Alice Boskonović je igralka Tekken 6

Alice Boskonović - lik igre "Tekken". Dekle ni moški, ampak robot. Njen ustvarjalec je dr. Boskonovich, ki je izgubil svojo pravo hčerko in se odločil, da bo kopijo reproduciral. Prvi nastop Alice je bil na igri Tekken 6, ki se je zgodil leta 2008. Igra je bila na voljo samo za igralne konzole. Leta 2017 je bil izdan Tekken 7. Alice se je spet pojavila.

Videz

Alice je ena izmed najbolj smešnih likov v Tekkenu v zgodovini video iger. Nosi obleko, ki sije od vijolične do rožnate. Na obleki lahko vidite nerealne vrtnice in diamante. Poleg obleke, dekle nosi rokavice, nogavice in kratke hlače. Boot Girl Robot v čevljih. Hair v Alice dveh barvah - na eni strani lahko vidite roza pramenov, na drugi strani - rdeče. Na roke so pritrjeni trije cvetovi. Dekletove oči so ponavadi zelene, v trenutkih, ko začne teči Jean Kadw, so njene oči pobarvane rdeče.


V igri "Tekken" ima Alice Boskonovich tudi alternativno verzijo obleke. V šestem delu so rdeči čevlji, rdeča obleka in srajca bele barve, v sedmem delu pa obleka iz kovine, ki se tesno prilega telesu robota. Lupina je bela in na njej so oljčne linije. Na laseh ni marjetic. Namesto tega lahko vidite osem pinov - štiri na desno in štiri na levo. Alice Boskonovich na hrbtu nosi majhen pas iz kovine. Lahko se razgradi in opremi z dolgimi bodljami.


Naprava

Telo Alice je prekrito z neresnično kožo, ki jo je ustvaril zdravnik, da bi delo dobilo človeški videz. Pod kožo je titan, okostje pa je izdelano iz volframovega karbida. Tečaj se lahko spremeni v krila reaktivnega motorja. To omogoča Alice Bosconovich letenje v zraku. Robotska deklica se lahko zelo hitro premika na račun motorjev, ki se nahajajo ob njenih stopalih. V rokah raket in motornih žag. Vse dele telesa Alice lahko ločimo. To vam omogoča hitro regeneracijo. V glavi je robot vgrajena bomba, ki detonira, če bo glava dekleta brez svojega soglasja ločena.
Zaradi radarskega sistema lahko Alice prepozna predmete, ki so na daljavo. Poleg tega naprava omogoča simulacijo čustev. Kljub temu, da je Alice Boskonović robot, lahko joka, ima in opravlja druga dejanja, ki so značilna za ljudi.

Tekken 6

V šestem delu igre je robotska punca eden glavnih junakov kampanje. Po eni od napadov na laboratorij se je aktivirala dr. Alice Boskonović in skupaj z Larsom Alexander začela iskati priložnost, da vrne svoje spomine, ki so izginili iz amnezije. Med prehodom lahko igralec izbere, kateri od likov bo igral. Po izbiri enega od junakov podjetja, bo drugi upravlja z umetno inteligenco. Skozi igro ostaja dejstvo, da je Alice Boskonović robot, neznana. Njena skrivnost je razkrita le v finalu igre.
DejanskoAlice je skrbnica genija Gina Kadaami. Prav tako deluje kot sredstvo za opazovanje in beleženje vsega, kar se ji je zgodilo, ko je bila z Larsom. Jean ji ukazuje, naj napade Larsa. Po neuspehu se vrne v puščavo svojemu gospodarju. Čez nekaj časa robot naredi še en poskus, da bi uničil Larsa, vendar ga je Alexander na koncu premagal. Vzame njeno telo in ga prenese v delavnico, da ga popravi.

Tekken 7

Zgodovina Alice Boskonović v sedmem delu igre se začne z dejstvom, da je bila popravljena in zagnana. Prva bitka v igri je Chai Chaolan, ki je delo opravil proti Alice. Predvajalnik nadzoruje. Po zmagi Chaolan vrne spomin na dekle. Naredi ji nov kostum, ki je sestavljen iz kovine, in Alisa pripelje v Lars. Po srečanju fantje napadajo borci Tekken, da bi ukradli Gino, ki je nezavestna. Alice, ki je poskušala zaščititi gostitelja, se je dvakrat borila proti Nini. Prva bitka se je končala neuspešno in od drugega poskusa je robotska punca uspela prevzeti sovražnika.
Alice vse izvleče iz stavbe in jo raznese. V zadnjem poslanstvu so Alice, Jean in Lars združeni v prizadevanjih, da bi premagali skupnega sovražnika po imenu Kadju, ki je ubil Hayhatija.

Sorodne publikacije