Kako najti zbirko Windows 10: Nekaj ​​preprostih metod

Vsak uporabnik po izdaji posodobitev za deseto različico operacijskega sistema Windows se bo začel spraševati, ali ima najnovejše posodobitve za Windows 10. Najnovejša zbirka, ki je bila izdana za več deset, ima veliko inovacij. Navedite vse, kar ni smiselno. Oglejmo torej samo problem ogleda informacij o različicah samega operacijskega sistema (ne smemo zamenjevati z nameščenimi paketi posodobitev).

Kako najti zbirko Windows 10: Kratke informacije o sistemu

Da bi pridobili potrebne informacije o sistemu, ima Windows več razpoložljivih orodij. V nekaterih primerih lahko uporabite tudi način spletnega testiranja. Oglejte si vse zbirke operacijskega sistema Windows 102016 ali so se že pojavile na uradnem Microsoftovem viru.


Vendar pa je najlažji način za ogled kratkih informacij v informacijah, do katerih dostopa prek menija desnega klika na ikoni računalnika v Raziskovalcu z izbiro vrstice lastnosti. Vendar so informacije tukaj minimalne. V bistvu se nanašajo na procesorske parametre in RAM, čeprav z vrha in poudarjajo, da je OS deseta sprememba (uradna in aktivirana).

Uporaba izjav winverja

Zdaj pa poglejmo, kako se naučiti graditi Windows 10 z uporabo neznanih orodij za veliko ljudi, ki zagotavljajo veliko več informacij o sistemu. Prvi in ​​najlažji način je, da se prijavite v ukazno konzolo iz menija Run (v polju za vnos, kombinacijacmd), v katerega morate vnesti ukaz winver in pritisniti tipko enter.


Nato se na zaslonu odpre posebno okno. V njem je več informacij. Prva vrstica vsebuje različico sistema in sam sklopno številko. Če ima uporabnik najnovejšo posodobitev obletnice, mora imeti zbirka 14393447 ali 448 (zadnja posodobitev za različico Pro je bila izdana 9. novembra, vendar iz nekega razloga ni mogoče samodejno namestiti).

Ogled sistemskih informacij

Druga rešitev problema, kako najti Windows 10, je lahko orodje, ki ga mnogi uporabniki ne poznajo ali pozabijo. V operacijskem sistemu Windows je izvedljiva datoteka msinfo32.exe odgovorna za zagon pregledovalnika informacij o sistemu. Če ga želite izvesti, morate v izvršilno ukazno vrstico vpisati ime datoteke brez razširitve (msinfo32), ker so tukaj vse izvršljive komponente orodnega orodja Windows določene samodejno.
Na levi strani je več odsekov, vendar je treba za ogled različice same zbirke uporabiti le prvo (glavno). Tukaj je oznaka nameščene gradnje nekoliko drugačna od tiste, ki ste jo lahko videli pri uporabi ukazne vrstice (številke najnovejših posodobitev, na primer 447 ali 448, niso na seznamu, vendar obstaja splošno številčenje, ki označuje spremembe sistema Windows 10).

Uporaba particijske parametre

Druga metoda, ki vam omogoča, da se odločite, kako najti gradnjo sistema Windows 10, je, da na začetku v meniju Start prikličete odsek parametrov, ki naj bi služil kot drugi"Nadzorna plošča" in pojdite v sistemski meni.
Na dnu je vrstica "O sistemu", s klikom na katero bo uporabnik prejel podrobne značilnosti. Zaradi neznanega razloga so te informacije podobne oknu, ki se kliče iz ukazne vrstice, kot da je kombinirano z lastnostmi računalnika, vendar so informacije tukaj veliko več. Poleg tega je tu možnih nekaj dodatnih manipulacij, kot je spreminjanje ključa izdelka ali uporaba urejanja naprednih upravnih orodij.

DirectX

Nazadnje, razmislimo o še enem orodju, ki ga mnogi nepošteno ignorirajo. Informacije o "železu" in različici sistema lahko dobite v pogovornem oknu DirectX, ki ga v meniju Run zaženete z ukazom dxdiag.
Prvi jeziček bo vseboval vse osnovne informacije, ki se nanašajo na "železo" in nekatere komponente programske opreme, vključno z zanimivim zbiranjem OS.

Namesto izida

Načeloma so vse zgoraj navedeno dobre. Ampak, da bi dobili največ informacij, morate izbrati ustrezna orodja za ogled. V primeru, ko gre za samo kompilacijo sistema, se bo ujemala ukazna vrstica in operator msinfo32 ter razdelek s parametri. Toda v vsakem primeru, če želite vedeti razširjene značilnosti ne le programske opreme, ampak tudi sistemskega dela, morate izbrati informacije o sistemu ali pogovornem oknu DirectX.

Sorodne publikacije