Kako namestiti iTunes na vaš računalnik? Navodila za namestitev in nadgradnjo

Kako namestiti iTunes na vaš računalnik in kako nadgraditi na najnovejšo različico? Te operacije so zelo enostavne in omejene na nekaj korakov. Gre za to v tem članku. Namestitev bo opisana tako na osebnem računalniku kot na računalniku Mac.

Kaj morate vedeti o iTunes-u

Ta program je namenjen samo osebnim računalnikom (prenosni ali namizni). Namestitev na mobilne naprave ni mogoča. ITunes je popolnoma brezplačen. Če je nekomu ponujeno, da ga kupi za denar, vam ni treba verjeti, saj njegov namen sploh ni komercialen. Prenesite iTunes z uradne strani. Če prenesete vsebino na mobilne naprave brez tega programa, je še vedno mogoče obnoviti ali posodobiti vdelano programsko opremo.


Kako namestiti iTunes na vaš računalnik

Kot vsaka druga aplikacija je iTunes nameščen na najbolj standardni način v katerem koli operacijskem sistemu. Združljiv je z vsemi bolj ali manj novimi različicami. Najprej morate prenesti program za operacijski sistem z uradne strani podjetja Apple. Kako prenesti iTunes v računalnik? Na spletnem mestu morate priti do ustrezne strani in kliknite na gumb za prenos. Sistem vas bo pozval, da izberete mapo, ki jo želite shraniti. Izbrati morate katerokoli primerno mesto. Nato pojdite v imenik s prenesenim namestitvenim programom, ki v svojem imenu vsebuje tudi številko različice. Za operacijski sistem Windows ima razširitve .exe in za Mac OS .dmg. Morate ga zagnati in sleditinavodila za namestitev.


Namestitveni koraki

Za namestitev iTunes na vaš računalnik morate opraviti štiri korake:
 • V prvem oknu je kratek opis programa. Samo kliknete gumb "Naprej".
 • Pojavi se okno z nastavitvami namestitve. Tukaj lahko dodate bližnjico na namizje, naredite iTunes standardni predvajalnik in posodobite, ter izberite jezik in imenik za namestitev.
 • Sledite postopku namestitve. Samo počakati morate.
 • Na koncu kliknete na gumb "Končano".
 • Ko je postopek namestitve končan, morate znova zagnati računalnik. Kako namestiti iTunes na računalnik Mac OS? Opozoriti je treba, da imajo mnogi sodobni računalniki, ki temeljijo na Macu, že nameščen ta privzeti program.

  Posodobite iTunes v operacijskem sistemu Windows

  Po namestitvi in ​​ob zagonu bo privzeti program preveril, ali je na strežniku posodobitev. Ko bo na voljo, bo uporabnik pozvan, da jih prenese in namesti. Vse kar morate storiti je, da daste soglasje za prenos in namestitev v ločenem oknu. Preverite, ali je posodobitev na voljo brez zagona programa, saj je njihov zagonski program ločena aplikacija, ki se izvaja zunaj iTunes. Preverja posodobitve za vse programe Apple za Windows glede na razporejanje, ki ga je uporabnik izbral. Preverjanje je lahko dnevno, tedensko, mesečno ali pa je popolnoma izključeno. To periodičnost lahko nastavite v postavki, ki je odgovorna za časovni razpored. Če iz enega ali drugega razloga naITunes ne preverja samodejno posodobitev, lahko to storite ročno. Če želite to narediti, zaženite program in v meniju »Pomoč« izberite element »Posodobi«. Samodejno iskanje posodobitev se bo začelo, in če so na strežniku, se bo pojavilo sporočilo. Naprej sledite navodilom programa.

  Posodobitve iTunes na Macu

  Za lastnike teh naprav je vse veliko lažje, saj so posodobitve sistemske programske opreme popolnoma preverjene v samodejnem načinu. V glavnem meniju operacijskega sistema kliknite sliko logotipa in izberite element »Posodobitev programske opreme«. Začne se App Store in sistem bo začel iskati posodobitve na strežniku. Če je na voljo, program izda ustrezno sporočilo. V vrstici s posodobitvami kliknite gumb »Posodobi«. Če obstajajo posodobitve za več aplikacij, lahko kliknete gumb »Posodobi vse«. Še vedno je treba počakati na prenos in namestitev, potem pa je bolje, da ponovno zaženete napravo. Posodobitve lahko preverite ročno v OS X. To storite tako, da zaženete iTunes in v glavnem meniju izberete "Posodobi". Če je na voljo, bo sistem prejel sporočilo. Če želite namestiti, sledite navodilom programa. S tem se lahko obvlada tudi otrok.

  Onemogočanje preverjanja samodejnih posodobitev

  Če uporabnik iz določenega razloga ne želi samodejno poiskati posodobitev, je mogoče to funkcijo onemogočiti. V operacijskem sistemu OS X morate zagnati iTunes, odpreti vv glavnem meniju »Nastavitve« in pojdite na zavihek »Dodajanje«. Tukaj morate počistiti potrditveno polje za samodejno posodabljanje. Ostaja le potrditev dejanja. V sistemu Windows, da onemogočite posodobitve, morate zagnati program, nato pa v zgornjem levem oknu kliknite na sliko vrat in izberite »Nastavitve«. Kartica »Dodatek« bo odstranila ustrezno oznako in kliknila »V redu«. Končali ste

  Povzetek

  Tako je zdaj jasno, kako namestiti iTunes na vaš računalnik in kako nadgraditi. Vse je zelo preprosto. Procesi so podobni v drugih aplikacijah. Ni težko delati z iTunes.

  Sorodne publikacije