Kako pisati v verbalnem vertikalnem besedilu: Trije načini

MS Word je nedvomno eden izmed najboljših urednikov besedil do danes. Ampak včasih, celo na prvi pogled, preprosta dejanja v njem se ne izvajajo povsem logično ali pa sploh niso izvedena. Na primer, malo ljudi ve, kako napisati besedilo v Vordi. In vse zato, ker za to ni posebnega orodja, zato se morate zateči k trikom.

Kako "Verid" pisati navpično?

Ugotovili smo že, da je iskanje orodne vrstice za možnost, ki jo potrebujemo, samo izguba časa. Ampak še vedno mora nekaj iskati.
Obstajajo trije načini pisanja navpičnega besedila v Vordi. Oba napovedujeta uporabo vgrajenih orodij v programu, in eden - najbolj nepomemben - in sploh predlaga, da vse naredimo hitro in brez nepotrebnih zapletov, vendar je vse v redu.


Prvi način: uporaba tabele

Začnimo torej z razlago, kako v Vardo napisati besedilo v verteksu. Prva metoda, ki jo je treba upoštevati, vključuje uporabo tabele. Za začetek morate ustvariti tabelo, vendar je pomembno, da jo ustvarite z eno celico. Če želite to narediti, najprej pojdite na zavihek Vstavi in ​​v oknu kliknite zavihek Tabela. V meniju morate premakniti kazalec na levi zgornji kvadrat in pritisniti tipko LKM, da ustvarite tabelo z eno celico. Ko ga ustvarite, ga lahko spremenite tako, da vzamete enega od robov in ga povlečete na želeno stran. Poravnava lahko začnete tipkati ali pisati.Seveda je lažje kopirati in prilepiti. To naredite tako, da uporabite vroče tipke CTRL + C in CTRL + V.


Ko je želeno besedilo postavljeno v celico, lahko spremenite njegovo smer. V ta namen kliknite na PCM na celici in izberite "Direction of text" v meniju. V oknu, ki se odpre, morate izbrati le usmeritev njegovega pisanja in klikniti gumb "OK". Kot lahko vidite, je napis postal vertikalen. Zdaj morate prilegati rob celice, tako da je besedilo lahko prebrati in odstraniti robove tabele. Če se želite znebiti, kliknite na PCM v tabeli in kliknite gumb "Border", izberite "No limits".
To je bil prvi način pisanja besedila Vertical v Vardo. Lahko mu bo nekdo všeč, nekdo pa sploh ne pride, zato nadaljujmo.

Drugi način: uporaba besedilnega polja

Ta metoda, ki predlaga, kako vrniti besedilo v Vardo, se nekoliko razlikuje od prejšnjega, vendar ima nekatere značilnosti. Za razliko od tabele lahko besedilo v polju z besedilom obrnete pod katerimkoli kotom in ne le navpično. Najprej morate ustvariti polje z besedilom. To naredite tako, da odprete zavihek Vstavi in ​​v skupini orodij Besedilo kliknete gumb Besedilno polje. Pred vami se bo prikazal meni s predlaganimi predlogami. Izberete lahko katero koli, vendar je priporočljivo, da izberete prvi "Simple Inscription", tako da je besedilo napisano brez odvečnega oblikovanja. Ko ga vstavite, bo vsebovala besedilo, ki ga lahko varno izbrišete. Za vastam morate vstaviti besedilo. Za to lahko uporabite tudi dvojnik in prilepite. Podobno lahko spremenite velikost polja tako, da premaknete kurzor na rob in ga premaknete.
Za preklop besedila in klik na gumb "Smer besedila" v orodni vrstici in izberite želeni kot. Če želite besedilo obrniti sami, lahko uporabite poseben indikator nad poljem v obliki zaokrožene puščice.

Tretja pot: besedilo v stolpcu

V Wordu lahko navpično besedilo zapišete na drugačen način, ne da bi uporabljali orodja hkrati. Za to morate narediti odstavek za vsako črko, tako da pritisnete gumb ENTER. Na mestih, kjer mora biti presledek, dvokliknite ta gumb. Če želite spremeniti razdaljo med črkami, potem, ko ste izbrali celotno besedilo, spremenite interval.

Sorodne publikacije