Kaj je - prevajalnik, kaj in kako deluje

Sodobna računalniška tehnologija je v stalnem napredku. Vsak dan je vedno več novih tehnologij, ki omogočajo realizacijo tistega, kar je bilo pred kratkim opredeljeno kot fantazija. Močne spremembe so podvržene tako jeziku kot ljudem in računalniku. V tem članku bomo podrobno opisali, kaj je prevajalnik, kako delati z njim, za kaj je bil ustvarjen in kje ga je zdaj mogoče najti. Članek je priporočljiv ne samo za začetnike operacijskega sistema Windows, temveč tudi za programerje, ki želijo vedeti skrito poznavanje svojega sistema.

Jezik operacijskega sistema

Za začetek je potreben abstrakcija, saj programiranje ni samo ubijanje določenih ključnih besed v stroju, temveč tudi temeljito premišljena dejanja, povezana s komponentami sistema. Najprej je obstajala binarna koda, nato pa so programerji ustvarili pol strojni programski jezik - asembler, a za kaj?


Predstavljajte si, da morate računati na kalkulator programerja vsak bit, nato ga pravilno povezati in še veliko več. V asemblerju je vse postalo malce lažje, vendar še vedno zelo in zelo težko, v primerjavi s sodobnimi programskimi jeziki, kot je C ++, ki se imenuje eden najtežjih, vendar bo to malo kasneje.
V asemblerju se vse opravi s pomočjo procesorskih registrov: delitve, množenja, vrednosti premikanja iz točke A v točko B, itd.Za razliko od kaotičnih razpršenih bitov. Druga pomanjkljivost je bilo omejeno število samih registrov. V 80-ih je odločil, da pripravi programski jezik, zahvaljujoč kateremu bi bilo enostavno in enostavno napisati operacijski sistem. Tako je prišlo do GCC in GU Compiler GCC. Če uporabljate Linux, morate vsekakor videti izdelke podjetja. Mimogrede, asembler se še vedno uporablja, saj nekateri prevajalci ustvarjajo objektne datoteke z binarno kodo in drugo izvršilno kodo na zbirniku. Vse je odvisno od platforme razvijalca.

Sodobni prevajalnik ima v sebi naslednje programe:
 • Debugger - program, ki pošlje sporočilo o napaki iz zavezujočega, preprocesorja, tolmača.
 • Predprocesor je program, katerega glavna naloga je iskanje posebnih oznak, ki se začnejo z znakom # in izvršujejo določene vrste ukazov. Na primer, dodajte knjižnico drugega izdelovalca za prevajanje projekta.
 • Interpreter - program, ki prevede naš bolj ali manj jasen programski jezik v binarno kodo ali asembler.
 • Program postavitve je program, s katerim se manjkajoče datoteke samodejno povežejo.
 • Obstajajo tudi dve vrsti sestavljanja prevajalnika projekta: dinamični in statični. V prvem so dodane samo potrebne projektne datoteke, ne glede na razvojno okolje, v drugem primeru pa vse skupaj (seveda povezano). Zato je že mogoče reči, da je prevajalnik celoten seznam programov za zbiranje in obdelavo informacij na jasen in logičen način za računalnik. Naslednje bomo preučiliod tistega, kar se je vse začelo.

  Prvi najpreprostejši prevajalci

  Mogoče boste presenečeni, vendar se je prvič predmet našega članka (potem imenovan tudi prevajalec) pojavil v oddaljenem letu 1954 na Inštitutu, specializiranem za uporabno matematiko. Vključil je ne toliko sklopov programov kot sedaj, vendar je bil takrat še vedno preboj v znanosti. Ni bilo nobenega razhroščevalnika, zato so ljudje morali vse narediti dobesedno s svojimi rokami, pri tem pa uporabiti standardno in diskretno matematiko, da bi ugotovili, ali je pravi rezultat elektronski računalnik.

  Ali je montaža možna brez novega jezika?

  Če ste precej inteligenten programer, lahko to nalogo v celoti izpolnite. Res je, da bo potrebno veliko časa in truda. Mimogrede, nekoč je bil poklic - načrtovalec postavitev. To je samo v novih programskih jezikih, vsi avtomatizirani, in preden so ljudje morali povezati dele datotek s kodami v datoteke. Mimogrede, nekateri projekti na Linuxu in zdaj se lahko zberejo z uporabo istih Make-datotek, morate njihove odvisnosti določiti ročno.
  Po zbiranju kode je program postavitve podal delo računalnika obdelavi, kjer je kot rezultat prejel pripravljeno binarno kodo. Kot lahko vidite, prevajalnik ni le program, ampak tudi prizadevanja mnogih ljudi. In, kot trdi Henry Ford, poskušajo avtomatizirati vsak proces.

  Najboljši Windows prevajalnik

  Toliko bralcev ve, da obstaja veliko mrtvih jezikov, vendar še bolj živo, to je, tisti, ki vsaj enkrat letno posodabljajo svoj jezik.standardna knjižnica Kot smo že povedali, je bila leta 1980 ustvarjena C - to je bil preboj. Mnogi naši starši še vedno ljubijo ta jezik, ampak kaj je z njim zdaj?

  Živi in ​​uspeva v novem telesu, če lahko tako rečeš. Njegov naslednik je C ++ pravilno, čeprav njegov ustvarjalec prepoveduje pisanje kode, podobne C, mnogi programerji to prezrejo in počnejo, toda zakaj je tako hudo kršenje pravil dovoljeno?
 • Najprej je vzel trdne dele standardnih knjižnic iz C, novi prevajalniki G ++ pa lahko pripravijo kodo, kar samo po sebi kaže na njihovo podobnost.
 • Drugič, C ++ je bil ustvarjen, da bi nadomestil C, in rezultate tega lahko zdaj vidimo. Mimogrede, program prevajalnika G ++ ne "flipping", dokler se ne uporabi vsaj en razred - v tem je osnovna razlika med obema jezikoma. Lahko pokličete G ++ najboljši prevajalnik, ne za nič, ker je napisana z mobilnimi aplikacijami, operacijskim sistemom Windows, itd.
 • Nasvet za začetnike programerjev

  Vaša pot bo trnja - vredno je najprej vedeti. Če želite začeti delati z jezikom, na primer, če boste to storili, boste zagotovo morali spoznati s prevajalnikom C. In če se ne boste spoznali z njim in ne boste razumeli njegove logike, bodo vaši projekti zaostajali in leteli enega za drugim.
  Poskusite prebrati čim več knjig ne le o programskih načelih, temveč tudi o zgodovini ustvarjanja jezika, zato boste zagotovo začeli razumeti bistvo procesa. Poskušajte združiti prakso in novo znanje, tako da je vse bolj nepozabno. Poleg tega poskusite dokazati svojeAngleško vsaj na povprečno raven, sicer se vam bo težko orientirati v IDE.

  Za zaključek

  Upamo, da boste po branju tega članka razumeli, da gre za prevajalnik, kako deluje, zakaj je bil ustvarjen in kdo ga še potrebuje. Spomnimo se, da je za programerja najpomembnejše razumevanje situacije, razumevanje osnovnih načel, zato upamo, da vam je članek pri tem pomagal.

  Sorodne publikacije