Kako konfigurirati usmerjevalnik Zyxel Keenetic 4G: povezave, navodila in preglede

Ta članek bo obravnaval usmerjevalnik Zyxel Keenetic 4G. Potreben je za delo z internetom tipa 3G in 4G. Zahvaljujoč temu je več računalnikov enostavno združiti v eno omrežje. Potem se pogovorimo o podrobnostih povezovanja te naprave, njenih nastavitev, vdelane programske opreme in podobno.

Videz

Ta model je zelo podoben svojim predhodnikom. Površina usmerjevalnika je izdelana iz plastičnega sijajnega tipa. On je bele barve. Na straneh proizvajalec uporablja sive odtenke. Na sprednji plošči lahko vidite indikatorje, ki se dopolnjujejo z dodatnim 4G. Ker je naprava kompaktnih dimenzij, je prejela le 3 vrata. Prezračevanje se izvaja z rešetkami. Vidne so na stranskih stenah.Kaj je potrebno za povezavo?

Za priključitev naprave morate uporabiti usmerjevalnik, napajalnik, lovilno anteno, kabelski kabel, podaljšek in navodila. Komplet vsebuje tudi zgoščenko, ki ima vso potrebno programsko opremo. Za povezavo in konfiguriranje usmerjevalnika Zyxel Keenetic 4G sledite spodnjim navodilom.

Navodila za povezavo

Na napravo morate priključiti anteno, jo priključiti na omrežje in tudi ponudniku interneta. V omrežje morate vstaviti adapter in kabel, ki omogoča signal, je povezan z računalnikom.Anteno je treba dvigniti. Usmerjevalnik mora biti nameščen na mizo ali na steno. Za zadnjo možnost je na voljo poseben nosilec. S priloženim USB nosilcem lahko modem namestite tako, da je kakovost sprejemnega interneta najboljša. Da bi preprečili prekinitev delovanja naprave v zasilnem načinu, je treba zagotoviti, da so stranske plošče popolnoma proste in se sploh ne zapirajo. Nato bo naprava čim bolj prezračena.Nastavitev čarovnika

Kako nastaviti usmerjevalnik Zyxel Keenetic 4G 3? Postopek bo enak kot pri vseh drugih spremembah. Če potrošnik nima izkušenj z nastavitvijo usmerjevalnika, morate začeti s čarovnikom za namestitev. Če želite v celoti zaščititi stabilen internet, morate zagnati napravo s tovarniškimi nastavitvami. Povezava mora biti nameščena v samodejnem načinu. Tako se boste izognili dolgemu branju priročnika in poskusom razumevanja naprave. Če želite zagnati čarovnika, morate uporabiti priloženi disk. Ima programsko opremo. Uporabniku bo ponudil potrebna navodila. V nadaljevanju si bomo ogledali nastavitve prek spletnega brskalnika, ki je alternativna metoda.

Nastavitev brskalnika

Kako konfigurirati usmerjevalnik Zyxel Keenetic 4G WiFi prek brskalnika? V ta namen odprite programsko opremo. V naslovno vrstico morate vnesti ime strani proizvajalca. Odpre se Hitre nastavitve. Če se prikaže pogovorno okno, v katerem je zapisano, da ni priključenoInternet kabel, potem ga morate namestiti v poseben priključek. Označena je z modro barvo. Po tem morate brskalnik klikniti »Naprej«. Takoj bo sistem začel preverjati prejeti signal. Uporabniki bodo videli naslednje polje, v katerem je potrebno vnesti naslov tipa MAC. Če jih ponudnik ne uporablja, morate izbrati element, ki ustreza temu načinu delovanja. Po tem bi morali iti na manipulacije z naslovom IP. Nastavitev tega parametra mora biti nastavljena na samodejno. V primeru, da ponudnik uporabi statični IP naslov, je treba izbrati ročno potrdilo. Po tem morate vnesti vse podatke, ki jih dobavitelj navede v dokumentaciji. Nato se prikaže pogovorno okno. Vnesti morate uporabniško ime in geslo. Zahteva jih ponudnik. Po tem morate izbrati protokol za povezavo in takoj lahko zaključite postopek.

Uporaba kot repetitor

Wi-Fi sprejemnik je naprava, ki pomaga oddajati prejeti signal na veliko območje. Kako uporabljati to napravo v tem načinu? Če želite konfigurirati Zyxel Keenetic 4G kot reporter, sledite navodilom. Pojdite v brskalnik na 1921681.1. Nato pojdite na odjemalca Wi-Fi in izberite pregled omrežja. Na seznamu morate izbrati omrežje, na katerega bo vzpostavljena povezava. Zadnji korak je izbira ključa za prejeti signal. To je geslo. Po tem morate ponovno zagnati napravo.

Delo z brezžičnim omrežjem

Da biČe želite delati z napravo kot brezžično dostopno točko, pojdite v razdelek »Internet«. To naredite na nadzorni plošči. Nato morate odpreti meni Wi-Fi. Na zavihku »Način dela« morate ustvariti brezžično omrežje. To naredite tako, da kliknete razdelek "Dostopna točka". Tu morate navesti ime omrežja in raven zaščite. Izbrati morate največji spustni seznam. Potem morate izumiti geslo. Nato morate klikniti »Uporabi« in zdaj lahko uporabljate dostopno točko.

Firmware

Mnogim potrošnikom svetujemo, da po nakupu naprave nemudoma posodobijo vdelano programsko opremo. Pojdite na uradno stran, kjer morate prenesti namestitveno datoteko. V tem primeru se postavlja vprašanje: "Kako konfigurirati usmerjevalnik Zyxel Keenetic 4G III?" Priročnik spodaj je edini za vse spremembe.
Prijavite se v spletni vmesnik v zavihku "Sistem in konfiguracija". Tam prenesete novo različico vdelane programske opreme. Nato pojdite na datoteko vdelane programske opreme. Odpre se pogovorno okno, v katerem se prikaže okno Upravljanje. Tu morate podati pot do prenesene vdelane programske opreme. Nato kliknite "Zamenjaj". Postopek posodabljanja se bo začel in treba je počakati na njegovo dokončanje. Napajanja ni mogoče izklopiti, namestitev mora biti končana v celoti. V nasprotnem primeru se lahko naprava prekine.

Nastavitve za Rostelecom

Pri pregledih lahko naletimo na dejstvo, da včasih ni jasno, kako nastaviti parametre za določene ponudnike. Razmislite o potrebnih spremembahmožnosti za Rostelecom. Izbrati morate vrsto povezave PPPoE. Kako to storiti? Pojdite na meni "Internet", "Connect". Nato morate najti nastavitve za naslove IP, kjer bo "Ni naslova". Če je v pogodbi s ponudnikom določen seznam podatkov strežnikov tipa DNS, je potrebno zapolniti polja. Če uporabljate dinamični strežnik, pustite graf prazen. Enako velja za filtriranje z naslovom MAC. Če ponudnik prevzame njihovo uporabo, morate klikniti "Uporabi naslov iz računalnika". Če naprava, s katero bo povezava delala z internetom, v pogovornem oknu podate naslov lokalnega omrežja. Nato morate uporabiti nastavitve in jih shraniti. Zdaj morate spremeniti možnosti avtorizacije. Odpreti morate meni »Internet«. Če želite uporabiti določeno vrsto protokola, morate potrditi polje poleg želene funkcije. To naredite tako, da podate način overjanja. Zato morate vnesti uporabniško ime in geslo. V protokolu dostopa morate izbrati povezavo PPPoE. Ime storitve in vozlišče sta lahko prazna. Če ponudnik posreduje te informacije, je treba to polje izpolniti (neobvezno). Nato morate vnesti uporabniško ime in geslo, ki ga uporablja prodajalec, in uporabiti spremembe. Zdaj, nobeden od naših bralcev ne bo imel vprašanja: "Kako konfigurirati usmerjevalnik Zyxel Keenetic 4G?"

Sorodne publikacije