Kako odstraniti Windows Edge v Windows 10: Nekaj ​​metod in nasvetov

Uporabniki sistema Windows niso zadovoljni. Ni jim bilo všeč Internet Explorer, ki je prisoten v vseh različicah sistema, in zdaj so ostro kritizirali novi brskalnik, Edge, ki je bil izdelan v deseti različici kot privzeti brskalnik. Takoj se je pojavilo veliko vprašanj o tem, kako odstraniti Edge v operacijskem sistemu Windows 10. Vprašanje je postalo tako temeljno, da veliko preprostih onemogočanja uporabe brskalnika ni več zadovoljnih. Toda poglejmo, kaj je mogoče narediti neboleče za sistem.


Microsoft Edge: odstranite ali onemogočite?

Brskalnik sam po sebi nima veliko prostora glede uporabljenega prostora na trdem disku. Poleg tega, če uporabljate oddelek programa privzeto, nihče ne posega v namestitev drugega brskalnika v vašem sistemu kot glavno orodje za dostop do interneta.
Toda iz nekega razloga mnogi želijo natančno vedeti, kako odstraniti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10, tako da v njem ni sledi. No, morate dati nekaj nasvetov, vendar jih morate upoštevati le po vaši presoji (in včasih na lastno odgovornost).

Kako odstraniti Windows Edge v Windows 10 najbolj barbarsko metodo?

Zanimivo je, da če je bil Explorer predstavljen kot ločena mapa v komponentah programske opreme in v sistemskem imeniku, z brskalnikom, Edge nima nič takega. Poiščite ga precej težko. Lahko pa poskusiš.
Za dolgo časa, da ne iščete, se morate prijaviti v korenski imenik sistema in v njej pojdite v imenik SystemApps.Obstaja tudi zloglasna mapa brskalnika, katere ime se začne z Microsoft.Microsoft.Edge_, sledi pa mu nerazumljiv niz številk in črk. Maskirani brskalnik je tisto, kar potrebujete.


Za samo mapo skozi SCM v lastnostih morate namestiti atribut samo za branje, nato pa preimenovati EXE datoteke MicrosoftEdge in MicrosoftEdgeCP (za to boste morda potrebovali dovoljenje TrustedInstaller storitve). Takšna dejanja vključujejo blokiranje dostopa, vendar omejevanje dostopa sistemskih storitev Windows ali programčkov tretjih oseb, ki poskušajo brskalnik uporabiti kot privzeto sredstvo za odpiranje internetnih strani. Po preimenovanju lahko seveda poskušate izbrisati celotno mapo. Vendar je treba razmisliti o posledicah.

Kako odstraniti brskalnik Edge iz operacijskega sistema Windows 10 z orodji PowerShell?

Uporaba razširjenega orodja ukazne vrstice PowerShell je veliko lažja in varnejša. V tem primeru gre za uporabo ukazov za paketno odstranitev za sistemske programe Windows, ki se običajno ne izbrišejo. Pokličemo konzolo "Run" in v ukazni vrstici napišemo powershell. Izvajanje poteka v imenu skrbnika. Če gumb z ikono ni označen z grbom, zaženite konzolo z iskanjem z naknadnim PCM ali prek datoteke v mapi System32.
Zdaj uvajamo Get-AppxPackage in na seznamu najdemo polno ime brskalnika. Potem jo kopirajte, vnesite ukaz Get-AppxPackage Microsoft.MicrosoftEdge_201024017317_neutral_8wekyb3d8bbwe | Remove-AppxPackage za deaktiviranje brskalnika ali Remove-AppxPackage z vstavljanjem skozi prostor celotnega imena programa (kot je prikazano v prvem odstavku) zapopoln program odstranitve. Izberite tiste, ki jih potrebujete tukaj. Toda ta rešitev problema, kako odstraniti Windows Edge v operacijskem sistemu Windows 10, se ne konča, bolj v našem primeru obstaja še eno kardinalno orodje, ki pogosto daje manj in morda celo bolj učinkovite rezultate.

Odstranitev brskalnika s pripomočki tretjih oseb

Zgornje metode za številne uporabnike iščejo ne kot nesprejemljive, temveč zapletene. Zato se sprašujete, kako odstraniti Windows Edge v operacijskem sistemu Windows 10 na hitrejši in lažji način, zato je vredno poiskati pomoč s posebnimi uninstallerji, od katerih je najlažje imenovati pripomoček iObit Uninstaller.
Tu je vse preprosto. Zaženite program. Seveda brskalnik na seznamu nameščenih programov ne bo prikazan. Če si želite ogledati komponente sistema, uporabite Win Manager, izberite sistemsko programsko opremo, poiščite brskalnik in pritisnite gumb s sliko košarice. Po začetku te odstranitve, po kateri morate izbrati vse komponente poglobljenega skeniranja, nastavite kljukico na priporočilo za brisanje datotek in kliknite gumb za brisanje. Znova zaženemo sistem in v njem ni nobenega Edge Browserja!

Povzetek

To so na splošno načela deaktiviranja in odstranjevanja brskalnika Edge. Na splošno ga lahko preprosto izklopite tako, da namestite kateri koli drug brskalnik kot primarni. Lahko celo blokirate dostop do njega. Vendar ni nujno, da se ukvarjamo z odstranitvijo, čeprav, če je že odšla, in zlasti z izvajanjem takšnih operacijs pomočjo posebnih programov ne sme povzročati težav.

Sorodne publikacije