Content Defender: Kakšen program potrebuje, kako se ga znebiti?

Na podlagi imena veliko uporabnikov računalnikov in prenosnih računalnikov, ki delajo s sistemi Windows, pogosto ne poročajo, da so nekateri samodejni pripomočki zelo nevarni in škodljivi. Eno od teh se lahko imenuje zagovornik vsebine. Kaj je ta program, kakšen je njegov vpliv na sistem, kako se ga znebiti enkrat za vselej, bo prikazan spodaj. Medtem pa razmislite, kaj je ta aplikacija.

Vsebinski zagovornik: Kaj je ta program? Ali jo potrebuje?

Glavni problem vseh uporabnikov je, da so pozorni le na ime appleta, ker se prevede kot "Content Defender" (vsebina), vendar ni jasno, kaj točno.


Ko se aplikacija največkrat pokaže, postane jasno, da to ni samo običajen ugrabitelj brskalnika, z dodatkom ogromnega obsega oglaševanja v svoji funkcionalnosti, temveč tudi ponaredek protivirusnega programa, ki generira lažne alarme, ki se imenuje, za in brez razloga. In to vodi ne samo do upočasnitve dela absolutno vse nameščene v operacijskem sistemu brskalnikov, ampak tudi sčasoma povzroči nastanek računalniškega smeti. Da ne omenjamo nemogoče normalno delo na internetu zaradi stalnega preusmerjanja oglaševalskih mest ali virov vprašljive vsebine, ki bi lahko povzročili prodor računalnika veliko bolj nevarnim grožnjam.

Vsebina zagovornik: Kaj je ta program v smislu vpliva na računalniški sistem?

Ta grožnja je v osnovi veljavna, tako kot vsi njeni sorodniki, s spremembo starterjevstrani brskalnika, iskalnikov ali s spreminjanjem nastavitev brskalnika kot dodatnih razširitev ali plošč, ki so privzeto aktivirane.


Sčasoma se lahko povečajo obremenitve sistemskih virov v smislu uporabe CPE (CPU) ali RAM (RAM). Še huje, ko zlonamerna programska oprema, ki lahko prodre v sistem z delovanjem tega virusa, začne ukrasti informacije. Ok, če velja le za prijave in gesla za dostop, na primer do socialnih omrežij. Toda če hranite (tudi če ste šifrirani s posebnimi tipkami) podatke o bančnih karticah, ste lahko še vedno prepričani, da jih ne morete shraniti.

Metoda standardnega brisanja

Kljub vsej tej negativnosti lahko vprašanje, kako odstraniti program Content Defender, rešimo preprosto (z uporabo standardnih orodij Windows in s programi drugih proizvajalcev). Zakaj preprosto Ker zlonamerni program sam ni prikrit v sistemu in je nameščen, kot da je zanesljiva programska oprema, ima celo digitalni podpis (prav zaradi tega se mnogi antivirusi na to ne odzivajo).
To je kratek opis virusa Content Defender. Kaj je ta program zdaj veliko jasnejši. Obrnimo se na praktične korake za njegovo odstranitev. Za začetek morate uporabiti razdelek »Program in komponenta« na nadzorni plošči, v kateri koli najnovejši različici sistemov Windows, kjer morate odstraniti dve aplikaciji: Content Defender in HP Defender (ne skrbite - druga komponenta programske opremeIzdelki podjetja Hewlett Packard s tem nimajo nič opraviti).
Po opravljenem standardnem postopku preverite sistemske registre za preostale ključe, tako da jih prosite, da poiščejo imena oddaljenih programčkov in nato izvedete podobne operacije v katerem koli upravljalniku datotek (na primer v istem Explorerju).
In še nekaj besed o zagovorniku vsebine. Kakšen je ta program v smislu vpliva na brskalnike? To je ugrabitelj, ki lahko celo spremeni lastnosti zagonskih datotek brskalnika. Za popolno zaupanje morate preveriti lastnosti bližnjic, tako da v tipu objekta po končnici EXE z imenom brskalnika ni bilo dodatnih stavkov. Standardno ponastavitev lahko zaženete tudi v normalno stanje, kot če bi bil brskalnik pravkar nameščen (deaktiviranje nameščenih razširitev, zagonskih strani in iskalnikov bo izvedeno samodejno).

Uporaba orodij za ozko vrstico

Če povprečni uporabnik tej tehniki ne mara, lahko svoja dejanja poenostavite s posebnimi uninstallerji (Revo Uninstaller, iObit Uninstaller, itd.), Da odstranite zgornje programčke. Ti, kot tudi v particijah Windows, morajo poudariti programe, ki jih želite izbrisati, opraviti standardni postopek, nato pa aktivirati sistem za skeniranje za neobdelane ostanke in se nato znebiti vsega, kar bo najdeno, vključno z datotekami, imeniki in vnosi v register. . Ko končate vse procese, dokončajte ponovni zagon računalnika in hkrati preverite sistemprenosni anti-adware kot AdwCleaner ali kaj drugega.

Več nasvetov

Torej je bil program Content Defender urejen. Z načinom odstranitve se zdi, da tudi to ne bi smelo biti vprašanj. Preostalo je dodati, da mora vsak uporabnik pri prenosu ali namestitvi programske opreme, ki je vzeta iz nezanesljivih virov (tudi v obliki arhivov), najprej preveriti vsebino za morebitno prisotnost virusov in zlonamerne kode (vsaj prek menija ukazov z izbiro ukaza, po namestitvi protivirusnih paketov).

Sorodne publikacije