ATK_package: Kakšen je program, za katerega je potreben?

Večina lastnikov prenosnikov ASUS se srečuje z vnaprej nameščenim paketom ATK. Kaj je ta program, ni vsakdo ugibati, saj je reden sklop voznikov. To je deloma tako, vendar so zmogljivosti vnaprej nameščenega pripomočka veliko širše, kot se zdi na prvi pogled.

Paket ATK: Kaj je program in ali ga potrebuje na računalniku ali prenosnem računalniku?

Najprej morate razumeti organizacijo same programske strukture. Kaj potrebuje paket ATK? Seveda, da bi v sistem najprej namestili potrebne gonilnike za vso "železno" opremo.


Organizacija aplikacije je nekoliko podobna tisti, s katero se ukvarjamo v primeru paketov, kot je DriverPack Solution. Res je, da je ta pripomoček namenjen izključno za prenosne računalniške sisteme, ki temeljijo na matičnih ploščah ASUS. Takoj bodite pozorni na dejstvo, da pripomoček deluje le s prenosnimi računalniki ASUS, in ne gre za to, da ga uporabite drugim proizvajalcem. Ampak vse je v redu.

Paket ASUS ATK: Kaj je ta program v glavnem paketu?

Nekateri uporabniki menijo, da se lahko aplikacija po namestitvi gonilnikov izbriše. Lahko. Vendar ni izključeno, da je včasih morda potrebna ponovna namestitev gonilnika in ponovna namestitev celotnega operacijskega sistema. In kje drugje lahko najdete spremljevalno programsko opremo, razen na strani proizvajalca? In če trenutno ni dostopa do interneta? Kaj storiti?
Tukaj začenjate razumeti prednosti paketa paketov ATK. Kakšen program je potreben?Seveda, ja! Ko operacijski sistem namesti (z njegovega vidika) najprimernejše gonilnike, strojna oprema morda ne bo delovala pravilno. Toda če določite, kdaj namestite lokacijo shranjevanja aplikacije ali jo preprosto zaženete ročno, ne bo nobenih težav.


Dodatni moduli in funkcije

Kot smo že omenili, zmogljivosti programa niso omejene samo z namestitvijo gonilnikov. Pravzaprav je še vedno ogromno dodatnih orodij, ki jih mnogi uporabniki preprosto ne morejo uganiti. Zdaj pa je neposredno o modulih programa ATK Package. Kaj je ta program? Povratne informacije uporabnikov na spletu kažejo, da ima aplikacija samo nekaj glavnih modulov:
 • Generic Function Service - orodje, ki vam omogoča popolno preoblikovanje sheme napajanja, ki jo je namestil Windows, tudi s prerazporeditvijo gumbov za zaustavitev računalnika vstop ali izhod iz načina mirovanja;
 • Hotkey - modul za popolno prerazporeditev kombinacij bližnjic;
 • OSD je ključni krmilnik Fn z določenimi ukrepi, dodeljenimi z dodatkom katerega koli drugega ključa;
 • Mediji so programska lupina, ki vam omogoča predvajanje zvoka in videa z uporabo predvajalnika programske opreme namesto standardnega Windows igralca, ki je videti veliko bolj zanimiv kot standardni predvajalnik.
 • Obvezni začetni sestavni deli

  Da pa bi bil paket v celoti izkoriščen, obstaja potreba po pomožnem sistemu z imenom ATK0100 ACPI UTILITY, ki temelji navoznika.
  Brez tega bo mogoče namestiti samo gonilnike, vendar ni mogoče uporabiti dodatnih jezikovnih modulov. Na žalost veliko ljudi pozabi na to ali pa samo o tem ne razmišlja. Isti pripomoček je treba najprej prenesti z uradne strani ASUS-a, nato pa se samostojno vključiti v sistem.

  Prednastavitev

  To je v splošnih značilnostih pripomočka ATK Package. Kaj je ta program verjetno nekoliko razumljiv. Nastavitev parametrov ni posebej zapletena.
  Vendar pa je na začetku zaželeno, da greste na uradni vir ASUS in tam prenesete polno različico paketa ATK. Kaj je ta program v smislu razširjene možnosti bo postalo jasno po prenosu. Dejstvo je, da je nameščena različica nekoliko okrnjena, torej nima vgrajenih dodatnih modulov. Po tem morate v procesu namestitve paketa zapisati vse, kar potrebujete, in počakati na zaključek procesa integracije programske opreme v operacijski sistem. Potem je seveda nujno, da ponovno zaženete računalnik ali prenosni računalnik (brez tega paketa preprosto ne bo aktiviran).

  Kratki rezultati

  Upoštevajte, da ta paket lahko deluje samo z ASUS prenosniki ali netbooki. Noben drug proizvajalec ni izračunan. Z drugimi besedami, če poskusite uporabiti nekatere programske module v računalniških sistemih drugega proizvajalca, ne bo delovalo. Grobo rečeno, tudi tuja "železa" nima take podpore.
  Zpo drugi strani pa je ta program zagotovo eden od najbolj zanesljivih sredstev podpore in prilagajanja. In njegova začetna uporaba lahko reši precej težav, ki nastanejo pri postavitvi opreme. Edino vprašanje je, katera različica bo uporabljena. Menijo (in pregledi to v celoti potrjujejo), da bi bila najboljša možnost prenos razširjene spremembe s strani proizvajalca in z namestitvijo zgornjega gonilnika, kar je preprosto potrebno za normalno delovanje pripomočka.
  Dodati je treba, da so orodja iz paketa precej nenavadna in zanimiva. Čeprav je mogoče trditi, da je spodnja vrstica poenostaviti upravljanje naprav ASUS s ponovnim dodeljevanjem ključev, pa to ni tako. Če imate prenosni računalnik tega proizvajalca, ne bodite leni in namestite ustrezen pripomoček. V njej je mogoče celo zmogljivost sistema spremeniti brez uporabe standardnih Windows (vsaj enake nastavitvene sheme moči). Na splošno, kot rezultat, lahko dodate le tisto, kar se znebite programa ni vredno vseeno. Vsaj bo koristno pri namestitvi gonilnikov (še posebej, če se sistem sploh ne namesti, kar potrebujete). Če pa ne upoštevate izključno nadzornih programov, lahko vedno uporabite univerzalni FOR Driver Booster, ki vam omogoča samodejno posodabljanje gonilnikov, ki jih prenesete neposredno s strani proizvajalca opreme. In ASUS v tem smislu ni izjema.

  Sorodne publikacije