4-jedrni procesor: funkcije, nasveti za izbiro

Osrednji procesor je "alfa" in "omega" katerega koli računalnika. Določa celotno zmogljivost celotnega stroja. Od njega bo odvisno, ali bo računalnik potegnil novo igračo. Ker če procesor ne ustreza, potem kul grafična kartica ne bo shranila. Binucleated "kamni" že dolgo niso citirani. Uporabljajo se samo za delo v pisarniških strojih. Zdaj v trendu, 4-jedrni procesor z dostojnim obsegom predpomnilnika tretje stopnje. Mnogi proizvajalci imajo takšne modele v svojem arzenalu. Med delom pod obremenitvijo se razlikujejo po zmogljivosti, energetski učinkovitosti in dodelitvi toplote. Analizirali bomo najbolj zanimive modele žanrov števcev: Intel in AMD. Najprej pa nekaj besed o tem, kako izbrati pravilen procesor.


Kako izbrati procesor?

Kako izbrati dober 4-jedrni procesor? Odgovor na to vprašanje temelji na vaših željah in zahtevah. Če želite začeti, se morate odločiti, kateri računalnik boste zbrali. Če preprosto domači računalnik s širokimi multimedijskimi zmogljivostmi, potem precej proračun "kamen" brez "vrtinci". Za predvajanje videoposnetkov z visoko ločljivostjo ni treba predvajati glasbe deskanja glasbe na internetu. Lahko podarite predpomnilnik in nekatere druge možnosti. Če so vaši interesi širši in nameravate aktivno uporabljati Photoshop, Vegas, Pinnacle ali druge profesionalne programe, potem boste morali porabiti za CPU srednje cenovne kategorije. Ampak česte trdo jedro igralec, ne morete brez top "kamen". In sodobni čipi na 4 jedrih zadnje generacije so vredni veliko. Na splošno je vse odvisno od vaših potreb in finančnih zmožnosti.


Drugi vidik, ki mu je treba posvetiti posebno pozornost, je vtičnica za matično ploščo. Vtičnica je priključek za procesor. Obstajajo različne vrste priključkov. In če je vaša matična plošča namenjena za vtičnico za procesorje AMD, potem se Intelov čip ne bo držal, saj ne morete poskusiti. Vendar ta izjava velja za računalnike pred petimi leti. Sodobni proizvajalci poskušajo sprostiti kartice z univerzalnimi vtičnicami. To vam omogoča, da v "motherboard" namestite kateri koli 4-jedrni procesor. Takšno poenotenje je namenjeno samo uporabnikom. Določenega ni treba izbrati. Torej, poglejmo najzanimivejše modele "kamnov" od najboljših proizvajalcev.

Intel Core i7 Kaby Lake

Začnimo z vrhovnim "kamnom" podjetja Intel. Intelovi štirje jedrni procesorji so bili vedno visoko zmogljivi in ​​energetsko učinkoviti. Kaj lahko ponudi ta vzorec? Sedem ima 4 jedra in 8 potokov. Nazivna delovna frekvenca - 2.900 megahertzov. Vendar pa lahko v turbo načinu ta procesor pospeši do 4.300 megahertz. Dobra zmogljivost. Predpomnilnik tretje ravni (L3) je 8 megabajtov. To je odličen rezultat. "Inteli" prejšnje generacije so imeli samo 6. Toplotno ločevanje tega "kamna" se ohranja na ravni 35-112 W. To pomeni, da tudi pod maksimalno obremenitev procesorja je povsem dovolj poln čas hladilnega sistema.
v jedro"Stone" je integriran grafični pospeševalnik z dobrim delovanjem. To pomeni, da ne morete uporabiti diskretne grafične kartice (v nekaterih primerih). In to pozitivno vpliva na porabo energije računalnika. Vsi strokovnjaki se strinjajo, da bo ta procesor ostal veljaven 3-4 leta. Res je, da je ta kopija vredna veliko. Toda to je Intel. Ta družba se ni nikoli razlikovala v preglednosti cen.

AMD Ryzen 52400G

Svež procesor podjetja AMD - zapriseženi sovražnik podjetja Intel. Kljub temu pa je odličen 4-jedrni procesor: 2 megabajta predpomnilnika druge ravni, predpomnilnik L3 s 4 megabajti, delovna frekvenca - 3600 megahertzov. V turbo načinu se procesor pospeši na 3900 MHz. Vgrajen grafični pospeševalnik "Radone Vega" z 11 jedrnimi čipi in hitrostjo 1250 megahertzov. Takšen adapter je dovolj za igre. Čeprav ne z maksimalnimi nastavitvami grafike. Kot lahko vidite, so značilnosti "Reisen" nekoliko slabše od "Seven" od Intela. Vendar to ni najhujša stvar. Najhujše je dejstvo, da je "Reisen" zelo vroče. Če nameravate naložiti ta procesor "v celoti", potem brez posodobljenega hladilnega sistema ne morete. Vendar pa je cena prijetna. Novost AMD je večkrat cenejša od procesorja iz "Intel" šeste generacije (niti osmega). Torej za tiste, ki nameravajo rešiti, je izbira očitna. Upoštevani so bili le najboljši modeli štirih jedrskih procesorjev obeh proizvajalcev. Zdaj pa si poglejmo enostavnejše modele.

Intel Core i3-8100 Kava jezero

Intel Core i3 4-jedrni procesor pripada osmi generacijivrstico z istim imenom in ima nekaj zanimivih možnosti. Torej je največja frekvenca 3600 megahertzov. Predpomnilnik tretje ravni je 6 megabajtov. Procesor se ne pregreje (verjetno najbolj "hladen" v liniji), ima nizko porabo energije in njegova mobilna različica se odlično pokaže v prenosnih računalnikih. To je "kamen" srednjega cenovnega segmenta. To je super za domači računalnik z izboljšanimi multimedijskimi zmogljivostmi. Če ima vaš računalnik produktivni grafični vmesnik, lahko računate na igre. Izdaja procesorja 2017. To je najnovejši od vseh razpoložljivih (po ceni) procesorjev Intel.

AMD Phenom II X4955

4-jedrni procesor AMD, ki je nekoč užival posebno priljubljenost med igralci. Ta "kamen" je izšel leta 2009 in takoj postal zanimiv za širšo javnost, saj je imel odklenjen množitelj in je bil zlahka overclockan. Za leto 2009 je imel odlične lastnosti. Torej nimajo ničesar leta 2018. Za multimedijski računalnik z nekaj trditvijo, da je igra zelo dobra. Ocenite sami: urna frekvenca - 3200 megahertz (v običajnem načinu), predpomnilnik tretje stopnje - 6 megabajtov, poraba energije - 125 vatov. Kot je razvidno iz specifikacij, bo računalnik, ki temelji na tem "kamnu", potegnil celo sodobne igre. Naj in brez kakršne koli "lepote" in učinkov. Najbolj prijetna stvar pri tem procesorju je cena. To je najcenejši čip. Popolnoma se bo ujemala kot proračunska rešitev.

Intel Core i5-6600K SkyLake

Še naprej razmišljamo o procesorjih. 4 jedrska energija, katere značilnosti smo zdajAnaliziramo, ki ga je v letu 2015 izvedla družba "Intel". Razvit je bil kot zamenjava za zastareli model Core i5 in ima odlične lastnosti, zaradi katerih je danes pomemben. Frekvenca ure je 3500 megahertz. Pri največji obremenitvi se frekvenca poveča na 3900 MHz. "Stone" ima predpomnilnik tretje stopnje 6 MB. Kot integrirani grafični pospeševalnik se uporablja Intel HD Graphics 500. Ta "kamen" je veliko bolj produktiven kot zgoraj omenjeni Core i3. Ampak najboljše - cena. Ni še en čip iz "Intela" s tako produktivnostjo ni mogel pohvaliti take razpoložljivosti.

AMD FX-4300

Verjetno najcenejši 4-jedrni AMD procesor. Ima dobre lastnosti tudi za leto 2018. Največja frekvenca je 4000 megahertz. Predpomnilnik tretje stopnje je 4 megabajtov. Vgrajenega grafičnega pospeševalnika ni, vendar je odklenjen množitelj jedra, ki omogoča overclock procesorja. Mimogrede, to je edini "kamen" iz AMD, ki se praktično ne segreje. Ta zanimiv čip je bil izdan sredi leta 2012. Ampak za ta čas je prešibak. To pa ni čudno. Že takrat ga je AMD postavil kot proračunsko rešitev za domače računalnike. Vendar je za proračun zelo močan. Takšna spremenljivost je korporativni slog podjetja AMD. Včasih ponujajo dragoceno stvar za nič. In včasih povečati ceno za odkrito brez blaga. To se je zgodilo tudi s tem procesorjem. Ampak cena ga ni dvignila. Za kaj čast in pohvale trgovci AMD. Najboljši del je strošek čipa. Njegova cena redko prenaša za 100 $.

Zaključek

Torej smo pogledali najboljše procesorje iz števcev žanra. 4-jedrni procesor - sam po sebi zelo produktiven. Ampak tukaj "kamni" iz "Intel" so na splošno umetniška dela. Tisti, ki cenijo zmogljivost in zanesljivost, izberejo "modro" znamko. Naj njegovi izdelki stanejo preveč. Če potrebujete proračunski procesor, je bolje, da ste pozorni na izdelke podjetja AMD. Cenejši čipi niso nič. In v produktivnosti niso precej slabše od Intela. Toda izbira je za vsakogar osebna zadeva. Povedali smo o najboljših procesorjih na 4 jedrih. Naslednji primer je za vas.

Sorodne publikacije