Kako izklopiti fotoaparat na prenosnem računalniku? 3 preprostih načinov

Danes se je v svetu informacijskih tehnologij začel razvijati hekanje. Izkušen heker lahko prodre skoraj v vsak računalnik in dobi informacije o uporabniku, če je seveda prenosni računalnik priključen na omrežje.

Zakaj odklopite kamero

V zadnjem času se uporabniki pritožujejo, da je njihova spletna kamera nehote vklopljena. Tako lahko hekerji vidijo, kje ste in kaj počnete. V prihodnosti se lahko te informacije uporabljajo popolnoma drugače, dokler ne postanete zvezda v YouTubu.


Kako rešiti ta problem? Preprosto je, lahko izklopite fotoaparat, dokler ga ne uporabite za komunikacijo s prijatelji. Kako izklopiti fotoaparat na prenosnem računalniku? Za to lahko uporabite tri popolnoma različne načine. Poglejmo jih.

Kako izklopiti fotoaparat na prenosnem računalniku. Prvi način

Najlažji način je zapreti objektiv spletne kamere. Na internetu je na voljo veliko različnih zaves, ki pomagajo zapreti fotoaparat. Poleg tega zdaj proizvajajo prenosne računalnike, ki že imajo te dodatne varnostne funkcije. Seveda pa računalnika ne boste mogli zamenjati preko zavese, če pa ne želite kupiti dodatnega artikla, ki bo zaprl objektiv, lahko uporabite metodo "kolektivne kmetije". Vzemite izolacijski trak, list papirja in nalepite spletno kamero.
Kot smo že ugotovili, je to najlažji način, vendar je še en problem. Ne bomo izklopili mikrofona. To ni velika težava, ampakČe želite biti popolnoma zaščiteni pred napadalci, uporabite druge metode.


Drugi način

Kako izklopiti fotoaparat na prenosnem računalniku Windows 781 10? Bolj zanesljiv način je, da iz upravitelja naprav izključite spletno kamero. Z njim lahko onemogočite izbrano napravo ali pa se povežete nazaj. Najprej si poglejmo, kako izklopiti fotoaparat na prenosnem računalniku.
 • Pojdite v imenik Upravitelja naprav. Kako to storiti? Pri iskanju morate napisati "Device Manager" in pritisniti Enter. V operacijskih sistemih Windows 7 in Windows 8 se iskanje nahaja v meniju »Start« in v najnovejši različici iskanja v sistemu Windows lahko najdete v meniju »Start«.
 • Pojdite na zavihek "Naprave za obdelavo slik", kjer si lahko ogledate fotoaparat. Praviloma ima ime proizvajalca računalnika. Če morate izklopiti zunanjo spletno kamero, pojdite na zavihek "USB krmilniki". Seveda, z zunanjo kamero malo lažje. Enostavno ga lahko izklopite z USB-jem in po potrebi varnostno kopirate.
 • Z desno miškino tipko kliknemo na našo kamero in izberemo element "Izklop". Nato morate sprejeti vsa opozorila.
 • To je vse. Spletna kamera je izklopljena. Zdaj morate razmisliti, kako vklopite fotoaparat.
 • Odprite imenik upravitelja naprav.
 • Pojdite na razdelek "Naprave za obdelavo slike".
 • Izberite spletno kamero in jo kliknite z desno miškino tipko. V tem primeru morate izbrati element »Vključi« in klikniti na gumb »Da« in potrditi dejanje.
 • Kot ste morda opazili, je zelo preprostonačin izklopa fotoaparata, vendar obstaja še ena programska metoda zaustavitve.

  Tretja pot

  Kako izklopiti fotoaparat na prenosnem računalniku? Da bi to naredili, bomo morali namestiti dodaten program WebCam On-Off. To je dokaj preprost program, ki ne zahteva niti namestitve, ampak deluje takoj iz mape.
  Po namestitvi programa ga odprite. Če želite to narediti, pojdite v imenik želenega pripomočka in kliknite oznako s pripono (exe). Žal je aplikacija v angleščini, vendar ni težko uganiti, kako delati v njej. Na levi strani lahko preverite 3 gumbe. Če želite izklopiti spletno kamero in mikrofon, morate klikniti gumb Onemogoči. Če želite omogočiti, morate klikniti gumb Enable. Ne pozabite, da ko fotoaparat izklopite, ga ne smete uporabljati v nobeni aplikaciji. Kako izklopiti spletno kamero na prenosnem računalniku? Kot ste opazili, je to zelo enostavno. Izberete lahko najprimernejšo metodo in izklopite fotoaparat, ko ga ne uporabljate.

  Sorodne publikacije