Blue BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO Stop Screen: Kaj je ta napaka in kako jo popraviti?

Ena izmed najbolj neprijetnih (in celo kritičnih) napak je pojav modrega zaslona BSoD na začetku operacijskega sistema z izdajo sporočila o stop-kodi BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO. Windows se ne zažene in zdi se, da ne morete storiti ničesar, ker je kršitev prenosa določena vsakič, ko začnete. Vendar pa ni potrebno spuščati rok, ker je izhod. Nato predlagamo nekaj preprostih metod, ki bodo zagotovile, da bodo popravile stanje (vendar, odvisno od tega, kaj je bil glavni vzrok napak). Za povprečnega uporabnika se lahko zdi nekoliko zapleteno, če pa se operacijski sistem ne naloži iz kakršnega koli razloga, ne morejo brez njih, ker je njihova uporaba za odpravo takšnih neprijetnih situacij. Vendar je vse v redu, vendar najprej ugotovimo, za kaj gre in zakaj nastane.


BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO: kaj je ta napaka?

Najprej je treba opozoriti, da se ta napaka pojavlja v skoraj vseh najnovejših različicah sistema Windows, začenši s sedmo različico. Kaj pa v sporočilu nakazuje stop-koda?
Napaka BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO (Windows 8 ali katera koli druga sprememba) neposredno kaže na nezmožnost inicializacije sistemske konfiguracije (strojne in programske opreme). Možni vzroki za to stanje so v večini primerov poškodovani s storitvijo bootloader (NTDLR) in sistemskimi datotekami, nepravilno delovanje postavitev RAM-a ali druge možne težave, na primer napake pri poskusu uveljavljanja dostopaRAM itd.).


BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO: Kako popraviti sesutje pri prenosu?

Kot ena izmed glavnih tehnik za reševanje problema je omogočena standardna obnovitev operacijskega sistema, ki se lahko aktivira z nalaganjem zadnje uspešne konfiguracije ob zagonu.
Za dostop do zagonskega menija na samem začetku zagonskega operacijskega sistema je potreben čas, da večkrat pritisnete tipko F8 (za Windows 10, da aktivira ta način dostopa, morate uporabiti izmenljivi medij z namestitvijo starejšega načina zagona prek ukazne vrstice). Če standardni postopek ne deluje in se BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO znova zruši, morate uporabiti vse iste menije, vendar izberite možnosti zagona z možnostmi zagona podpore v ukazni vrstici. Vendar pa je bolje, da prenesete iz USB-obnovitvene ali namestitvene diskete (flash pogoni) in iz nje uporabite ukazno vrstico (Shift + F10 v obnovitveni konzoli). Uporaba odstranljive naprave je bolj koristna, saj pri prenosu iz običajnega načina trdega diska s podporo za ukazno vrstico lahko napaka BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO še vedno postane znana. Po dostopu do ukazne konzole morate najprej preveriti sistemske datoteke in knjižnice za poškodbe. To se izvede z izvajanjem ukaza sfc /scannow.
Če zaženete zagon, ki podpira omrežne gonilnike, lahko poskusite obnoviti sistem na spletu z ukazom, navedenim na zgornji sliki.

Uporaba ukazne vrstice v varnem načinu

Toda tudi po tem, ko takšne operacije ne uspejo, se lahko BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO pojavi, ko poskusite znova zagnati iz običajnega sistemskega zagona. V tem primeru (spet skozi zagonski meni s pritiskom na tipko F8), morate zagnati v varnem načinu.
Če je prenos normalen, ukazni ukazni ukaz ponovno uporabi dve vrstici, prikazani na zgornji sliki. Po potrditvi njihove izvedbe lahko operacijski sistem znova zaženete v običajnem načinu.

Dodatna priporočila

Vendar te metode za odpravljanje težav ne potečejo. Ker je včasih videz zaslona dejansko lahko posledica kršitev pri delovanju pomnilnika, je v večini primerov priporočljivo odstraniti plošče na matični plošči, nato pa preveriti možnost zagona sistema. Pri odkrivanju zlomljivega bloka se bo moralo preprosto vrniti ali zamenjati s podobnim. V nekaterih primerih, ko je sistem lahko izpostavljen virusom, je priporočljivo uporabiti diskovne antivirusne skenerje (na primer Rescue Disk iz Kaspersky Lab-a), ki imajo lastne vire za prenos, preden se OS zažene in lahko zazna tudi globoko skrite viruse (in celo v operativnem spominu) yati) Če so napake povezane z poškodbo zagonskega računalnika, je lahko koristno, da jo popravite ali celo popolnoma prepišete prek ukazne vrstice z uporabo ukazov, ki temeljijo na orodju Bootrec.exe. Vsaj ena od predlaganih možnosti bi morala imeti pozitiven učinek. Najboljša pa je večinadejanje se izvede z zagonskim obnovitvenim medijem in ukazom ukazne konzole, ki je prvo in najbolj nepogrešljivo orodje za odpravo najbolj znanih sistemskih napak ob zagonu. Vendar se zgodi, da se zaslon pojavi, nekaj časa zadrži in nato izgine. Če se sistem naloži vsaj enkrat, vzrok napake pa so dinamične knjižnice ali sistemske storitve, lahko uporabite pripomočke DLL Suite in MS FixIt. Prvi nalagajo poškodovane ali manjkajoče DLL-je, druga pa služi kot popravilo težav pri delu sistemskih storitev. Mimogrede, ali je primeren za mnoge druge namene, ko uporabnikova metoda ne daje nobenega oprijemljivega učinka. Vendar pa je praviloma v našem primeru uporaba ukazne konzole jamstvo za uspeh. To priznavajo vsi strokovnjaki in uporabniki, ki se soočajo s tem problemom.

Sorodne publikacije