Grafična kartica Gigabyte GeForce GTX 680 [GV-N680OC-2GD]: opis, specifikacije, dodatki

Video kartice nVidia so priljubljene. Tudi zastareli modeli so primerni za uporabniški računalnik. Njihova pomembnost je pogosto pomembna za igralce in tiste, ki potrebujejo produktivni sistem. Za ostalo je dobra ideja, da uporabite stari model, ki je lahko manj produktiven, vendar ne slabše od kakovosti v smislu kakovosti.

O grafični kartici

Gigabyte GTX 680 verjetno ne bo zadovoljil nobenega igralca. Ta model je že dolgo preživel kot rešitev za igre, čeprav je pred petimi leti uspel obvladovati igralne projekte. Zdaj lahko to grafično kartico kupi le nekdo, ki ne pričakuje veliko od delovanja sistema. Značilnost modela je, da je opremljen z blagovno znamko hladilnega sistema. Gigabyte GTX 680 izgleda dobro, vendar zavzema veliko prostora v ohišju. Na primer, na kompaktni matični plošči takšen model morda ne bo prišel, ker ima kar tri ventilatorje in veliko dolžino ohišja.


Dejstvo, da je adapter dobil tako pomemben hladilni sistem, namiguje na dober overclocking potencial.

Paket in komplet

Grafična kartica Gigabyte GTX 680 je na voljo v svetlem ohišju z oznako. Je zelo podoben sodobnemu dizajnu. Na sprednji strani je prikazano veliko neonsko oko - blagovna znamka hladilnega sistema. Tu je model adapterja in njegovi glavni parametri: vrsta pomnilnika, njegova številka in ime CO. Podroben seznam funkcij je prikazan na zadnji strani škatle. Obstaja fotografija video kartice in njene možnosti so opisane. Paket je težakda ga imenujemo velikodušno. Izkazalo se je, da proizvajalec ne skrbi za vas, zato je na voljo disk z programsko opremo, povezavo in navodila za uporabo naprave ter dva napajalna adapterja. Ni dodatnih vtičev ali kablov, zato jih je potrebno kupiti ločeno, če manjkajo.


Videz grafične kartice

Kljub temu, da Gigabyte GTX 680 ni zadovoljil uporabnikov, je dober vtis pustil videz naprave. Velikost adapterja je dovolj velika, čeprav se tiskano vezje ne razlikuje od referenčnega modela: 254 x 98 x 34 mm.Če pogledate dimenzije naprave, ob upoštevanju hladilnega sistema, potem razumete, katera značilnost grafične kartice: dimenzije C - 273 x 110 x 39 mm. upoštevati pri nakupu tega modela v kompaktnem ohišju in celo v standardu. Vnaprej boste morali razmisliti, ali bo naprava motila povezavo drugih komponent ali blokirala elemente pred dodatnim hlajenjem.

Tiskana vezna plošča

Opis Gigabyte GTX 680 se mora začeti z izgledom tiskanega vezja. To je eden od glavnih elementov naprave. Že na začetku je treba omeniti, da se je podjetje odločilo, da pri izdelavi spremenjene različice ne bo eksperimentiralo s tablo. Zato imamo referenčni model, ki se ni spremenil niti v barvi. Na splošno je osebje aktivno spodbujanje nVidia in Gigabyte bi bilo neumno, da se odmaknete od te poti. Da, in nihče ne potrebuje več dela zase.
Zato se je proizvajalec odločil zapustiti pristojbinopodjetja, da prihranite čas in denar, izvzete iz razvoja inženirjev izključne pristojbine, porabijo čas za izvajanje posebnih testov za združljivost. Mimogrede, nekateri ljudje želijo preživeti čas in ker lahko najprej vstopijo na trg in se prijavijo, medtem ko drugi obdelujejo.
Torej, kaj se morate vrniti k odboru, kaj morate vedeti? "Starši" naprave niso pustili izbire proizvajalcev-modifikatorjev. Iz neznanega razloga so ustvarili le štiri napajalnike za GPU. Rečeno je, da je to posledica omejitev TDP. Na kaj vpliva? Prvič, takšna odločitev bo vplivala na overclockerje, ki ne morejo več pričakovati dobrega overclocking potenciala. Čeprav zamisel o izboljšanju frekvence sploh ni treba skrivati. Glavni elementi grafične kartice Gigabyte GTX 680 so skriti pod hladilnim sistemom, tako da jih boste morali razmisliti. Tukaj lahko strokovnjak opazi uporabo kombiniranega napajanja. Obstajajo tudi vprašanja o fazah moči, ki so bile v nenavadnem položaju: prej so bile navpično navzgor, v tej različici pa je vse narobe. Na tabli si lahko ogledate sam procesor, ki je odgovoren za delo grafike - GK104. Zaseda skoraj 300 kvadratnih milimetrov. Postavitev tekstila je bila uporabljena za njeno lokacijo. Ščiti čip - kovinski okvir.

Hladilni sistem

Model GV-N680OC-2GD, zlasti njegov hladilni sistem, zato je vredno omeniti tudi posebej. Sestavljen je iz več delov. Na prvi pogled je težko ugotoviti, ali je učinkovit. Toda po skrbnem pregledu postane jasno, da je zaradi tega in prodal tomodel
Tekstolit je kot vedno pokrit s plastičnim ohišjem. Težko ga je imenovati posebna. Nima svetlih grafičnih elementov in korporativnih risb. Narejena je iz prosojne plastike zelene barve.
V ohišje so vgrajeni trije ventilatorji za 75 mm. Zasnova pomaga odpraviti turbulentne tokove. Pod omarico je skrit radiator. Razdalja med ploščama je precej velika, kar je precej nenavadno. To ni omogočilo razvoja visokih ventilatorjev za ta model. Na dnu radiatorja lahko vidite bakreni vložek, ki ga vse cevi odvajajo s toploto.

Podrobnosti o napravi

V grafični kartici je enako pomembna vmesniška plošča. Tu se ne more pohvaliti s posebno sorto, zato so nekateri uporabniki nezadovoljni s pomanjkanjem tega ali tistega pristanišča. Med video priključki so: HDMI in DP ter par DVI. Zdi se, da je takšen komplet zastarel do leta 2019. Dober vsaj en HDMI. Mimogrede, konektorji so nameščeni vodoravno, referenčni model pa ponuja vertikalno razporeditev.

Značilnosti naprave

Na koncu je vredno govoriti o značilnostih grafične kartice Gigabyte GeForce GTX 680. Le malo se razlikuje od referenčnega modela. Naprava deluje s 1536 pretočnimi procesorji. Teksturni bloki - 128. Adapter deluje s frekvenco 1072 MHz, medtem ko referenčna različica kaže rezultat - 1006 MHz. To pomeni, da lahko že rečemo, da je ta sprememba izrazita.

Tudi kazalniki frekvence v načinu "Boost" so različni. Tukajpoveča hitrost še več - 1123 MHz v primerjavi z 1058 MHz v referenčni različici. Drugi parametri se ne razlikujejo od drugih sprememb tega modela. Tip grafične kartice - GDDR5. Deluje posebej ta model z zmogljivostjo 2 GB, čeprav obstaja tudi različica 4 GB. Pomnilniška frekvenca je 6008 MHz. Naprava porabi skoraj 200 vatov. Procesor je izdelan po 28nm procesni tehnologiji. Pomnilniška kartica je 256-bitna.

Poraba energije

Grafična kartica GeForce GTX 680 porabi 192 vatov, v skladu s specifikacijami. Dejansko so razmere nekoliko drugačne. V stanju mirovanja potrebuje 142 vatov. Če aktivirate polno obremenitev, bo naprava "požrla" do 300 vatov. Razlika med obema kazalnikoma je 158 vatov. Za izračun dejanskega parametra morate dodati še 10 vatov. Tako dobimo dejansko porabo energije - 168 vatov.
Ta vrednost je lahko nekoliko drugačna. Včasih je to odvisno od delovanja hladilnega sistema, od prisotnosti referenčne plošče in različnih komponent na njem. Toda na splošno je to številka, ki daje ta model.

Temperatura in hrup

WindForce 3X - precej močan hladilni sistem. V bistvu bi moral ustvariti veliko hrupa, saj je vgradil tri ventilatorje v velikosti samo 75 mm. Izkušeni uporabniki vedo, da je manjši premer ventilatorja, več obrne je potrebno narediti in temu primerno dati več hrupa.
Z enostavnim izrazom proizvede le 38 dB. Pri visoki obremenitvi grafične kartice oddaja 40 dB šum. Zanimivo je, da je ta številka na enoto manjša kot v referenčnem modelu. S temperaturo grafične kartice GTX 680bi moralo biti vse dobro, ne zaman proizvajalec poskusil nad blagovno znamko hladilnega sistema. Model v mirnem stanju se skoraj ne segreje in kaže le 29 stopinj. Tako se lahko šteje za eno najhladnejših kartic na trgu. Grafična kartica GeForce GTX 680 se je ob veliki obremenitvi ogrela na 63 stopinj. Seveda, ta številka ne more, ampak prosim in obratno, daje upanje, da med overclocking ne bo pregreval toliko kot drugi modeli. Mimogrede, tako dober indeks temperature daje odlično priložnost za zmanjšanje hitrosti ventilatorja, s čimer se ustrezno zmanjša hrup naprave.

Pomnilnik grafične kartice

Mnogi poskušajo ugotoviti, kako ugotoviti, koliko video pomnilnika na video kartici. Najprej je to razvidno na embalaži in v specifikacijah naprave. Gigabyte GTX 680 ima dve različici. Uporabnik lahko kupi adapter za 2 ali 4 GB. Če še vedno ne veste, koliko video pomnilnika je v vašem modelu, lahko uporabite pomožne pripomočke. Na primer, te informacije se lahko naučite s pomočjo programa GPU-Z. Lahko ga prenesete z uradne strani. Najbolje je, da uporabite različico z angleškim vmesnikom, saj lahko različica v ruskem jeziku prikaže ali ne prikaže nekaterih parametrov. Po prenosu programa je dovolj, da ga zaženete. Hitro zbira podatke o grafični kartici in jih bo vse naštela na ploščici. Bodite pozorni na vrstico Velikost pomnilnika. Tukaj je v celici označena količina pomnilniške GDDR5 grafične kartice GTX 680.

Pospešek

Seveda lahko pričakujete način Boost, ki dejansko deluje.dejansko poveča frekvenco procesorja. Toda večina profesionalnih overclockerjev absolutno ne verjame v tak parameter. Lahko vas zadrži v določenem okviru, zaradi česar lahko overclocking samo poškoduje delovanje naprave.
Način Boost deluje v samodejni nastavitvi. Samostojno povečuje frekvenco in napetost, doseže določeno mejo, ustavi. S samo-overclockingom imate možnost sami nadzorovati te parametre, bodisi intuitivno ali preko grafov, kako daleč lahko greste med regulacijo. Obstaja lahko še en problem, ki ga pospešek ne more rešiti. Proizvajalec lahko uvede določene omejitve. Če predstavlja model s tovarniškim overclockom, lahko prenehate upati na potencial in hitrost dela. Ponavadi po overclocking doma ne daje nobenega rezultata na vse. Seveda lahko med overclockingom poskusite, uporabite različne načine in pripomočke, vendar to vedno storite na lastno odgovornost. Lažje je uporabljati posebne programe, kot je MSI Afterburner. Utility je najbolj priljubljen za to nalogo in vam omogoča, da preprosto dvignete ali spustite frekvenco adapterja in v primeru prekoračitve dovoljenih vrednosti takoj pove o tem. Zahvaljujoč ji je uspelo povečati frekvenco modela, ki se proučuje, na 1171 MHz, in z dodatkom dodatnega Boost je dosegel 1250 MHz. Prav tako je povečala hitrost video pomnilnika s 6008 na 6612 MHz.

Sorodne publikacije