Kako namestiti teme na Windows 10: Navodila

Operacijski sistem Windows 10 omogoča uporabnikom, da spremenijo nastavitve vmesnika in celoten videz. Če želite to narediti, ustvarite posebne teme, ki jih lahko nastavite v standardnih nastavitvah operacijskega sistema ali prenesete iz interneta in jih prenesete v ločen program. Oglejmo si, kako namestiti teme na Windows 10 in kje jih prenesti.

Standardne funkcije

V funkciji OS je mogoče nastaviti standardne teme prek nastavitev sistema Windows. Za to morate slediti predstavljenemu algoritmu:
 • kliknite na PCM na ikoni Start in v meniju izberite "Možnosti";
 • V oknu kliknite "Prilagajanje";
 • V novem oknu izberite zavihek "Teme" na levi strani;
 • Tu lahko naredite vse nastavitve videza vmesnika - spremenite ozadje, barvo, zvoke in kazalec;
 • V razdelku "Uporabi" izberite eno od standardnih.
 • Preden namestite temo na Windows 10 (1703), morate klikniti na "Druge teme v trgovini", da odprete seznam Microsoftove trgovine.


  V trgovini so vsi vmesniki brezplačni. Vsaka od njih ima svojo oceno in oceno. Pojdite na stran, ki vam je všeč temo, in kliknite »Get«. Po tem se bo začel postopek prenosa in namestitve. Počakajte na njegovo dokončanje in uporabite videz v oknu personalizacije.

  Namestitev tem iz tretjih oseb

  Preden namestite teme na Windows 10, morate uporabiti tretje osebeUtility. Lahko ga prenesete brezplačno pod imenom UltraUXThemePatcher. Zaženite namestitveni program in sledite navodilom ter znova zaženite računalnik.


  Drugi korak je prenos tem. Uporabite lahko enega od številnih spletnih katalogov z brezplačnimi vmesniki. Vsi so razdeljeni v arhive datotek. Razširite arhiv v mapo s temami, ki se nahaja v oknih virov. Nato se morate ponovno vrniti v okno za prilagajanje. To lahko storite zelo hitro: samo kliknite na PCM na namizju kjerkoli in v meniju, kliknite na "Personalization". V nastavitvah pojdite v razdelek "Teme" in na seznamu poiščite tistega, ki ste ga prenesli v arhiv, in ga razpakirajte v mapo s temami. Zdaj veste, kako namestiti teme na Windows 10.

  Namestitev Aero

  standardne teme Aero se razlikuje od običajnih preglednosti oken in učinkov kolapsa /razmestitve. Windows 10 se je odločil zavrniti uporabo takih čipov, vendar jih je mogoče vrniti s pripomočkom Aero Glass. Prenesite pravilno različico na uradno spletno stran http://glass8.eu/download in jo namestite. Po zaključku namestitve bodo okna postala prosojna. Raven učinka lahko spremenite s programom Zaženi. Če želite to narediti, kliknite ukaz Win + R in vnesite rundll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL desk.cpl, Advanced, @ Advanced. V oknu za spremembo intenzivnosti barve nastavite zahtevane parametre. Spremembe lahko opravite z personalizacijo z uporabo enega od standardnih vmesnikov. Zdaj veste, kako nastaviti Aero temo v Windows 10.

  Povzetek

  Namestite tretjo oseboali standard ne traja veliko časa. Vsa orodja so na voljo za brezplačen prenos. Če želite spremeniti ikone, kazalce in učinke, jih morate naložiti z ločenimi datotekami. Preden namestite teme v operacijski sistem Windows 10, shranite prejšnje nastavitve videza, tako da jih lahko obrnete z enim klikom, če želite.

  Sorodne publikacije