Kaj je modding PC primera

Sklop računalnika se običajno konča z dejstvom, da uporabnik poskuša prevzeti ne samo močan "železo", ampak tudi dober "ovoj". Relativno pred kratkim je kupec postal na voljo ogromno nakita za podvozje. Prej ni bilo nobenih barvnih hladilnikov in osvetlitve ozadja na komponentah, tako da je bilo veliko rešenih na modding primeru.

Opredelitev

Modding je sprememba zasnove katere koli elektronske naprave. To je storjeno za izboljšanje videza in včasih tehnične komponente. Najpogosteje se uporablja modifikacija ohišja računalnika in perifernih naprav. Pri spreminjanju videza mobilnega telefona se uporablja izraz "mobing". Izraz se je pojavil zaradi spremembe angleške besede, kar pomeni "spremeni".

Terminologija v modingu

Kot smo že omenili, najpogosteje spreminjamo primer PC. Modding ni edini koncept, ki se uporablja v tem procesu. Spremenjeno telo se imenuje "casemode". V tem primeru se običajno podvozje v trgovini, nato pa doma, je predelana in okrašena.


Včasih uporabniki raje delajo svoje. V tem primeru se imenuje "po meri". Če uporabnik dela z monitorjem, tipkovnico ali miško, se te naprave imenujejo mods, strokovnjak pa je moderator.

Začetek zgodovine

O modifikaciji računalniškega primera se je začel konec prejšnjega stoletja. Čeprav ni natančnega datuma rojstva tega procesa. Ideja je nekako nastala istočasnostrokovnjaki iz ZDA in Zahodne Evrope. Nekaj ​​let pozneje se je modifikacija pojavila tudi v državah SND. Obstaja predpostavka, da so se prve spremembe zgodile, ko se je nekdo odločil narediti luknjo v ohišju za učinkovito delovanje hladilnika. Seveda se zdaj taka odločitev zdi nenavadna, saj imajo skoraj vsi modeli potrebne odprtine za normalno delovanje hladilnega sistema.


Takšne prilagoditve je bilo takrat treba opraviti same, saj so bile običajne CA le v dragih strežniških vozliščih. Toda modding primeru - to ni samo izboljšanje tehničnih parametrov sistema, ampak tudi ustvarjalno delo na videz. V poznih 90-ih letih prejšnjega stoletja v Združenih državah Amerike se je že začelo pojavljati na straneh, ki je bila objavljena podrobna navodila o tem, kako spremeniti primer. Takim virom in galeriji so dodani primeri dela drugih uporabnikov. Mnogi so se začeli navdihovati in nekdo se je odločil preživeti.

Modding v CIS

V državah SND se je sprememba šasije računalnika pojavila malo kasneje. Leta 2001 ste lahko že našli spletna mesta, ki so pomagali tudi navdušencem, da delajo na videzu svojega računalnika. Takšni viri so dolgo služili ljudem. Mnogi so razumeli načelo moddinga, bilo je potrebno le vključiti fantazijo in narediti nekaj izjemnega.
Torej je bil leta 2004 vrhunec sprememb. Od takrat se je ta veja začela razvijati. Poleg informacijskih virov so se začela pojavljati tudi komercialna spletna mesta. Na eni prodal vse potrebne dele za modding primeru z lastnimi rokami, drugi ponudil takšno storitev za denar.

Razvoj modifikacij

Seveda, iz tega procesa seveda ne moremo kaj priti, ker je potrebno veliko časa in denarja, medtem ko je veliko lažje porabiti finančna sredstva za že končni izdelek. Poleg tega je internet prodaja veliko število svetlih, nenavadnih stavb. Lahko jih polivamo v različnih barvah mavrice, utripamo in vrtimo. Lahko vzamete podvozje nenavadne oblike ali materialov. Še posebej priljubljena je LED osvetljena, prozorna stranska stena in vodno hlajenje s svetlimi cevi. Pogosto se uporabljajo tudi ljubitelji različnih barv. Napajalnik ali grafična kartica lahko zasvetita. Na vrhuncu priljubljenosti za modding, lahko kupite različne vrste osvetlitev ozadja, šablone in druge dodatke. Možno je bilo kupiti poseben oblikovalec, ki je že vseboval vse potrebne podrobnosti. Dovolj je bilo zbrati vse skupaj.

Modernizacija v našem času

Seveda, zdaj modifikacija primera ni tako priljubljena kot prej. Toda mnogi navdušenci nadaljujejo s tem, ker ne morejo najti pravega modela v spletni trgovini. Moddersi uporabljajo svoj sleng, ki je daleč od tega, da bi ga vsi razumeli.
Tisti, ki že dolgo spreminjajo naprave, lahko ustvarijo nenavadno obliko za našo običajno opremo. Nekateri pripomočki postanejo bolj živahni in privlačni, nekateri pa lahko postanejo zelo nenavadni in se spremenijo v neprepoznavno. Veliko naprav se je znebilo običajnih belih in črnih barv. Moddersi so menili, da niso bili vsi konzervativni uporabniki.Mnogi so pripravljeni na eksperimente, kar pomeni, da potrebujejo le svetle barvne rešitve.

Kaj počnejo računalniki?

Ker pa je moding bolj povezan s spremembo primera PC, bi mu bilo treba posvetiti več pozornosti. Modders porabijo veliko časa za obdelavo običajnega podvozja, ki vsebuje vse komponente sistema. Poskušajo čim bolj izkoristiti spremembe, tako da pred uporabnikom ni bilo samo dolgočasno sivo škatlo, ampak nori »robot«. Strokovnjaki vrtajo stene, da postanejo transparentne, vgrajene so dodatne senzorje in regulatorji. Delo z vgradnjo vodnega hladilnega sistema. Poskušate odstraniti prekomerno hrupnost sistema. Modifikacija stare stavbe vključuje tudi dekorativne dekoracije. Zato obstajajo različni vzorci ali risbe, škropljenje, žigosanje, carving in še veliko več.

Navodila: Oblikovanje

Med obstojem tega trenda se je že oblikovalo nekaj trendov, ki lahko opišejo celotno stilistiko končnega izdelka. Seveda so vse te teme precej pogojne in modifikacija primera je lahko zelo individualna. Kljub temu je mogoče poudariti nekatere vrste sprememb. Na primer, postapokaliptična je bila priljubljena. Da, lupine so se začele spreminjati v opremo, ki naj bi preživela jedrsko vojno ali druge globalne katastrofe. Veliko modderjev je navdihnilo priljubljene igre, kot so S. T. A. L. K. E. R. in Fallout. Uporablja se tudi priljubljena hi-tech tehnologija, ki jo mnogi ljudje radi jasno razmejujejo in nekaj minimalizma. Računalniki so postali izjemno moderni, futuristični. Konec jepojavil zaradi filma "Throne".

Neobičajni pogledi imajo računalnike v stilu steampunk. Ta smer je prinesla dobo par in viktorijansko Anglijo. Modders je začel uporabljati usnjene in medeninaste elemente. Včasih so v konstrukciji orodja ali cevi, ki jih je mogoče najti pri konstrukciji Stirlingovega motorja ali parnega stroja.
Mnogi uporabniki raje uporabljajo tematsko modifikacijo ohišja osebnega računalnika z lastnimi rokami. Tako da postanejo njihov računalnik nenavaden in individualen. Za to nekdo uporablja na primer svoje najljubše filme ali serijske publikacije, računalniške igre in knjige. Kdo lahko vzame primer protagonistov ali antagonistov in nekoga - za uporabo glasbe. Drugo področje modinga je bilo oglaševanje. Običajno so takšni primeri izdelani po naročilu. Eden od proizvajalcev ponuja vse komponente sistema, pod njegovim logotipom ali blagovno znamko pa je izdelano telo. V tem primeru se uporabljajo trdne barve, imena in grafični elementi. Včasih ni potrebno imeti prtljažnika za strma modding. Nekateri modderji so pripravili smer - konstrukcijo. V tem primeru, namesto običajnega primeru traja nenavadno opremo, kjer in vgrajeni vsi sestavni deli sistema. Poleg opreme, lahko sprejme vse postavke, glavna stvar - ne pozabite na varnostno opremo. V tem primeru so lahko komponente v mehki igrački, mikrovalovni pečici ali v enem od pohištvenih predmetov.
"Ghetto" je tok, zaradi katerega modderji iščejo drugačno junk. V tem primeru telo poskušanamerno netočne. Seveda lahko takšen slog pripišemo neuspešno zbranim osebnim računalnikom, ki se zdijo neprivlačni in brez pomena.

Navodila: tehnična oprema

Domači kino osebni računalnik - odlična tema za modifikacijo starega ohišja računalnika. Ta sprememba ima glavno nalogo - ustvarjanje tihega sistema. Običajno se v tem primeru računalnik uporablja kot domači kino. Spremembe se v glavnem nanašajo na pasivno hlajenje. Še en trend je tehnična modding. Eden od najbolj priljubljenih. Poleg sodobnega videza ta primer dobi najboljšo tehnologijo. Pogosto se tovrstna sprememba imenuje "nakupovalni kalup". Modders delajo na povečanju zmogljivosti hladilnega sistema. Čeprav bi najprej vse to moralo biti v povezavi z izbiro komponent sistema. Težko bo doseči dobre rezultate, če je notranjost šibko "železo". Za začetek torej načrtujemo nakup močnih delov in njihovo namestitev v kovčku. V tem primeru se ne uporablja vedno overclocking. Poudarek je na zagotavljanju prekomernega hlajenja znotraj ohišja. Zato je v nekaterih primerih potrebno žrtvovati videz. Prav tako je vredno prilagoditi raven hrupa.

Kaj uporabljate?

Kot smo že omenili, lahko glede na idejo oblikovanja uporabite ogromno količino dodatkov za modifikacijo ohišja računalnika. Vendar pa obstajajo nekatere tehnike, ki so povsem običajne za ta proces.
Na primer, modderji se pogosto ukvarjajo z barvanjem ali aerografijo. To ima večji vpliv na videz telesa.Tudi veliko dela z graviranjem. Včasih je ohišje nalepljeno na folijo ali z uporabo pletenice, tako imenovano zaokroževanje. Za izboljšanje tehnične komponente se lahko uporabljajo hladilniki vode in različni regulatorji in senzorji. V nekaterih primerih postajajo priljubljene luči, umetne predhodnice in spremembe oblike telesa. Materiali za predelavo so lahko aluminij, jeklo, pleksi steklo, les in še veliko več. Če greste v specializirano trgovino, lahko najdete posebne kovinske rešetke, bizarne vijake in matice, osvetljene trakove, nenavadne gumbe in preklopna stikala.

Modding - art

Seveda je težko zanikati, da je to popolnoma ustvarjalni proces, če ne govorimo o tehničnih spremembah. Kljub temu je pomembno tudi razumevanje in razumevanje delovanja sistema, saj lahko nepravilna vgradnja enega od sestavnih delov povzroči prelome vseh delov. Poleg tega je treba pri uporabi nenavadnih materialov upoštevati varnostne ukrepe. Modding ne more storiti nikomur. Seveda, če pozorno sledite navodilom, lahko pride do nečesa, kar je primerno. Toda kot v vsakem drugem primeru to zahteva izkušnjo. Če ne, ne morete pričakovati, da bo prvi rezultat nenaden.

Sorodne publikacije