Kako gladiti robove v Photoshopu. Možnosti za rešitev. Nasveti

Sodobne grafične aplikacije omogočajo različne možnosti obdelave slik in fotomontaže. Tudi amaterski ali novice lahko ustvarijo umetniški foto kolaž ali pa preprosto spremenijo fotografijo, tako da zamenjajo nekatere dele ali vstavijo nove. Na primer, zelo priljubljeno je kombinirati fotografijo osebe z nekakšno eksotično podlago. Ena od težav, s katerimi se soočajo uporabniki paketa Adobe, je naravna nevsiljiva namestitev fragmentov različnih grafičnih datotek. Veliko vprašanj je vprašanih o tem, kako gladiti robove v Photoshopu. Ta članek je namenjen dvema možnostma za reševanje tega problema.
Ena od pogostih napak pri pripravi na namestitev

Preden neposredno preidemo na vprašanje, kako gladiti robove v "Photoshopu" po rezanju, se želim osredotočiti na temo pravilnega pripravo odrezka slike. Dejstvo je, da je ena od mnogih napak, ki jih fotografi začetniki uporabljajo pri programih za manipulacijo slik, izrez fragmenta, ki nato med namestitvijo ustvarja dodatne težave. Na primer, kontura bodočega fragmenta je položena preblizu prihodnjega obrisa vstavljene slike. Včasih je tudi ta kontura položena neposredno na meje prihodnjega vstavljanja. To je zelo neučinkovito, saj odpravlja zmožnost manevriranja in ustvarja dodatno kompleksnost pri reševanju problema, kako gladiti robove v "Photoshopu" po rezanju.

Pravilnopriprava za vgradnjo

Pri rezanju slike, ki jo želite vstaviti, jo je treba narediti tako, da je od konture slike do rezalnega roba dovolj prostora. Včasih lahko celo posnamete sliko na oči, praktično brez skrbi, kako lepo je videti. Leva polja bodo ustvarila dodatne funkcije, da ne bi razmišljali o tem, kako gladiti robove slike v Photoshopu.


Zaporedje dejanj za vstavitev fragmenta

Izbrati bodoči fragment za vstavitev z orodjem za izbor ali Lasso. Uporabite ukaz Kopiraj in Prilepi (Ctrl + C, Ctrl + V) ali Izreži (Ctrl + J), da podvoji ta delček. Posledično se nad glavnim slojem prikaže nova slika. To lahko vidite v oknu Plasti. Pred glajenjem robov pri rezanju v "Photoshopu" v nobenem primeru ne bi bilo treba spajati z dnom. Potrebno bo delati s plastjo.

Kako gladiti robove v "Photoshopu" z radirko?

Postavite prirezano in vstavljeno slikovno snap na mesto, kjer bi morala biti kot posledica namestitve, izberite orodje Eraser, prilagodite nastavitve ščetke, tako da njegova togost ustreza vašemu dojemanju o stopnji jasnosti robov slike. Upoštevajte, da če uporabljate običajno miško namesto grafične tablice, bo močna krtača zaznala vse pomanjkljivosti črte, ki jo risate. Preveč mehka ščetka lahko povzroči težave, saj bo očistila več kot idealno potrebno.
Orodje za brisanjenepotrebna leva polja slike, ki zagotavljajo, da erozijska meja poteka skozi robove vstavljenih slik. Tako boste drugič odrezali potreben fragment, že zgolj. To je najpreprostejša, vendar ne najbolj zanesljiva metoda glajenja.

Kroženje z masko in krtačo

Slabosti zgoraj opisane metode zamegljenosti meja namestitve so, da če zmotite, jo boste skoraj mogli popraviti. Pri delu z miško je to še posebej res, saj se lažni, netočni premiki miške običajno opravijo precej. Seveda se lahko vrnete na število ukrepov nazaj, toda najprej bo v tem primeru veliko dela, in drugič, lahko se zgodi, da program ne bo zagotovil takšne priložnosti, ker je število vzajemnih ukrepov omejeno.
Drug predlagan način glajenja robov v "Photoshopu" sledi isti logiki - postopno brisanje nepotrebnih. Njegova prednost pa je, da so vsi ukrepi povsem reverzibilni tudi po tem, ko je bil dokument zaprt. Če želite to narediti, morate ustvariti masko, s katero lahko delate. V oknu Plasti poiščite tistega, s katerim delate, ga izberite in kliknite gumb Ustvari masko plasti. Sedaj izberite orodje Brush. Posebnost v tem primeru bo, da bo pri izbiri črne barve delala na maski kot radirka in pri izbiri bele barve kot obnavljalca izbrisana. Nato lahko začnete odstranjevati presežek na sliki, brez strahu pred nečim, kar bi se pokvarilo. Vedno lahko obnovite tiste, ki ste jih odstranili s spreminjanjem barve čopiča. Močan črni pritiskKrtača bo popolnoma odstranila delce, šibki pa jih bodo naredili pregledne. Nasprotno, bela krtača bo v veliki meri popolnoma obnovljena z velikim potiskom, ki je bil predhodno izbrisan, in z uporabo mehkejšega načina orodja je mogoče le delno vrniti fragment, ki izgleda pregledno. Isti način glajenja robov se lahko uporabi za ročno obdelavo izrezljanih risb z jasnimi kvalitativnimi konturami. In tudi, da bi dosegli učinek nemotenega pretoka ene slike v drugo ali pretoka fragmenta slike na ozadje.

Sorodne publikacije