Kako popolnoma odstraniti "Avir" iz računalnika: nianse odstranitve

Za razliko od večine drugih protivirusnih paketov je paket »Avira« odstranjen iz računalnika, tako da ne pušča sledi, ni tako enostavno. To je predvsem posledica specifičnosti same programske opreme, saj integrira veliko število dodatnih modulov v sistem. Torej, v problem, kako odstraniti antivirus "Avira" iz računalnika v celoti, na lastna sredstva sistema ni treba šteti. Lahko pa jih uporabite, čeprav izgleda zelo neprimerno.


Kako v celoti odstraniti antivirus Avira iz računalnika, če se ne izbriše?

Čeprav je standardna odstranitev videti precej zapletena in dolga, jo je treba še vedno upoštevati. Takšno znanje je lahko koristno pri odstranjevanju drugih podobnih izdelkov programske opreme.
Najprej uporabljamo standardni oddelek programov in komponent, ki ga najdemo v običajnem "Nadzornem panelu". Zdi se, da morate označiti program in klikniti gumb za brisanje. Vendar ni vse tako preprosto. Dejstvo je, da brezplačna različica poleg sistema namesti še več modulov: zaganjalnik, brskalnik varnostni sistem SpeedUp (odvisno od spremembe izdelka, so lahko prisotni in druge komponente). V takem primeru se vprašanje, kako popolnoma odstraniti Avir iz računalnika, v prvi fazi zmanjša na odstranitev antivirusne opreme. Ne bi smelo biti težko.
Drugi ukrep bo odstranitev vlog. Najprej se odstrani sistemska hitrost. V oknuče odstranite program, morate potrditvena polja postaviti na nasprotno od vrstic odstranitve varnostnih kopij, programskih nastavitev in podatkov o licenci. To je pomembno! V nasprotnem primeru ne bo mogoče popolnoma znebiti paketa.


Na enak način se znebimo dodatka Varnost brskalnika in vseh drugih modulov (če obstajajo), vendar šele nato nadaljujemo z odstranitvijo zaganjalnika. Izbriše ga najnovejši! Izredno pomembno je uporabiti naslednji vrstni red odstranjevanja. Če zgornjih komponent ne izbrišete prej, ko poskusite odstraniti slednjo, boste prejeli sporočilo, da je zaganjalnik zaposlen z drugo Avira.

Odstranitev preostalih datotek in imenikov

Toda to je le polovica primera. Zdaj problem, kako v celoti odstraniti "Avir iz računalnika, kot začasna rešitev vključuje odstranitev preostalih elementov." Najprej morate zagnati računalnik v varnem načinu, pojdite v mapo Program Files (x86) za 32-bitne sisteme ali Programske datoteke za 64-bitne sisteme v sistemski particiji in tam najdite programski imenik. Ponavadi se imenuje Avira.
Treba ga je preimenovati (glavnemu imenu lahko dodate samo nekaj številk). Nato morate znova zagnati sistem, spet v varnem načinu. Šele po tem lahko preimenovani imenik izbrišete.
Nato, o tem, kako odstraniti antivirus "Avira iz računalnika v celoti, v naslednjem koraku, je potrebno skozi pogled menija omogočiti prikaz skritih imenikov in datotek, nato pa poiskati mapo ProgramData in se znebiti protivirusnega imenika. Po izbrisulahko naredite ponovni zagon in počistite register.

Kako popolnoma odstraniti antivirus "Avery" iz računalnika ("Winds 7")? Seveda, v tej fazi lahko ročno očistite register tako, da zahtevate, da se poišče ime oddaljenega protivirusnega programa, s poznejšo izdajo vseh najdenih ključev. Vendar pa je bolje, da prenesete iz uradne spletne strani razvijalca firmware imenovan Avira RegistryCleaner.
V njem morate klikniti na gumb za skeniranje (Scan for keys), na koncu postopka v oknu za potrditev kliknite gumb "OK", izberite potrditveno polje ob vrstici Select all in pritisnite tipko Delete.
V primeru ročnega iskanja, vprašanje, kako popolnoma izbrisati "Avira iz računalnika v smislu odstranitve testnega ključa, je, da se prijavite v register prek podružnice HKLM in razdelka SOFTWARE v mapo Classes, v kateri lahko najdete zapišite, kot je prikazano na zgornji sliki, in ga izbrišite, nato pa ponovno zaženite sistem.

Vendar, kot kaže praksa, je praksa uporabe posebnega programa veliko enostavnejša za reševanje problema, kako popolnoma odstraniti Avira iz računalnika. Od teh dveh najmočnejših so iObit Uninstaller in Revo Uninstaller.
Razmislite o drugem pripomočku. Po zagonu programa izberite ikono protivirusnega programa in pritisnite gumb za brisanje, ki mu sledi standardna odstranitev. Nato se vrnemo v programsko okno in izberemo napredno skeniranje za prisotnost preostalih komponent. Za vse najdene predmete veljaizbrišite jih (morate jih označiti in klikniti ustrezno tipko za čiščenje). Po zaključku postopka je treba sistem v celoti ponovno zagnati, po katerem je zaželeno, da se "očisti", na primer z uporabo paketa CCleaner ali katerega koli drugega optimizatorja. Kot lahko vidite, problem, kako odstraniti protivirusni "Avira" iz računalnika ("Winds 7") popolnoma, rešiti precej težko, tako da boste morali pokazati potrpljenje in vztrajnost.

Sorodne publikacije