Encoder je koder: opis, funkcije in funkcije

V ruskem jeziku se je v zadnjih dvajsetih letih pojavilo toliko besed, da jih je preprosto nemogoče spoznati. Z aktivnim razvojem interneta so se začeli pojavljati novi poklici. Poleg tega lahko ljudje različnih specialnosti delajo na eni in isti stvari. Seveda, navadna oseba ni dolžna razumeti vse v vrsti. Še posebej v tem, da ga ne zanima. Ampak, če ste nekako vključeni v programiranje, potem zagotovo želite vedeti, kaj je kodirnik.

Premise

Po eni strani se lahko vprašanje o razlikah med posebnostmi koderja in programerja šteje za neresno. Na prvi pogled ni problema. Toda če se jim približamo, potem postane jasno, zakaj sta ta dva poklica tako zmedena.


Kakšna je netočnost besedila in prevodov v zvezi z angleškimi izrazi. To se zdaj sooča s celotno paleto novonastalih besed, ki pridejo na jezik n. Ena postavka se začne pojavljati veliko število imen, in postane nejasno, pred nami telo računalnika, sistemske enote ali šasije. Enako velja za poklice. Posebej pereča težava je postala posebnost, povezana z računalniki. Zanimivo je, da lahko tudi v sporu pride do spora glede koderja in programerja. Kakšna je razlika med temi posebnostmi, se lahko odločijo sami zase.

Dva tabora

Netočnost teh opredelitev besed se je pojavila sredi dvajsetega stoletja. Tako sta se razlikovala dva nasprotna tabora. Spopadali so se z vsemiForum, ki dokazuje njegovo pravilnost. Pravzaprav smo prejeli polemike, ki menijo, da so programerji ljudje, ki delajo s kodo in arhitekturo. Od tu je mogoče narediti logičen zaključek, da sta koder in programer sinonim za poklice.


Predstavniki drugega tabora so bili nekoliko drugačni. Po njihovem mnenju je programer napreden specialist, ki ga lahko imenujemo arhitekt. Toda kodirnik je začetni programer.
Drugi pogled daje pravico trditi, da se programer šteje za glavno osebo, ki razvija in ustvarja algoritme, na katerih bo program deloval, in dajalnik preprosto izvede vse, kar je zasnovano.

Vsestranskost

To so dve najpogostejši misli, ki so jih prebivalci interneta lahko dosegli. Glavni problem je, da je zelo težko razdeliti kodirnik in programer. Najpogosteje opravljajo prvo in drugo nalogo. Ta situacija je na daljavo spominja na urednika in lektorja. Ko je očitno, da je prvi upravitelj, ki dela na publikaciji na vseh frontah, drugi pa popravlja napake v besedilu. Toda pred kratkim se urednik pogosto spremeni v popravni delni čas, še posebej, če morate zmanjšati število zaposlenih in prihraniti. Ista zgodba se zgodi s programerjem, ki pogosto ne razvija le algoritmov, temveč jih tudi izvaja kot kodirnik.

Image

Seveda ne bi bilo pametno misliti, da so uporabniki forumov in uporabniki interneta idealno razdeljeni na dva tabora. Bilo je tistih, ki so predstavili svoje nore teorije. O njih je treba na kratko omeniti. Posledično se je pojavila enotna opredelitevžaljivo in ne toliko tolmačenje.
Kodirnik je binarni koder. Tako čudno idejo so našli na internetu. Ni težko uganiti, da je razlaga te posebnosti žaljiva. Nekateri so verjeli, da koder ni strokovnjak svojega podjetja. On samo "trpi" nad neoptimizirano kodo, ki piše z napakami. Coder nima izkušenj, si je predstavljal, da je programer nevednosti.

Ustvarjalnost

Druga misel je bila že opisana prej, vendar v drugi formulaciji. Ustvarjalec se imenuje programer, a obrtnik - koder. Morda interpretacija in bi imela pravico do življenja, vendar obstaja en plašč. Redko se lahko delo programerja imenuje ustvarjalnost. Ustvarjalci so oblikovalci, umetniki, glasbeniki. Programerji pišejo kode, poskušajo zadovoljiti stranko, uresničiti njegove naloge itd. Seveda se zgodi, da programer postane vodja enega od oddelkov, nato pa dela na ustvarjalnih nalogah. Ampak osebje specialist ponavadi opravlja monotono delo. Če ste prepričani, da je programiranje ustvarjalnost, naj bo tako. Potem pa zanikati, da je koder v enaki ustvarjalnosti, brez pomena. Navsezadnje oba strokovnjaka delata na enem predmetu - kodi.

Izvor

Da ne bi bili zmedeni in se odločili, kateri koder se razlikuje od programerja, lahko greste z druge strani. Kot smo že omenili, gre za dve izposojeni besedi. Zato imajo prevod, ki bo dal jasne opredelitve.
Izkazalo se je, da angleščina v resnici ne pomaga pri reševanju tega vprašanja. Karkoli "programer", "koder" ali "razvijalec", v ruščini še vedno izkaže, da jeprogramer To je z jezikovnega vidika sinonim. Obstaja domneva, da se je sprva začela uporabljati beseda "koder", ker je krajša in je lažje in hitreje pisati. In vemo, da ruski jezik želi postati lažji. Torej se je pojem "koder" in "programer" v nekem trenutku združil.

Nujnost

Na splošno je problem ruskega jezika v tem, da se pogosto pojavlja v besedah, ki nimajo praktičnega pomena. To pomeni, da je bil programer, da se ni dotaknil nikogar, in nenadoma je beseda postala težka za pisanje, in se odločila, da uporabi svoj sinonim "koder". Gre za preprosto zamenjavo besed, ki v jezik ni prinesla novega pojma, ampak le poenostavila obstoječi. Za dokazovanje tega mnenja je mogoče spomniti na uporabo "programerja". Izkazalo se je, da so se nekateri uporabniki sami odločili, da je tako pravilno uporabiti ime tega poklica. Zato dobimo tisto, kar ljudje v zadnjem času uporabljajo bodisi z običajnimi besedami, bodisi z novimi.

Stopnja usposobljenosti

Ker prevod iz angleščine ne zagotavlja novih dokazov za uporabo teh besed, se bomo vrnili na prejšnje mnenje. Encoder ali programer imajo različne kvalifikacije. To je najpogostejša delitev specialitet. Izkazalo se je, da je kodirnik programer najnižje kategorije.
Pravzaprav to prepričanje ne bo uspelo. Obstajajo pa dokazi, da je bil sprejet standard, ki je omogočil, da so vsi programerji razdeljeni v štiri kvalifikacijske skupine. Prvi je bil pripravnik, koder, mladi programer in razvijalec. Drugi so bili inženirji inprogramerji Na tretjem mestu so višji razvijalci in programerji ter inženirji. Slednji je bil vodilni programer, višji strokovnjak in glavni inženir. Zanimivo je, da so bile za vsako skupino predpisane zahteve in naloge. Vendar pa je bil še en problem - koder ni na seznamu. Za to obstaja kodirnik. Spet nasprotje dveh sinonimnih pojmov, ki bi jih lahko razdelili na dva tabora. Na splošno kodirnik in kodirnik nista samo sinonimi. To je isti pojem, ker bosta prva in druga angleščina "koder". Tako smo se vrnili k dejstvu, da je kodirnik preprosto izvršitelj, programer pa je ideološki navdih in v nekaterih primerih vodja.

Sorodne publikacije