Kako obnoviti pokvarjene sektorje na trdem disku s programom Victoria? Preverjanje trdega diska v sektorjih utripanja

Bitni sektorji se nahajajo na skoraj vseh diskih. Še posebej tistih, ki se že dolgo uporabljajo. Včasih se problem izloči iz nadzora in postane resnična katastrofa, ki uniči vse podatke na trdem disku v vseh odsekih. Da bi se temu izognili, se naučite, kako obnoviti pokvarjene dele trdega diska doma.

Kateri so pokvarjeni sektorji in zakaj se pojavljajo?

Uvajanje slabega bloka je lahko v obliki knjige z raztrganim zadnjim poglavjem. Lahko ga preberete do določenega trenutka. Toda takoj, ko je na straneh prostora, ne boste mogli končati branja. Tudi HDD deluje. Magnetna glava, ki bere informacije znotraj sledi, vendar na neki točki naleti na poškodovano površino ali na nepopoln del informacije, kar vodi do nezmožnosti pridobivanja informacij do konca.


Skoraj vsi trdi diski imajo zlomljene dele. Lahko je ena ali več in v večini primerov ni strašljivo. Toda sčasoma postajajo vse bolj in bolj težko upravljati informacije na trdem disku. Takšna območja je mogoče zaznati s pregledovanjem trdega diska v sektorjih netopirjev s posebnimi pripomočki. Obstaja več razlogov za pojav slabih sektorjev:
 • razstrelitev diska ali uporaba v napačnem okolju;
 • prekine snemanje z izklopom napajanja;
 • pregrevanje in temperaturni skoki;
 • naravna obraba glave in zapis plošče;
 • izdelki nizke kakovosti.
 • Ibidlahko obvladujete zlomljene sektorje za neobnovljive in obnovljive. Prvi so tisti, ki jih povzroči pihanje ali pregrevanje. Uničijo se enkrat in jih ni mogoče obnoviti, informacije pa praviloma nepovratno izginejo. Druga vrsta sektorskih težav je posledica neuspeha snemanja. Lahko jih oživite z običajnim ponovnim zapisovanjem diska.


  Sčasoma se lahko hitrost zapisovanja in branja zmanjša. In po majhni padec v vaš laptop pogon, in sploh lahko zavrne delo. Vse bi bilo res slabo, če ne bi bilo mogoče na nek način regenerirati nekaj slabih blokov. Dejstvo je, da imajo trdi diski nekakšno rezervno območje in zato potencialno večji znesek, kot je naveden v pregledu. Lahko uporabite nepotrebno mesto za prenos vsebine poškodovanih mest. Kako obnoviti pokvarjene sektorje trdega diska na ta način je, kot sledi.

  Nevarnost zaradi

  Težavo lahko vidite ne samo po zavrnitvi trdega diska, ampak tudi na začetnih stopnjah. Paziti je treba na naslednje znake:
 • je hitrost snemanja /branja plošče padla;
 • lahko slišijo nenavaden hrup v trenutku dostopa do HDD;
 • so se začeli pregrevati;
 • trdi disk je bil izpostavljen mehanskim vplivom;
 • sistem pogosto zruši, chkdsk pa se pri zagonu nepooblaščeno izvaja.
 • Običajno ti razlogi označujejo začetek konca vašega trdega diska. Da bi se izognili izgubi podatkov, je prva dobra rešitev varnostna kopija. Prenesite vse datoteke na drug računalnik, pogon flash, pogon in ga po možnosti popolnoma prilagodite.sinhronizacijo z oblakom. Večina sodobnih trdih diskov se preverja po bitnih sektorjih, brez posredovanja uporabnika. To je dobro in slabo, ker ne morete vplivati ​​na izločitev slabih blokov in se seznaniti z njihovim pojavljanjem na sistemskih particijah.

  Kdaj opraviti pregled?

  Disk lahko optično preberete za napake na določeni frekvenci, ki je odvisna od pogostosti uporabe računalnika in se izračuna individualno. Nekdo izvaja načrtovano vzdrževanje računalnika enkrat na mesec, nekdo - enkrat na šest mesecev. To storite tako, da uporabite sistemske pripomočke ali programe za obnovitev bitov sektorjev trdega diska. Opravite skeniranje takoj po zgoraj navedenih težavah.

  Skeniranje z običajnimi sredstvi

  Začenši s sistemom Windows 8, lahko sam sistem skenira diske in tako nadaljuje z delom HDD. Lahko nastavite urnik skeniranja na: "Moj računalnik" /"Upravljanje" (zavihek se bo pojavil v glavnem meniju, ko bo razdelek aktiven). V operacijskem sistemu Windows lahko preverjanje trdega diska v sektorskih bitih poteka z običajnim programom chkdsk. Orodje lahko zaženete na več načinov:
 • prek ukazne vrstice s skrbniškimi pravicami, ko je sistem naložen in deluje.
 • Preko zagonske diskete /bliskovnega pogona brez prijave. Uporabno je, če operacijski sistem ni zagonsko.
 • Delo ni bistveno drugačno, zato si poglejmo prvo možnost:
 • Odprite ukazni poziv kot skrbnik. Z desno miškino tipko kliknite ikono menija"Start" ali samo v spodnjem levem kotu operacijskega sistema Windows 8 in izberite "Command Prompt (Administrator)".
 • Če želite skenirati nesistemski disk, vnesite ukaz s tipkami chkdsk /f /r za skeniranje in takoj popravite celoten pogon, in chkdsk D: /f /r - popravite samo razdelek D ali kateri koli drug . Poleg tega lahko vnesete tipko /x, da onemogočite preverjeno nazaj v času optičnega branja. V primeru diagnostike bo disk, ki teče s programom, predlagal ponovni zagon, da se opravi delo brez prijave.
 • Če chkdsk najde napake v uporabljenih odsekih, vas bo pozval, da znova zaženete in popravite sektorje, preden se sistem zažene.
 • Za prikaz vseh parametrov, vnesite help chkdsk. Prikaže se seznam, v katerem bodo vidni vsi razpoložljivi razlagalni ključi. Uporabite lahko katero koli kombinacijo po lastni presoji, če razumete bistvo in možne posledice. Na koncu skeniranja bodo vsi podatki o operaciji prikazani v žarku.

  Programi tretjih oseb

  Poleg vgrajenega chkdsk lahko uporabite programe drugih proizvajalcev za popravljanje poškodovanih sektorjev na trdem disku. Obstaja veliko programske opreme, ki lahko popravi poškodovane particije. Med priljubljenimi brezplačnimi programi bi rad izpostavil Victoria. Ta program za obnovitev bitov sektorjev trdega diska je dobro znan in je bil nekoč zelo priljubljen pri mojstrih. Program Victoria lahko deluje tako v oknu kot v načinu DOS, kar omogoča uporabo tudi na mrtvih sistemih za obnovitev podatkov.

  VmesnikVictoria

  Program je odličen za obnovitev zlomljenih delov trdega diska. Victoria je zasnovan tako, da je hitrejši za izkušene uporabnike, saj nima praktično nobenega vmesnika in nima niti kita v kompletu. Vendar to ne preprečuje, da bi pravilno deloval z železnimi in datotečnimi sistemi. Obstaja veliko nastavitev, stikal in različnih številk, in ko prvič odprete program, je težko krmariti. Toda po spodnjih navodilih bomo izvedeli, kako obnoviti pokvarjene sektorje na trdem disku.

  Testiranje in analiza

  Kartica Smart tega programa vam omogoča, da hitro ocenite stanje celotnega diska. Žoga je izpostavljena na podlagi analize različnih vrednosti, navedenih v tabeli. Tam lahko vidite status vsakega parametra posebej.
  Za preprost preskus, pojdite na zavihek Tests. V vsakem razdelku je veliko nastavitev, tako da ga lahko za začetno analizo pustite privzeto. Kliknite gumb Start in počakajte, da se test konča. Popolno preverjanje trdega diska na sektorskem bitu traja dolgo. Tako lahko varno preizkusite noč in pojdite v posteljo. Poleg tega je okno graf hitrosti ali barvnega prikaza sektorjev. Pogled lahko preklapljate tako, da preverite Grid blizu časovnika.

  Sektorski popravki

  Če ni čakanja na več testov, potem lahko po oceni stanja takoj začnete obdelovati trde dele trdega diska. Za ponovno pisanje blokov Victoria uporablja metodo Remap. On dodeli slabe bloke na normalno, iz prostora za varnostno kopiranjedisk. Če želite ponoviti zlomljene sektorje, naredite naslednje:
 • v testnem meniju izberite Remap (Preklopi) namesto Ignore (Prezri), neposredno nad časovnikom;
 • izvajajo skeniranje;
 • Počakajte do konca pregleda.
  ​​
 • Med preverjanjem bo žarek prikazal vse ugotovljene napake in poročilo o sprejetih ukrepih. Prikazuje tudi, kje je zaznano območje diska.

  Kako posaditi?

  Najpogosteje lomljeni odseki prevladujejo na začetku ali koncu diska. Takoj se udeleži misel: "In če ne uporabljate prostora s pakiranimi sektorji?" Torej se lahko obrezuje in se ne uporablja več. Izvedite lahko, katera particijska površina je boljša:
 • Začnite skeniranje v načinu Remap.
 • Pazi na dnevnik. Prva poročila o napakah bodo pokazala, v katerem delu HDD-ja so slabi bloki.
 • Če jim ni uspelo, jih preprosto izpustite iz delovnega prostora.
 • Vnesite približno število v polje Začni LBA in znova zaženite preskus.
 • V spodnjem razdelku, v bližini vrstice napredka napredka, lahko vidite, kateri odsek pomnilnika se je pojavil v bitnih področjih. Sektor lahko spremljate po enotah LBA in po vrednosti v MB. Na primer, obstaja 16000 MB ploskev palice.
 • Zaradi oznake na disku, recimo Acronis ali standardnega orodja Windows, obrežemo območje od začetka do 20 GB in ga pustite neuporabljeno. Bitsy bloki tega spletnega mesta so bolj neaktivni, kar pomeni, da jih nekaj časa ne bodo motili.
 • Sistemski pogon naj deluje le v načinu DOS, dokler se OS ne naloži. Medtem ko rezerva aliNadomestljivo je mogoče označiti neposredno iz sistema Windows. Ta metoda je dobra za velik HDD. Ampak to ne pomaga, da si opomore pokvarjene particije na trdem disku, kot se dogaja v procesu repa.

  Preprečevanje

  Da bi preprečili "umiranje" trdega diska v vaših rokah, je priporočljivo imeti nekaj preventive. Glede na vrsto opreme. Če imate prenosni računalnik:
 • ne poskušajte ga premagati;
 • ne pretresite veliko, zlasti med delovnim časom;
 • ne izpostavljajte vibracijam ali temperaturnim nihanjem.
 • Če imate namizni računalnik:
 • sistemske enote ne postavljajte na grdo mesto;
 • Ne pregrevajte komponent;
 • Čeprav je HDD sam zatesnjen, se lahko plošča poškoduje s plastjo prahu, zato se je znebite;
 • Namestite dodatno hlajenje trdega diska, če računalnik aktivno uporablja ali se vaš trdi disk ne more ohladiti.
 • Koristno orodje za preprečevanje vseh trdih diskov je defragmentacija. Za njegovo izvajanje obstaja množica programov, tako rednih kot tujih. Zdaj veste, kako obnoviti pokvarjene sektorje na trdem disku in morda celo shraniti dragocene informacije o tem, ko se pojavijo težave.

  Sorodne publikacije