Kako odstraniti Microsoft Edge: Nekaj ​​preprostih metod

Kot veste, so razvijalci desete modifikacije operacijskega sistema Windows za popularizacijo svojih izdelkov programske opreme za delo na internetu prešli na zelo zanimiv trik: namesto, da bi bili utrujeni od vsega in povzročili pritožbo Internet Explorerju, so naredili nov razvoj, ki se je imenoval Microsoft Edge. Onemogočanje ali odstranjevanje tega brskalnika iz sistema ni mogoče, saj je ta program "zašil" v sistem. Ja, res, v nekem smislu je. Vendar, če poznate nekatere nestandardne funkcije sistema Windows ali uporabljate programsko opremo drugih proizvajalcev, se znebite tega brskalnika. Temu bo sledil jezik. Toda začnimo s tem, da pogledamo, zakaj je mnogi ne želijo uporabljati. Kako odstraniti Microsoft Edge?


Vprašanje virusnega učinka na brskalnik

Najbolj neprijetno, kot poudarja večina uporabnikov in strokovnjakov, je, da sta ta dva brskalnika, vgrajena v Windows, najbolj izpostavljena okužbi z različnimi vrstami oglaševanja virusnih programčkov. Kako odstraniti oglase v programu Microsoft Edge? Uporabite lahko standardno metodo, ki vključuje odstranjevanje glavnega virusnega programa, brisanje preostalih registrskih ključev, datotek in map, kot tudi različne vrste prilog, ki jih je mogoče vključiti v lastnost bližnjice programa po podaljšanju datoteke EXE v polju, ki označuje celotno pot do njega. lokacijo (lahko uporabite tudi nastavitve brskalnika za popolno ponastavitev). Takšna tehnika je, mimogrede, primerna za vse brezIzjeme za brskalnike, ki so bili izpostavljeni promocijskim virusom. Glavni parametri operacijskega sistema, ki jih praktično ne vplivajo.


Ali lahko odstranite brskalnik Microsoft Edge iz sistema?

Razumevanje, kako odstraniti brskalnik in na splošno, ali je to mogoče, mora temeljiti na dejstvu, da med uporabniki obstaja misel, da redna orodja sistema ne morejo izvajati takšnih dejanj. To ni res. Obstajajo vsaj dve metodi, ki vam omogočata, da se popolnoma znebite tega brskalnika. Če se odločite za uporabo radikalne metode, da bi začeli z raziskovalcem, bi morali najti mapo brskalnika, ki je v imeniku SystemApps korenskega imenika sistema, nato pa uporabite meni PCM, da prikličete razdelek z lastnostmi in mu nastavite atribut samo za branje, če ni prikazan. privzeto
Potem morate Microsoft EdgeCP in Microsoft Edge EXE datoteke preimenovati v imenik, tako da jim dodelite naključna imena. Šele nato lahko izbrišete celoten imenik.
Opomba: Včasih boste morda potrebovali dovoljenje storitve TrustedInstaller in če ne morete izbrisati imenika, ga morate uporabiti, da ga odklenete.

Kako odstraniti Windows orodja?

Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti Microsoft Edge na drug, manj vsiljiv način. Malo ljudi ve, vendar je za odstranitev nameščenih programov programa Windows najprimernejši komplet orodij PowerShell, ki ga lahko imenujemo podaljšani kolegi ukazne vrstice.
Klicanje konzole z ukazom z istim imenom "Run", morate najprej vnesti vrsticoGet-AppxPackage, ki prikaže seznam vseh nameščenih programov, nato najde povezavo do brskalnika in kopira ime polne različice paketa v polju FullPackageName. Sedaj je vnesen ukaz Get-AppxPackageName, polno ime je vneseno skozi prostor, in tudi po tem, ko je prostor kombinacija | Remove-AppxPackage »(brez narekovajev). Po zaključku vseh dejanj za zanesljivost je treba izvesti popoln ponovni zagon računalniškega sistema.

Uporaba pripomočkov tretjih oseb

Ko govorimo o tem, kako odstraniti Microsoft Edge, je treba posebno pozornost nameniti specializiranim službam. V najpreprostejšem primeru, ko morate odstraniti, vendar samo izklopiti brskalnik, lahko uporabite program Edge Blocker.
Kako odstraniti Microsoft Edge? Če želite v celoti odstraniti brskalnik, je najbolje uporabiti program za odstranjevanje iObit Unistaller. V aplikaciji morate iti v razdelek programa Windows, poiskati želeni brskalnik na seznamu in klikniti na gumb s sliko smeti, da začnete odstranitev brskalnika in nato izbrisati glavne in preostale komponente programa. Opomba: ta dva načina se pogosto uporabljata za odstranitev vnaprej nameščenih aplikacij. V primeru brskalnikov ga morate najprej namestiti kot privzeto aplikacijo v brskalniku, ki se uporablja za odpiranje spletnih strani, saj se takoj po odstranitvi Edge sistem preklopi na Internet Explorer.

Sorodne publikacije