti nekaj preprostih dejanj brskalnika. Nekateri uporabniki sprva napačno obravnavajo vprašanje, kako onemogočiti vsebino Push News. Vredno je reči, da onemogočanje dodatkov ali razširitev v nameščenih brskalnikih ne bo storilo ničesar. Vsetake plošče je treba obvezno odstraniti. Prav tako morate ročno spremeniti iskalnike in začetne strani. Lahko še olajšate, dokončajte ponastavitev.
Zdaj je najpomembnejša stvar. Za vse brskalnike morate preveriti lastnosti bližnjic za prisotnost dodatnih povezav v tipu objekta po imenu brskalnika s končnico EXE. Vse se odstrani, nato pa shranite spremembe.

Odstranitev z uporabo specializiranih orodij

Načeloma je problem, kako odstraniti vsebino Push News iz vašega računalnika, in v celoti, mogoče rešiti s pomočjo posebnih programov -instalater, ki lahko odstrani absolutno vse nameščene programske opreme, vključno z nekaterimi sistemskimi programi. Eden od najmočnejših v svoji kategoriji je iObit Uninstaller. Metoda odstranitve je precej preprosta. Ker je virus sestavljen iz več komponent, morate najprej aktivirati odstranitev paketov, označiti želene elemente in zagnati standardni postopek odstranitve. Potem je zaželeno, da uporabite tako imenovano zmogljivo skeniranje, nato pa odstranite vse preostale (za zvestobo lahko nastavite kljukico na točki uničenja datotek, ki izgleda najboljše). Kot je že jasno, bodo glavni postopki za odstranitev komponent virusa izvedeni brez sodelovanja uporabnika. Ponovno zaganjanje ni treba izvesti ob koncu brisanja, čeprav je priporočeno. Za popolno zaupanje v odstranitev grožnje, lahko preverite sistem z zgoraj omenjenimi prenosnimi pripomočki.

Kratki rezultati

Tukaj,pravzaprav, vse o reševanju problema, kako odstraniti vsebino Push News. Nič ni zapleteno, vendar je treba posebno pozornost nameniti komponentam virusa v obliki vprašljivih aplikacij, ki so lahko prisotne v sistemu. Prve tri se bodo pojavile v vsakem primeru. Drugi bodo morali sami iskati. Najbolje je, da razvrstite seznam po datumu namestitve in se znebite vseh apletov dvomljivega izvora.

Sorodne publikacije