Analiza konkurentov v Yandex.Direct. Analiza kontekstualnega oglaševanja konkurenta

Analiza konkurentov v "Yandex.Direct" vam omogoča, da postavite oglaševalsko kampanjo čim bolj učinkovito, prevzamete vodilni položaj oglasov, znižate stroške "klikanja" na dražbi, dobite najvišjo menjalno razmerje in privabite najtoplejše stranke. Vodenje oglaševalskih akcij s kontekstualnimi oglasi je kompleksen proces, ki zahteva skrb in pozornost.

Kaj je kontekstualno oglaševanje v Yandexu?

Obstaja več načinov za privabljanje potencialnih strank iz interneta:
 • Gibanje spletnega mesta v organski dostavi.
 • Yandex Contextual Advertising in Google.
 • PMM in KMS sta partnerja iskalnika.
 • Privabljanje kupcev iz socialnih omrežij.
 • Promocija spletne strani je dolg proces, ki zahteva izjemno delo, povezano z optimizacijo spletnega mesta, njegove vsebine, edinstvene vsebine, ki zagotavlja uporabniku udobje, ob upoštevanju vedenjskega dejavnika. V zgodnjih fazah vira je skoraj nemogoče dobiti stranko iz ekološke dostave. To je posledica dejstva, da iskalniki potrebujejo čas za indeksiranje spletnega mesta. Povprečno trajanje optimizacijskih del je 4-6 mesecev, kar je neustrezno pri zagonu podjetja ali potreba po izvedbi sezonskega izdelka.


  Kontekstno oglaševanje je učinkovitejše sredstvo za privabljanje stranke. Kontekstno oglaševanje predvideva, da je obvestilo o izdelku ali storitvi ponujeno samo svojim strankam. Za to se uporablja nizključne besede, po katerih bo uporabnik videl točno tisti oglas, ki bo zadovoljil njegove potrebe. Z visoko kakovostno prilagoditvijo kontekstualnega oglaševanja lahko naročnika dobite že v prvih tednih poslovanja na internetu.
  PMI in CMMS sta del iskalnikov, cena na klik na teh straneh je precej nižja kot v Yandexu ali Googlu, vendar nizka stopnja konverzije. Uporaba socialnih omrežij za prodajo blaga in storitev je mogoča le v določenih temah, stroški takšnega oglaševanja pa so veliko višji kot uporaba konteksta.

  Zakaj moramo analizirati konkurenčna podjetja?

  Slabo ciljno oglaševalska akcija lahko povzroči, da se celotni proračun oglasa uporabi za klike brez vključitve posamezne stranke.  Analiza konkurentov v "Yandex.Direct" vam bo omogočila, da čim bolj učinkovito vzpostavite oglaševalsko kampanjo.
 • Približevanje proračuna. V odsotnosti sredstev oglasi ne bodo prikazani pod ugodnimi pogoji. Ocenjevanje konkurentov akcije vam bo omogočilo natančno izračunavanje vašega oglaševalskega proračuna in določitev stave na strošek klika.
 • Ustvarjanje seznama ključnih besed. Začetnikom v kontekstu je težko najti prave poizvedbe, ki jih potencialna stranka išče za izdelek ali storitev. Analiza konkurentov bo pomagala oblikovati minimalen seznam iskalnih poizvedb za ustvarjanje oglasov.
 • Priprava seznama besed "minus". V tem primeru uporabnik, ki je vnesel besedo "minus", ne bo videl oglasa. To je tovam omogoča, da se izognete prikazovanju za neprimerne poizvedbe in pridobite promet »smeti« na svojem spletnem mestu.
 • Primerjava predlogov. Uporabnik vedno zanj izbere najbolj ugodne pogoje. Analiza konkurentov vam bo omogočila, da postavite to ceno ali ustvarite pogoje, ki bodo privabili uporabnika, da kupi spletno stran.
 • Ocena samih oglasov. Da bi ozadje postalo privlačnejše za uporabnika.
 • Kaj vpliva na zasedenost vodilnih položajev oglasov?

  Prikaz najboljših položajev v kontekstnem oglaševanju je zagotovljen s konkurenčno obrestno mero za "klik" in visoko razmerje med prikazi in kliki ("klikni delež").
  Predpostavlja se, da bo oglaševalci, ki so ponudili najvišjo ponudbo, avtomatično padli na vodilno mesto. Na žalost to deluje le, če sta RPK in kakovost kampanje na najvišji ravni. Število dejavnikov vpliva na število "klikov", najprej je pomembnost za iskalno poizvedbo, za katere je treba sezname ključnih in "minus" besed skrbno izbrati, zapustiti širok spekter in redko rotacijske poizvedbe. Ko je nastavljen, lahko doseže najboljši učinek.

  Metode sledenja kontekstu Yandexa

  Obstajata dva načina za merjenje oglaševalskih kampanj konkurentov:
 • Ročni pregled.
 • Analiza konkurentov "Yandex.Direct" - storitve.
 • Priročen način ocenjevanja oglasov konkurentov vam bo omogočil, da razmislite o tem, kako bo izgledalo oglaševanjeAkcije, ki bolje služijo poizvedbam, bodo pozorne na slabosti. Ta metoda ne bo omogočila natančne analize. Storitve, ki omogočajo preverjanje konkurence, dajejo jasnejšo sliko. Lahko dobijo skoraj vse informacije o konkurentih, njihovo število, zahteve za prikaz itd.

  Manual check

  Ta metoda vam omogoča, da analizirate konkurente "Yandex.Direct" brezplačno. Z njegovo pomočjo je mogoče doseči naslednje rezultate:
 • opredeliti konkurenčno nišo, se seznaniti z njihovimi spletnimi stranmi, si ogledati besedilo in naslovnice oglasov.
 • Opredeliti takšno usmeritev kontekstualnega oglaševanja, da bi se izognili konkurentom.
 • Izogibajte se večjim pomanjkljivostim drugih oglaševalcev.
 • Storitev spywords.ru

  Analiza konkurentov "Yandex.Direct" na tej platformi vam omogoča, da dobite največ informacij o uporabniku in ne samo.

  Storitev istočasno analizira vse oglase v niši, sama izbere iskalne poizvedbe, zato lahko vidite vse konkurente, ki delajo na to temo. Možnost ogleda oglasov vsakega posameznega konkurenta vam omogoča, da približno izračunate svoj mesečni proračun za oglaševanje. To odpravlja možnost nesmiselnih stroškov ogromnega proračuna. Storitev vam omogoča, da raziščete vsa besedila, ki jih uporabljajo konkurenti, in jih uporabite za ustvarjanje lastnih. Najdete lahko tudi najbolj donosne poizvedbe za prikaz in prepoznate tiste, ki jih konkurenti ne uporabljajo. Zaznavanje napak v drugih oglasih bo omogočiloIzogibajte se ustvarjanju lastnih.

  Sorodne publikacije