Kako narediti okvir v "Vardo 2010": navodila

Včasih je v okvirju "Vardo" treba narediti lep dokument. Okvirji so lahko različnih vrst: od preprostih linij do lepih vzorcev, vendar je njihov namen opozoriti na vsebino dokumenta. Oglejmo si, kako narediti okvir v Vardo 2010.

Kaj je okvir

Okvir v dokumentu je obroba strani ali besedila, ki lahko sprejme skoraj vse vrste. Lahko je v obliki neprekinjene ali prekinjene linije, lahko je debela ali tanka, lahko je različnih barv in je lahko na splošno vse vrste vzorcev od jelke do sladoleda.


Ustvarjanje okvira

Ustvarjanje okvira v Wordu 2010 je zelo preprosta naloga. To storite tako, da v zavihku »Postavitev strani« izberete »Obrobe strani«. Zaradi teh dejanj se bo odprl meni »Obrobe in zapolni«, kjer nas zanima zavihek »Stran«. Tukaj lahko izberete, kateri okvir bo v našem dokumentu.

Vrste okvirov

"Ward" nam omogoča pet možnosti za okvir:
 • "Ne" - privzeto je to edina možnost, ki pomeni odsotnost okvira.
 • "Okvir" je standardna različica okvira.
 • "Senca" je okvir, ki uporablja sence.
 • "Bulk" je obsežnejši okvir v primerjavi s standardno različico.
 • "Drugo" - omogoča formatiranje okvirja z dodajanjem ali odstranjevanjem robov okvirja.
 • Možnosti oblikovanja okvirja

  Pogosto se pojavljajo vprašanja o tem, kako narediti okvir v "Vardo 2010", na primer določeno debelino in barvo. Vsi ti parametriNamestite ga lahko tudi v tem meniju. Tu lahko izberete vrsto vrstice, ki jo boste uporabili: trdno, prekinjeno, valovito in drugo. Poleg tega lahko takoj izberete barvo prihodnje meje. Samodejno se namesti črno, vendar ga lahko izvedemo tako, da izberemo želeno barvno paleto. Tudi "Ward" nam ponuja možnost izbire širine okvirja iz devetih predstavljenih variant: od 025 do 1 pt v korakih po 025 točk; 15 ft; 225 ft; 3 ft; 45 pt in 6 pt.


  Okvirji v obliki risb

  Za "Vord 2010" so na voljo tudi dobri okvirji, ki jih lahko izberete s klikom na meni "Borders and Fill" na "Drawing". Po tem bomo imeli priložnost izbrati katero od predstavljenih risb, da ga uporabimo kot okvir. Obstajajo tudi jelke in srca, zvezdice, celo znak sevanja.

  Kako spremeniti meje okvira

  Kako narediti okvir v "Vardo 2010", smo ugotovili, če pa želimo ustvariti okvir s štirih strani dokumenta, kako naj bi bili? Če želite to narediti, morate v istem meniju v stolpcu "Vzorec" odstraniti polja, ki jih ne potrebujemo.

  Uporaba okvira za del dokumenta

  Če moramo okvir uporabiti za celoten dokument, potem ne bo nobenih težav, samo morate izbrati postavko "Uporabi za celoten dokument". Vendar, če moramo v okvirju označiti določeno stran, lahko pride do težav, ker je nemogoče uporabiti okvir za trenutno stran. V ta namen nam "Ward" ponuja uporabo oddelkov. Okvirje lahko uporabite za trenutni odsek, za prvo strankot tudi trenutni razdelek, razen prve strani.
  Če želite označiti prvo stran okvira, boste morali izbrati Samo za stran 1. Toda kako narediti okvir v "Vardo 2010", na primer, za peto stran? Da bi to naredili, bomo morali narediti to stran ločen odsek.

  Okvir za določeno stran

  Ustvarjanje okvirja za določeno stran je preprosto, če sledite določenemu zaporedju:
 • Postavite kazalec na konec prejšnjega lista.
 • Pojdite na element "Postavitev strani", nato kliknite gumb "Vrzeli" in izberite "Naslednja stran".
 • Enako ponovite tako, da postavite kazalko na konec strani, na kateri je okvir potreben.
 • Po tej akciji je ta stran postala ločen del, na katerega lahko uporabite mejo.
 • Okvir za besedilo

  Okvir je mogoče izdelati ne samo za strani, temveč tudi za določeno besedilo. Če želite to narediti, izberite besedilo, ki ga želite postaviti v okvir, nato pa v zavihku »Domov« izberite ikono kot okvir.

  Prednosti in slabosti okvira

  Nedvomno je treba uporabiti okvir, če želite besedilo okrasiti ali poudariti pomembne trenutke v njem. Vendar pa ni treba zlorabljati prisotnosti meja, zlasti v obliki risb, saj lahko vizualno naložijo dokument, odvrnejo od informacij in ne pritegnejo pozornosti.

  Sorodne publikacije