Kako defragmentirati Windows 7 Disc: Osnovni načini in nasveti

Skoraj vsi uporabniki operacijskega sistema Windows, vključno z vsemi različicami, opazijo, da sistem sčasoma začne teči počasneje kot po namestitvi. In to ni samo zaradi kopičenja računalniškega smeti, ampak tudi zaradi upočasnitve dostopa do trdega diska. V tem primeru lahko pomaga defragmentacija. Edino vprašanje je, kako defragmentirati Windows 7 pogon, da bi dobili največjo povečanje zmogljivosti. Soočimo se skupaj.

Kaj je defragmentacija in zakaj jo potrebuje?

Za začetek kratkega pregleda teoretičnih informacij. Z nenehno uporabo sistema z ustvarjanjem ali odstranjevanjem datotek in map, je večina objektov razdeljena na fragmente in se ne shranjujejo na enem mestu, ampak so razpršeni po celotnem trdem disku.


Prav "zbiranje" ene datoteke iz fragmentov, sistem mora "skočiti" iz enega sektorja v drugega, kar seveda včasih traja veliko časa, zlasti v prisotnosti velikega števila fragmentov in velikosti datoteke. Poleg tega, če so "opeke", iz katerih se datoteka nahaja bližje zunanjim območjem trdega diska, je čas za njihovo iskanje in branje veliko večji od časa, ki se uporablja pri izvajanju podobnih postopkov z notranjimi območji. Proces defragmentacije je torej najpogosteje uporabljene datoteke (in njihove fragmente) premakniti v najhitrejša območja trdega diska, tako da so ti fragmentimožnosti so bile blizu.


Toda kako defragmentirati pogon Windows 7, da bi bil rezultat najboljši? Obstaja več preprostih metod za to. Čeprav se nekateri med seboj razlikujejo po uporabljenih algoritmih.

Kako defragmentirati disk v sistemu Windows 7 z vgrajenim sistemskim orodjem?

V vsakem operacijskem sistemu družine Windows, vključno s Sevenom, obstaja orodje po meri (standardni defragmenter). Dostopate ga lahko iz običajnega "Raziskovalca" ali katerega koli drugega upravljalnika datotek prek PCM z izbiro lastnosti. Klicanje defragmentatorja prek menija Start in odseka pomožnega programa izgleda dlje in neprijetno.
Za zagon na splošnem zavihku je zaželeno očistiti disk, odstraniti vse računalniške smeti. Za to lahko uporabite nekakšen pripomoček tretje osebe (to je tisto, kar omogoča defragmentiranje, da dosežete najboljši učinek).
Po tem vprašanju, kako defragmentirati disk z operacijskim sistemom Windows 7, se ta problem popolnoma reši z uporabo ustrezne postavke na zavihku storitve. Pri prijavi v standardno aplikacijo priporočamo, da analizo najprej izvedete s klikom na ustrezen gumb. Če je rezultat fragmentacije 10% ali manj, se defragmentacija ne sme in ne sme izvajati. V nasprotnem primeru morate samo klikniti gumb za začetek postopka in počakati na njegovo dokončanje. Glede na stopnjo razdrobljenosti in prostornine trdega diska bo čas lahko zahteval veliko časa.

Kako defragmentirati pogon na sistemu Windows 7 professionalz ukazno konzolo?

Če vam ta način ni všeč, lahko uporabite tudi standardni ukazni poziv, ki ga želite zagnati s skrbniškimi pravicami (cmd run Console, ki ga hitro prikličete s kombinacijo Win + R).
Kako defragmentirati pogon v operacijskem sistemu Windows 7 v tem primeru? Prav tako ni nič zapletenega. V oknu konzole morate napisati defrag C: /W /V vrstico in pritisniti Enter. Naslednji atributi niso obvezni. Celoten seznam si lahko ogledate tako, da vnesete ukaz defrag /? In nato izberete želeno kombinacijo. Zato bo za druge diske ali logične particije treba spremeniti črko, ker je zgornji ukaz za sistemski pogon zgoraj.

Uporaba specializiranih programov in optimizatorjev

Načeloma ne moremo uporabljati rednih virov sistema, temveč uporabljati posebne programe, kot sta Smart Defrag ali CCleaner, z zapletenimi optimizatorji.
Vprašanje, kako defragmentirati disk Windows 7 CDLeaner, ga rešuje zelo hitro in enostavno. V tej aplikaciji, kot tudi v drugih podobnih programih, lahko optimizacijo uporabite z enim klikom, tako da odkljukate modul za optimizacijo diska, preden začnete skenirati in poiskati težave, ali pa pojdite na analizo v meniju storitve. Algoritem za defragmentacijo je nekoliko drugačen od tistega, ki se uporablja v operacijskem sistemu Windows, in sam proces je veliko hitrejši. Mimogrede, to lahko vidite z grafičnim prikazom poteka operacije, če primerjate obe možnosti.

Namesto tega

Nazadnje, še eno vprašanje, ki so ga zastavili nekateri nezavedni uporabniki, je: "Kako defragmentirati disk na Windows 7 skozi BIOS?". Odgovor je nedvoumen: NE. Prvič, samo vprašanje je napačno, ker sodelovanje operacijskega sistema v procesu defragmentacije v tem primeru ni niti čisto hipotetično. Drugič, takih orodij v nastavitvah primarnega sistema ni.
Končno lahko z vgrajenim razporejevalnikom opravil avtomatizirate proces, tako da ne vedno kličete defragmentatorja. Ustvariti morate novo opravilo, izbrati privzeto defragmentacijo ali zagnati orodje za optimizacijo in podati želeno obdobje izvajanja.

Sorodne publikacije