Dodatno hlajenje za prenosni računalnik: pregled, vrste, funkcije in pregledi

Lastniki stacionarnih računalnikov se pogosto pritožujejo, da je grafična kartica zelo vroča, da je zelo vroč procesor, hladilnik pa ne izpolnjuje vseh nalog. Mnogi začnejo iskati idealen hladilni sistem. Nekdo raje kupi nov, vendar močnejši hladilnik, nekdo se odloči za hlajenje z dušikom in nekdo poskusi z vodnim sistemom. Tako ali drugače je izbira lastnika osebnega računalnika odlična. Vendar je dodatno hlajenje za prenosni računalnik veliko bolj zapleteno.

Za koga?

Na splošno, če želite razmisliti o tem, kako "ohladiti plamen" vašega prenosnika, morate takoj, ko kupite napravo. Včasih je prepozno, da bi rešili takšen problem, če procesor gori na integrirani plošči ali pa se celoten sistem zruši. Zato morate, če želite razumeti, ali potrebujete dodaten CI, določiti namen vaše naprave.Če ste kupili preprost prenosnik, ki ga uporabljate za brskanje po internetu in sedite v pisarniških aplikacijah, verjetno nikoli ne boste imeli težav s pregrevanjem. Če se odločite za nakup igralne naprave kakršne koli resne naprave za večpredstavnost, potem morate takoj razmisliti o rešilcu.

Izključitev

Če pa imate zmogljivo napravo, ne potrebujete vedno dodatnega hladilnega sistema za prenosni računalnik. Proizvajalci se pogosto osredotočajo na ta sistem, ustvarjajo posebne tehnologije in vse kar morate storiti je, da občasno očistite notranjost prenosnega računalnika. Tudi vse lahkoodvisni od konstruktivne komponente, saj razvijalci vedno poskušajo izdelati visokokakovosten in produktivni sistem.


Čas je, da razmislimo

Kaj storiti, če niste takoj razmišljali o nakupu, vendar ste upali na proizvajalca, a on vas je, čudno, vzel? Tukaj morate že razmišljati o diagnostiki. Obstaja veliko razlogov za nakup dodatnega hlajenja za prenosni računalnik. Prvič, ste spoznali, da pred vami - močan sistem, ki dodeljuje preveč toplote, in zato morate pomagati ji obvladati pregrevanje. Drugič, odločili ste se, da boste poskušali izboljšati zmogljivost in overclocked. Da bi bilo varno za napravo, je zaželeno, da SI takoj kupite in poskusite.
Zgodi se, da uporabnik začne opazovati, kako se sistem upočasni. Takoj greje na operacijski sistem, ki lahko prelije viruse in ga vrne. Ko situacija ostane enaka, začne misliti, da je ena od komponent propadla. Torej začnite prikazovati strašne uporabnike, ki iščejo, kot da bi v integriranem sistemu postavili nov procesor ali spremenili RAM. Toda mnogi ljudje pozabljajo na preprečevanje in diagnozo naprave. Ne moreš kupiti samo prenosnega računalnika in ga za vedno pozabiti. Sčasoma prosi za nego. To se lahko zgodi eno leto po nakupu in se lahko zgodi po petih letih. Vendar mora uporabnik razumeti, da sistem potrebuje čistočo. Če ne veste, kako sami razstaviti napravo, očistite hladilnik, radiator, zamenjajte termično pasto, nato jo prenesite vservis. Če niste prepričani, da je težava v hladilnem sistemu, poskusite s pomočjo pripomočka preveriti temperaturo. Naredite preizkus in ko vam sistem pove, da se C ne bo popolnoma spoprijel z vašimi nalogami, potem pa očistite ploščo in vse komponente iz prahu.

Nasveti proizvajalca

Malo nas je prebralo navodila za uporabo pametnega telefona, tabličnega računalnika ali prenosnega računalnika. Verjetno nihče ne ve, da je uporabniški priročnik opozorilo, ki ne upošteva kaj, napravo lahko utopite pred časom, ko je bila nastavljena. Na primer, obstaja informacija, da se nož ne sme uporabljati na mehki površini, delati z njo na kolenih, preprečevati izhajanje zraka iz odprtin itd.
Pomembno je tudi razumeti, da je katera koli naprava kratkotrajna, še bolj, ker v sedanji konkurenci in trženju proizvajalcem ni donosno izdelovati naprav, ki bi desetletja živele in uživale uporabnika. To je veliko lažje letno izdati ton novih modelov, ki se razlikujejo po barvi in ​​lokaciji gumbov, tako da kupci zamenjajo svoje prenosnike zaradi zastarelih konfiguracij in njihove obrabe. Navsezadnje obstajajo resnično dolgoletne naprave, ki delujejo več kot 10 let, danes pa niso zelo pomembne, vendar še vedno opravljajo standardne funkcije. Obstajajo tudi takšne naprave, ki v petih letih opazno "utrudijo". Zlasti se ohlaja hladilni sistem. Torej, če ste opazili pregrevanje, in vaš prenosnik je ob večerji star 100 let, potem razmislite o nakupu novega.

Nevarnost

kaj potrebujejo hladilniki za prenosnike, dodatno hlajenje, različne metode prezračevanja? Jasno je, da se sistem ne pregreje. Toda kaj se zgodi z njo, ko dela na povišanih temperaturah? Najprej, vroč zrak ne doseže le vseh elementov na plošči, ampak se dotakne tudi tipkovnice in sledilne ploščice. Ko je obremenitev visoka in temperatura preseže mejo, potem z veliko hrupa, ki je nelagodje za uporabnika.

Možnosti

Poleg dejstva, da je mogoče prenosni računalnik dodatno hladiti z lastnimi rokami, obstajajo tudi boljše možnosti za izboljšanje informacijske tehnologije. Torej je enostavno najti zračno hlajenje kot stojalo na trgu. To je najpogostejši način zaščite sistema. Možno je namestiti vakuumski hladilnik, ki je bil pred kratkim priljubljen med tistimi, ki so nezadovoljni s podporami.

Sklep

Pred obravnavo možnosti, da potrebujete le denar, spoznavamo ustvarjalno alternativo. To je naprava, ki je izdelana v lastnem okolju. Na internetu je veliko primerov in odgovorov na vprašanje, kako narediti dodatno hlajenje za prenosni računalnik. Seveda pa niso vse zanesljive in kakovostne, vendar obstajajo bolj ali manj standardizirane različice, ki jih je uporabljalo več kot ducat ljudi. Torej je bistvo tega poskusa, da domači sistem ne ohladi ohišja, ampak pomaga odstraniti topel zrak iz radiatorja. Za to, poleg notranjega hladilnika nameščen zunanji. Variante njegovega oblikovanja lahko veliko, kot tudi materiali. Če se odločite zaUstvarjanje takšnega čudeža, je najbolje, da se prezračevalna rešetka pomakne nazaj, saj lahko na tak način moti tako obliko. No, moram sprejeti statiko naprave.
Ohišje je izdelano iz kartona ali tega, kar imate v mislih. Kupili smo standardni ventilator povprečne velikosti 120 mm, hladilnik pa naj bi bil zasnovan za sistemsko enoto. Seveda pa bo uporabljen v domačem dizajnu. Zato mora delovati pri 12 Watts. Za tako dodatno hlajenje prenosnik ne bo ustrezal. Za napajanje ventilatorja je dovolj, da ga povežete preko USB-ja ali kupite preprosto 12-voltno napajanje. Izdelamo piramidno konstrukcijo, ki se bo zožila do roba: na eni strani imamo vgrajen ventilator, na drugi pa je velikost reže z odprtino. Tesno se mora prilegati luknji, tako da ni pretoka zraka, struktura pa je tesna.

Poskusi

Seveda zgoraj navedena možnost ni nevarna, vendar lahko vsi podobni poskusi vodijo do nepopravljivega, zlasti če nimate dovolj informacij. Na splošno obstaja toliko načinov. Druga možnost je, da dodatno hlajenje za laptop namesto DVD pogon. Nekateri uporabniki se zavedajo, da je v dobi flash pogonov in drugih nosilcev informacij optični pogon izgubil priljubljenost in zavzame nepotreben prenosnik. Začnejo razmišljati, da ga namesto tega lahko namestite. Torej misli vodijo k namestitvi dodatnega trdega diska ali enakega, odvisno od oblike,ventilator Slednja možnost je bolj primerna za ljudi, ki so seznanjeni s to temo, saj morate razumeti, kje bo v tem primeru prišel zrak in od kod prihajajo.

Uradne naprave

Kot je bilo že omenjeno, je ena od naprav, ki lahko služijo kot dodatno hlajenje za prenosni računalnik, stojalo. To je najbolj priljubljena metoda, ki je ne ljubi vsi. Kljub temu se verjame, da je za dvig temperature ogrevanja potrebno dvigniti nož po površini. V ta namen uporabniki postavijo svinčnike, knjige, stojala in drugo. Z uporabo tega načela so proizvajalci razvili vgrajene hladilnike. Obstaja razlika med velikostjo ventilatorjev, njihovim številom, lokacijo stojala, njegovo velikostjo itd. Dodatno dodatno hlajenje za prenosni računalnik - vakuumski hladilnik. To je možnost za tiste, ki jih negativne posledice negativno vplivajo. Ta naprava je "odsesana" v prezračevalno mrežo. Ima obliko škatle s temperaturnim indeksom. Deluje približno kot domača naprava, vendar bolj učinkovito in avtomatizirano. Absorbira velike količine zraka, hitro se absorbira in ohlaja. Kompakten in udoben. Edina pomanjkljivost je glasno delo.

Zaključek

Kot kaže praksa, je dodatno hlajenje potrebno le v primeru močnih sistemov. Ta možnost je primerna za igralce, saj so naprave ogrevane na nore temperature. Čeprav je v takih napravah ponavadi C nastavljen veliko bolje kot v istih ultrabook. Dodatno hladilnik mislijo tudi lastniki zastarelih napravse ne morejo deliti z lastnimi zvezki. Ker sistem izčrpa in izgubi svojo primarno zmogljivost, potrebuje dodatno pomoč. Najpomembnejša stvar, ki jo je treba upoštevati, je preprečevanje in čiščenje prenosnika. To je razlog za pregrevanje in sežiganje plošče, ki se najpogosteje pojavlja in lahko uniči napravo dobesedno nekaj let po nakupu.

Sorodne publikacije